Sice podle mnohých uvedu špatný příklad, ale Martin by si mohl vzít příklad z Eriksona a každý jeden rok napsat jednu knížku. :-D Dobrá, tak by to mohl psát každé dva roky, ale tohle protahování mi hodně připomíná moje psaní prací na VŠ. :-D
Molda - S tímhle přístupem by už napsal nějaké veledílo, za které by musel dostat Pulitzerovu cenu. :-D Kvalita se neodvyjí o délky tvorby, to by české dálnice musely být nejlepší na světě. :-D
Alek - Jasně, ale čtenář a spisovatel je oboustranný vztah, jako v jakémkoliv vztahu výrobce (prodejce) a zákazníka. Po Martinovy nikdo nechce, aby sypal knižní tituly z kapsy, jak na běžícím páse, ale půl dekády od vydání jeho posledního výtvoru je docela dost dlouhá doba.
Tím vztahem jsem nemyslel nějakou smlouvu, nebo tak, ale spíš oboustranný respekt. Do ničeho ho tlačit nechci, ale tak ať prostě řekne "až to bude, tak to bude", a ne, že skoro každý rok tvrdí, že už to vydá.
Už jsem taky pomalu chtěl dát odkaz na písničku. Samozřejmě bych taky rád další díl, ale co Martin dělá, kde to dělá, jak dlouho to dělá, případně s kým, je zcela jeho věc.
Já tam vztah zákazník - prodejce tak trochu vidím. My přeci za jeho práci (knihy) platíme peníze. Není to náš otrok ani děvka, ale myslím si, že vůči svým čtenářům nějaký závazek má. Trochu mě udivuje, že na něj víc netlačí jeho nakladatel. Asi se stal příliš velkou nepostižitelnou hvězdou na spisovatelském poli a nějací fanoušci mu jsou prostě ukradení. Nemůžeme ve své podstatě nic dělat, ale u mě osobně tedy hodně klesl.
tiež mi je ľúto, že nepíše rýchlejšie. ale ak to napíše, tak počkám x rokov. a úprimen - nechcem žiadny flame - radšej 10 rokov a jeho kniha, ako dva roky a Eriksonova. Ten chlapík má fajn nápady, ale je veľmi obyčajný spisovateľ.
chmur: jasne, súhlasím a vlastne aj závidím. čo sa týka kvality Tanca, mám dva svetlé body. charaktery, ktoré sú atraktívne a teším sa na ne veľmi (dany, jon, bran,...) a kapitoly, ktoré sú zverejnené. všetky 4 sú husté, plné atmosféry. výborné čítanie.
Vždycky,když mi přijdou na mail novinky od Talpressu,prohlížím web,jestli už se s knížkou alespoň trochu hnulo (a jak koukám,opět se nehnulo) a musím říct,že mě Martin nenaštval ani tak tím,jak se to táhne (i když už v Hostině psal,že za rok by měl vydat tanec,že ho má napsaný), ale spíš tím,že to tak blbě rozdělil.
Komentáře