Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
1568101116

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    1 Starky nemusím radši mám jiné rody
    2 Walder a Roose porušili svojí přísahu. Což je obzvlášť Roose, který je seveřan a měl pusu plnou řečí hnus na ntou. Walder Frey porušil svojí přísahu Edmuremu.
    3 Ano Robb zabil spoustu lidí stejně jako Jaime, Robert a Ned, ale byla válka a lidé ve válce umírají a když nezabiješ ty je tak oni zabijí tebe tak to ve válce je.
    4 To co udělala Arya byla prasárna
    5 To že někoho přijmu pod svojí střechu a zaručím mu práva hosta a volný odchod, a pak si počkám až bude napůl spící v důsledku opilosti, a hned jak usne tak mu podříznu krk je podle mě větší prasárna než zabít někoho v bitvě v tváří tvář. Dostali šanci přžít takže Walder Frey je moudrý a spravedlivý protože Edmureho nezabil, ale jen zajal. Potom povraždil syny Říčních lordů lordy severu, Cately a Robba proč nezajal i je? Proč "nedostali šanci jako Edmure?"
    6 Jak dlouho si myslíš, že Edmure bude žít? Dokud se to bude jeho lordstvu vzenešenému moudrému a statečnému lordu Freyovi hodit.
    7 Pokud se chtěl Starků zbavit mohl to udělat jinak a nemusel do toho tahat ty ostatní
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Ad RW: Ale já souhlasím, že to je hnus, ale "pragmatický" hnus. Válka je hnus a nese to s sebou zvěrstva. Byť ano, je morální rozdíl bitva na Sommě, vylodění v Normandii, koncentráky a dobití Nankingu... Z tohoto pohledu prostě nelze Roose a Waldera srovnávat s Ramsayem, panem umučímsikohochciprotoženatomámnáladu.
    Ad HaN: Ve zkratce - jedno z těch měst byl vojenský cíl,... ale i kdyby nebylo, tak v to dobu nebyl znám dopad ozáření a vědomí, že 1 letadlo může zničit město rozložilo morálku japonského velení. Alternativou byla invaze do Japonska, při níž jen odhadované americké ztráty převyšovaly počet obětí HaN, o počtu obětí Japonců nemluvě, to bylo o desetinásobcích (dle zkušenosti z Iwojimy) včetně "civilistů"...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Jay Ak to bola pragmatická skratka, potom to bolo naozaj "lepšie" ako invázia. Viem, že USA asi nemohla strategicky vyjednávať a jednoducho sa pokúsiť Japoncov zastrašiť aj bez hodenia bomby, ale proste takáto alternatíva ma núti nepovedať, že to bolo správne rozhodnutie.
  • @Gepeto: Bububu, máme strašlivou bombu s takovou silou, že to jste dosud neviděli... :o)
    Ostatně řekněme si na rovinu, kolik obětí měly běžné nálety a donutily Japonsko kapitulovat? Invaze by znamenala nejen velké ztráty, ale konec Japonska jako národa, Američani jim byli propagandou vykresleni jako ďáblové, že i civilisti často páchali sebevraždu než se nechat zajmout... No, ale jsme off-topic.
    Takže nejoblíbenější rod.... momentálně asi Martellové, ale já jsem hrozný přeběhlík, takže zítra klidně řeknu Tyrelly, Starky nebo Targaryeny... a možnápod dojmem seriálu i Lannistery :o)
  • upraveno 28. května 2014
    Tak lasičí polévka byla řezničina, ale taky "mistrovský vojenský tah" :twisted: tedy odpustitelné (kdyby Starkové války vyhráli alespoň)+jak říkal Montezuma :-D (Catelyn je do jisté míry taktéž Stark, a myslím že jí tu má v oblibě málokdo a ani si nějak nevybavuji, kdy by tady naposled někdo obhajoval hovadiny co navyváděl Robb)
    K HaN, i když to je offtopic: to už nebyla ani tak záležitost 2. sv. války, ale války studené, američané chtěli hlavně sovětům ukázat: máme atomovky, dokonce několik a jsme připravení je použít!
    Japonce ke kapitulaci možná spíš než bombardování přiměla hrozba toho, že Japonsko by mohla zčásti "osvobodit" Rudá armáda (SSSR se do války s Japonskem zapojily "na poslední chvíli" a Japonsko proti nim nemělo nic moc co nasadit, většina vojáků byla vázaná v Číně nebo proti spojencům v Tichomoří a jv Asii)
  • @Achileus: Jsme off-topic.
    Jinak ano, Mnichov byl pragmatický hnus... a Mnichov sám o sobě žádné čiré "zlo" nebyl (čímž jej nebo nacisty neobhajuji)... Ve své podstatě asi na úrovni toho, že Malíček získal výrokem krále Harrenhall.
    Hitler měl stejné právo na Sudety ja Malíček na Harrenhall a to právo rovná se nule
    ámen
    upraveno 28. května 2014
    ámen Dějiny píší vítězové a Machiavelli by dodal Divide et imperia.
    Kdo asi napíše dějiny války v Afgánistánu
    Médiá. Konkrétne. Banky. Konkrétnejšie.
  • to už je trochu mimo téma, nemyslíte?
    @Mikjan Plus-mínus to bolo k téme pragmacii, ktorá sa viaže na tému rodu Lannisterov, a sme v téme o rodoch a prečo máme ten ktorý rod radi...
  • Další fanoušek toho parchanta Malíčka? :-D
  • 1. Stark
    2.Lannister
    3.Baratheon
    4.Targaryen
    5.Martell
    6.Tuly
    7.Tyrell
    8.Greyjoy/Arryn
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tullyové mají málo mrzáků a dětských postav.
  • @jjelen: Musím se přiznat že Malíčka mám čím dál raději. Taková Cersei je v intrikách dost amatér a proti Malíčkovi lůzr. Dost se mi líbily konspirace Tyriona ve střetu králů, ale bylo většinou dost jasný proč to dělá a o co mu jde. U Malíčka člověk neví. Ne že by byl malá svině, ale je to svině šikovná! Jak moc by jste se divili kdyby na železném trůnu nakonec seděl on?
  • @Zlord_Antiježíš Jedině někdo skrz koho by vládl, protože jak sám Malíček řekl, tak Lorda povzneseného z tak nízkého původu hned v první generaci by ostatní šlechtické rody nikdy neuznali.
  • Souhlas s E.Y. (i když myslím, že sedět na trůně není Malíčkův cíl, spíš tam opravdu někoho dosadit).
    A určitě ještě sehraje/může sehrát hodně důležiou roli, nejenom díky svým intrikám, v tuhle chvíli je faktickým vládcem Údolí, tj. jedné ze dvou zbývajících zemí, kterých se válka ještě prakticky nedotkla
    Jinak jak si myslíte, že to bude v Údolí?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.