Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1203204206208209581

Komentáře

• @DanielSvatoš ok omlouvám se...
  • taky už to ma skoro za sebou, jen obhajit maturitní práci což je formalita
    -strojírenská technologie - výroba ozubených kol -3
    -stavba strojů - čepy a hřídele - 3
  • Hm, trochu odbočím od maturity. Nevíte někdo, jak se jmenuje taková poměrně škaredá ryba, která žije v hlubinách a na cestu si svítí takovým týkadýlkem, co jí roste z čela?
  • upraveno 22. května 2014
    @brbr Ďas mořský nebo ďas americký. Proč?
  • @Baron to nebyla výtka ale tam se o tom baví tak jsem tě jen navedl :)
    @Marek hřídele jsem si chtěl vytáhnout :D
  • @DanielSvatoš já to taky jako výtku nebral :-)
    @Baron tak se neomlouvej :D o hokeji se můžeš bavit i tady, já nejsem z těch co brečem když je to off topic :) navíc v kecálišti není nic off topic
  • @DanielSvatoš jj byla štastná ruka :-D lepší otazka tam bejt nemohla, vytahnout si kompresory nebo tepelna čerpadla, tak sem v piči ... no letos jsme 3 uspěšní maturanti, minulej rok byli jen 2
  • @Marek my jsme z obru 4 úspěšní :D a taky bych byl v píči kdychy si vytahnul kompresory a čerpadla
  • @M1on Dík, to bylo přesně ono. Náš starší ho má na novm pyžamu a nemohla jsem si vzpomenout na jméno (nakonec jsem z něho udělala Zubatce lampičkového :-)
    @Hildegarda Dík za tip, to vypadá moc dobře, ale ta slovenština...Škoda
  • jako na jednu stranu je to trochu smutný že z prvaku kde nas bylo 28 došlo do čtvrtaku 12 a maturitu jsme dali 3 (ja k nim propad takže ani nejsem kmenovej, ten byl jen jeden). Na druhou je to zase dobře protože je pak na trhu práce malá konkurence, sám mam už rok práci v oboru za krásnejch 20K čistýho a ted s maturou přijde povýšení + dalších 6K navíc. Takže sem nakonec rád že sem tam vydržel a dokonce uvažuju že zkusim ještě aspon bakalaře, byť už jen dalkově boť by to s prací zkloubit nešlo. Nelituju že sem tam vydržel až do konce, ty jistě taky ne :-) @DanielSvatoš
  • @Marek no nás bylo v prváku 19 a ve čtvrťáku 21 k maturitě se jich dostalo 10 a dalo nás to sedm :D (těch 4 jak jsem psal přeedtím tak jako náš obor-jsme tam tři obory dohromady) bakaláře taky zkusim ale ted ve slévárně hledají programátora CNC a syn majtele chodí z mojí sestrou tak nějaká tlačenka by mohla být :D
  • Nás bylo v primě 30 k matuře nás došlo 18 a dali jsme to všichni.
  • U nás (minulý rok) bylo ve třídě 32 lidí 32 dělalo maturitu a 31 udělalo :D
  • @Gorgloj a tys byl ten jeden co nedal ? :D
  • @DanielSvatoš né já ne :D (Jedna holka nedala matiku)
  • to bych byl nasranej kdybych byl jedinej co nedal :) třeba pro mě byla největší motivace to že kdybych to nedal tak bych poslouchal machrovaní blbců od nás :D jinak bych ještě chtěl říct že my 4 z oboru co jsme to dali jsme ze stejný třídy ze základky a s jednim jsme chodil i do školky :D
  • @DanielSvatoš jakej CNC program tam použivaj? Heidenhain? V tom umim poměrně slušně + nějaký základy ve Fanuku
  • Tim nechci říct že se hlásim o práci, jen by mne zajimalo jetsli sem nenarazil na kolegu programátora :-D
  • @Marek nevim jakej používaj na to se ještě musím zeptat :D
  • @Marek kolegů programátorů je tu spousta, ale co jsem koukal tak každý programuje v něčem jiném :D
  • na cnc jsme dělali v microprogu a ve škole jsme dělali v edgecam nebo jak se ta sračka jmenuje ale to bylo něco strašnýho na konci roku přiznal i učitel že to stojí za prd :D
  • @Gorgloj no ja myslim programatory obráběcích strojů, těch už tolik neni :-D ale jestli myslíme to samé tak samozřejmě sorry :-) microprog mi neco řiká, edgecam vůbec ... je možné že to má něco společnýho s Solid edge, což je jeden příšernej program na 3D tech kreslení (z mojí profilovky je jasné že já raději inventor :-D ) takže jestli to nahodou dělala stejná firma, nedivim se že to stálo za prd, i našemu učiteli by z toho tenkrát vlasy vypadaly :-D ... kdyby nejaké měl
  • @Marek Nemyslíme já ten pojem trošku víc zobecnil ;)
    @Marek nn ten edge cam je třeba že si tam dáš neco cos vytvořil v inventoru a a tam dáš frézování/soustružení a nastavíš tam jak bude vypdat před obráběním a pak to zadáš ale je to na nic a pořád to hazí chyby třeba: někde je chyba a rozhází ti to všechny čísla a ty musíš odklikat 50 hlášení a nebo jsem zadal toleranci 0,001 a když to potvrdím tak mi to napíše že tolerance musí být alespon 0,001 :D prostě wtf
  • @Hildegarda Jo, to už jsem taky zaznamenala.

Ale představ si to: já bych koktala něco slovensky a do toho bych musela překládat a ještě vysvětlovat. Nebo bych mohla rovnou česky číst, ale co kdybych tomu slovu nerozuměla já? 8-O :oops:
  • @DanielSvatoš jj na téhlé bázi že to nakreslíš a do CNC zadáš jen řezne podmínky atd běha dneska hodně obráběcích strojů, bohužel velká část z nich je schopna dobře obrobit součástku jen v případě že je ten výkresový program od stejné firmy jako obráběcí. Takže když firma A vymyslí obráběcí program A často ho udělá tak aby program A přežvejkal výkres nakreslenej v krerslícím programu od firmy A a jakmile je neco od firmy B, už to spolu většinou nešlape uplně jak má, a vzhledem k tomu že jak řikáš občas potřebujeme (chceme) mít třeba tolerance 0,001mm, je to docela zásadní problém. Ale spíš se stane že to tam hodí nějakej eror kvuli kterému to nejde vubec udělat. Jako myšlenka to neni špatná, bohužel ale dost firem má třeba promakanej obráběcí program a naopak příšernej kreslící ... takže v dusledku je asi stejně nejjednodužší ty rozměry a rychlosti naprogramovat ručně
  • @brbr V pohode budem fungovat ako online slovnik :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.