Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

upraveno 9. června 2014 v 4. řada
123578

Komentáře

• @misho8723: Přečti si knihy a staň se jedním z nás. Nebo ještě jinak: "Řekli mi, pojď mezi nás, tak jsem šel...". A až si je přečteš, tak potom teprve budeš schopen pochopit hluboké poselství Atmanova postu, ale jenom "pravděpodobně".
    Ad výtah: Správně ortodoxní fantasy přístup je projít jakoukoliv knihu a veškerý výskyt slova mechanika nahradit slovem magie. :-)
  • NEČTENÁŘ

Mě to nebavilo. Byla tam tma, drsňácký kecy co nikoho nezajímaj a takové ty scény o kterých nevím jestli mě mají vyděsit nebo pobavit (voják napíchnutý na obrově šípu), ale to se mi u bitev stává. V půlce jsem to chtěla vypnout, když mi došlo že nic jiného než bitva tam nebude. Navíc bitva, kde to vypadá že je na každé straně 20lidí.

Jon a Sam na téma "a hele, a jaký to teda jako je... no TO" - proč? Tohle není komedie pro dospívající na téma ztráty panictví (tyhle filmy jdou zcela mimo mě).

Aemon - to bylo fajn, já vážně zapomněla co je zač.

Proč lezli na tu zeď? Každý správný obránce po nich začne něco metat a naděje na úspěch je mizivá. Pokud vím tak je na Severu zima, když došel olej asi by na ně stačilo nalít vodu - vařící - trochu by je to popálilo a pak by umrzli (nebo aspoň chytli pořádnou rýmu).

Jon dramaticky vypustí Ducha (chichi) a ten zakousne celé 2 útočníky. No páni. Jo a proč si ho s sebou nevzal když odcházel za Mancem?

Bohužel jsme se dočkali klišé "uprostřed bojové vřavy mám čas se vykecávat případně pochovat umírající milenku." Nerozbitný Jon, kterému se po úderu hlavou do kovadliny sotva spustí červená. Fialka fakt nenápadná. Divocí rozbijí tábor v týlu nepřítele a ani se neobtěžují rozestavit hlídky. Líbačka... ééééé.... ne.

Prostě jsem asi moc velký hnidopich na sledování seriálových (a filmových) bitev.

• @Terezička No já taky nejsem zrovna milovnice dlouhých bitev. Černovoda byla přece jenom o úroveň někde jinde. Zkrátka v té epizodě šlo přece jenom míň o boj, byly v ní zajímavější postavy a měla lepší katarzi. Tvůrci seriálu navíc strávili možná víc času s divokými než s těmi "nudnými" vránami, kterým jsme tu měli fandit. Nemůžou se tvářit, že divákům bude na postavách, které si sotva pamatují, extra zaléžet.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • upraveno 10. června 2014
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. června 2014
  • @up_er ano to si taky často říkám, nicméně jsem se naštěstí minul povoláním, jako konstruktér se nemusim bát že mne nekdy na nejakem foru budou pomlouvat, že neumim točit davové/bojové scény (což je achilovka celého GoT)
    @atman představ si tam třebas šnekové soukolí, to má klidně převodovej poměr i=100, nejsem si jistej ale zrovna v případě výtahů se občas i používá :-)
  • @Marek : Stejně celý ten výtah vypadá jenom jako přerostlý stavební vrátek. :-D Anebo jak pravil klasik: "Dejte mi dostatečně dlouhou páku a já pohnu celou zemí"
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 10. června 2014
    @duny Předpokládam, že já asi říkat nemusím proč mi to vadí. Kazdopàdně dát tuhle scénu do 10 epizody,kde vše trvá max 2 min, smrdí průserem.
  • Ještě by ten výtah mohl fungovat na cimrmanově principu - nahoru by jezdili hladoví, jídlo by se na zeď dopravovalo katapultem. Během hlídky by vrány měli za úkol hodně jíst, aby přibrali, aby se zase dostali dolů. No a dole by byli zapaženi do těžké práce, aby zase zhubli.
  • @Terezička : A vítána jsou obzvláště těžká jídla, jako vejce, nebo houby.
    @atman : Já to taky beru s nadhledem, ale stejně netočí a netočí... :-) Jenom za ten klacek zatáhne. Ještě by mohl říct, ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají.
  • Pre mňa nuda, Jon nie je môj seriálový obľúbenec. Tunel a kosa bola fajn :)
  • @Marek Všichni víme, že bys to natočil líp, ale musíš pochopit, že kdyby si najali tebe, tak už by jim nezbyli prachy na kozy a draky, a to by spoustu diváků odradilo (I když věřím, že ty bys jimi v bitvě o Zeď nešetřil :-D ).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. června 2014
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Mikjan Tormund tam být měl, jenom ho neměli zajmout. Neměli tam být Slynt a Thorne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.