Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

upraveno 19. května 2014 v 4. řada
12357

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 21. května 2014
    Me teda Carice ani její bradavky neberou, ale fakt bych neměl potřebu psát takovou, s prominutím, blbost jako redhrad.

Asi by to chtělo založit samostatný topic o tomto zajímavém tématu :-D
  • Holen: Ano, je treba souboj posoudit az po celkovem shlednuti. To ale samozvani intelektualove typu everestta samozrejme vubec netusi. Nasledne take srovnava zpracovani komiksu do podoby serialu s komplexnim a velikym fantasy svetem typu GOT, ten typek musi byt uplne mimo :D
  • Blazej_Holen
    docela vystizny:D
  • Po 3 roky tu sleduji diskuze a hodnocení, a nakonec jsem se rozhodl zapojit také :)

K sedmé epizodě bych měl výtku snad jen k trochu lacinému efektu u pádu naší milované tety Lysy, a trošku jsem nestihl Jonovu scénu která by nemusela být špatná kdyby ty postavy v ní nebyly tak genericky ploché. Jon v roli šikanovaného chudáčka vážně nesedí ale budiž.

Tyrion vs Jaime, Bron a Oberyn byl perfektní, myslím že dialogy mu sedí na výbornou, a Dinklage to prostě umí zahrát.

Sandor + Arya - budiž ale to kousnutí bylo trochu off

Cersei + Hora - ten Hora je vážně spíš takovej méďa béďa. První herec Hory v season 1. byl perfektní, byť jeho slovní přednes byl omezen pouze na "F**K" :D

Orlí hnízdo - budiž ale ty kulisy jim kdovíjak nevěřim, jinak Malíček je správně slizkej, jen by mě zajímalo zda je to jen můj dojem že už nepůsobí tak..prohnaně a nevyzpytatelně jako dřív?

Jon - palec dolů

Brienne + Pod + Horký koláč - super odlehčení

Mel - proč ne?

nu a toť asi vše, k Daenerys snad jen to že je to kus baby ale jsem ovlivněn tím že tu postavu nemám rád ani v knižní předloze, takže mě její linka toliko nebere.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @hustey No, na rozdíl od tebe aspoň zvládám jména diskutujících na první pokus ;-)

@Jan_Matej_Bejcek On s tím začal první a já nemám problém s oplácením stejnou municí. Chce urážet on, budu urážet i já.
  • Účet už tu mám také delší dobu, nějaký ten rok řekl bych... vždy jsem jen četl názory ostatních a nastala asi ta správná doba, abych čas od času nadhodil i ten svůj :) Zvlášť u tak diskutabilního vlákna jako je seriál.

Díl se mi líbil. Utekl hezky svižně, důliežité momenty se jim podařilo převést na obrazovky s grácií (ač jsem tu jeden z mála, co si to myslí. Doufám, že mě hned někdo nazve tupým konzumní divákem, nebo Američanem, tací tu jsou :D )

Ať už jde o Tyrionovy návštěvy, kde to bylo dobře zahráno. Nebo o výlet na Orlím hnízdě. Lysa si jen zapomněla vzít padák, toť vše. Manžílek ji jen dodal odvahu ke skoku. No, stane se. Přijde mi, že t téhhle situaci by natahování nepomohlo a pěkně to vygradovalo. Stejně tak mám rád Malíčka jako herce, ty jeho pohledy a intonace... hodí se mu to do role. Manipulátor. Ne děda vševěda. On si jen posune lidi tam, kde je chce mít. A to je velký rozdíl, vážení :-) Ostatně takový člověk ani nemůže mít moc "pravých přítel". Ve světe Asoiaf je to i dost nebezpečné :D

Abych to shrnul, nebyl jsem spokojen s Dany, ale to já nejsem nikdy. Nemám tu postavu v oblibě a nic to nejspíš nezmění. Ani ta herečka a její "výkony"... Podobné výtky bych měl i u Jona... Zbytek dílu hodotím více než kladně. a budeme od srdce jedno, jak často si tam budou něco přidávat (viz Stannis v Braavosu). Aspon se bude na co těšit a ne jen tupě zírat a hledat chyby, jak tu mají někteří ve zvyku :-)

Haf!

• Blazej_Holen Vypadá to, že sme čerpali z podobné sorty obrázků :D
  • upraveno 21. května 2014
  • Emilia toho má víc k laskání (y) :D
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    kua, mě dostal ten hrad z ledu... jestli se s tim pro HBO fakt někdo piplal rukama (a nebylo to vytvoření jenom nějak počítačově), tak všechna čest... takovymhle způsobem umět opracovat sníh, shit.. to je umění podle mýho gusta :applause:
  • Ukopl nohu? Kéž by :D
    Ale jó, výjimečně jsem se u tohohle dílu ani moc nechytal z hlavu. A stejně jako @Matej jsem si i dal repete některých kapitol z Bouře... Mimo jiné jsem se tam dověděl, že Willase zkriplil Oberyn, to mi předtím nějak uniklo :D
    Marillion chybí no... Nechápu, proč ho vůbec předtím představovali, když ho pak vypustí. Něco jako Illyn Payne.
    Bodnutí Rorgeho bylo dost fádní, ale jinak Sandor a jeho strach z ohně fajn, stejně jako třeba Oberyn (mi se ten seriálový od začátku líbil, je takový správně "zmijí") nebo Orlí hnízdo (mám rád ten bleděmodrý nádech, i když to působí dost uměle)
    A co se týče souboje v dalším dílu, mám podobné obavy jako @Everett_Young . Aby se to nezvrhlo v souboj "prakticky nepohyblivý Hora zakutý ve zbroji" (i když ta jeho zbroj je dost bídná a plát abych tam snad hledal lupou :D jen kroužková a přes ni lamelová... Čekal jsem teda větší tank ;-) Tak jako tak, doufám, že nebude za blbce) a Superninjaparkour Oberyna. Moc mi to neulehčuje ten rádoby pokus o osvobození Theona z dřívějška a prakticky nahý Ramsay, kterému se jako zázrakem vyhnuly všechny čepele Železných (asi se báli, že z těch jeho škrábanců chytnou nějakou ošklivou pohlavní nemoc, kterou Myranda zajisté trpí) a Aša/Yara, místo aby mu hodila sekeru do úsměvu, jen tupě zírá, jak odemyká klec se psy... Achjo, to byla fakt špatná část.
  • Někdo tu pochyboval o Horovi a dvouručním meči v jedné ruce? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Proč vlastně nevrátili Horu č.1 z první série? To ještě pořád točí Hobita?
  • Taky mě to mrzí. Tipuju, že se prostě tehdy moc nepohodli...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @speedy herec ktorý hral Illyna dostal rakovinu a chcel tie posledné chvíle tráviť s rodinou nie natáčať.
    @Montezuma3 Je to asi, jak psal Alek. Před natáčením druhé série se nepohodli, tak museli narychlo vzít někoho po ruce (druhý Hora hrál i Jiného) a teď se radši porozhlídli po někom jiném. Mně ta změna ani nevadí, jen je škoda, že třetí Hora vypadá o dost mladší než Ohař.

Stejně tak se nepohodli s prvním Daariem (odešel jinam), tak museli najít náhradu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @sveva S prvním Daariem se nepohodli i fanoušci.
  • @Rybba Daryl Dixon. V komiksu neexistuje.
  • @speedy asi ho nechceli zneuctiť, predsa len to nehral zle, len mu zdravotné podmienky nedovolili pokračovať. A podľa mna im to hralo do kariet takto mohli Bronna ukazovať o čosi dlhšie
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.