Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1191192194196197581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Lyta No ruština tiež nie je najľahšia. Ako začiatočnícky jazyk možno, ale nikdy by som sa neovážil z nej maturovať.

Výslovnosť v ruštine je ťažká pretože zatiaľčo my máme proste písmeno, oni u väčšiny písmen (až na samohlásky, dvojhláskotvary, čisto tvrdé a čisto mäkké) majú tri spôsoby čítania - normálny, mäkký (pery trocha vyduješ), tvrdý (jazyk vzad) a to závisí od mäkkého či tvrdého znaku alebo zmäkčovateľa z dvojhláskotvaru. ďalej sú tam ákavé (Govorít, čo sa číta ako Gavarít) a ókavé (Cereža, čo sa číta ako Cerjóža, keďže je tam výnimkové prehláskované e, ale to sa väčšinou nepíše zrovna tak, ako sa nepíšu prívzuky). A potom samotné pízvuky, ktoré určia miesto a intenzitu ákania a ókania. A tuším je tam ešte íkanie. A väčšinu z toho si musí človek zafixovať. Takže tam sa dá pohorieť už len pri výslovnosti.
  • @Arutha: No, bral jsem to tak, že na maturitu jsem se učil týden,... na drtivou většinu zkoušek taky. (Zkouškové mělo spíš 5-6 týdnů + se daly předtermína, když to bylo něco lehčího...)

A já nevím,... ke státném maturitám se vyjadřovat nebudu, to bych si zbytečně hnul žlučí... Osobně myslím, že by měly být dva stupně každého předmětu a minimálně na ten lehký (např. matika - trojčlenka, obvod, obsah základních útvarů, procenta, zaokrouhlování (aby si člověk uměl spočítat daně...)... no, to co by člověk měl umět ze ZŠ když to přeženu) by každý měl mít Matiku, ČJ a cizí jazyk + (např.) 3 předměty na úroveň těžká.
    Jasně, řemeslníci by měli ty "těžké" jejich praktické obory, a bylo by to celkem 6 předmětů, jistě by se našli i tací, kteří by maturovali z méně...
  • tak písemná maturita za mnou :D no didaktické testy byli v klidu a sloh z Aj taky tak jen doufat že jsem v Čj nenapsal takovou sračku jakou si myslím :D
  • @DanielSvatoš Který zadání jsi psal u ČJ? Já číslo 5 - oblíbená animovaná postava. Ale mám z toho zadání takový pocit že autor zadání si myslí, že všechno co je animované je buď pro děti nebo přiblblá rodinná komedie :wall:
  • upraveno 6. května 2014
    @Everett_Young a jaká je tvoje oblíbená animovaná postava? někdo z MLP? :twisted:
  • @M1on stačí se podívat na můj avatar ;-) (správně, je to Pinkie Pie :D )
  • Wtf obľúbená animovaná postava? Taka zaujímavá téma, ja som mal umelecky opis školy Zzzz
    @Everett_Young To jsem zrovna neviděl :D
  • @M1on Měl bys :twisted: Tak doufám že jsem se trefil do zadání, protože jako příklady tam uváděli jakousi "veselou žirafu" "Bleska McQuuena" a ještě nějakého hodného žraloka či co. Každopádně to zadání psal evidentně někdo kdo v životě neviděl žádné anime.
    @Everett_Young Tak co to je :D a to měla bejt charakteristika nebo co?
  • @M1on Ano, charakteristika oblíbené animované postavy. Je to Black Lagoon.
  • @Everett_Young já psal 3 myslím byla to zpráva charitativní akci
  • @Everett_Young Viem si predstavit, ako si im to nandal a rozsiril obzory :)
    Som zvedava, co ti daju...
  • @Hildegarda Tak vzhledem k tomu že ten sloh bude opravovat člověk který mě seznámil s ASOIAF tak předpokládám že to nedopadne špatně. Samozřejmě kdyby to opravovala nějaká sedmdesátiletá sucharka která s animovanými filmy končí u Pata a Mata (celovečerní speciál) tak bych nejspíš vyletěl, protože popisovat jako nejoblíbenější animovanou postavu učebnici mentálních deviací asi není nejlepší nápad :twisted:
  • Mimochodem, včera jsem koukal na Florenci v metru obrovský plakát s reklamou na stránku www.iceandfire.cz, tak trochu váhám, jestli to tady zvedne čtenost (Ačkoli vzhledem k tomu o jakou čtenářskou základnu by se jednalo... :o)), nebo je to chápáno jako nekalá konkurence a lord Velitel se proti nim zásadně vyhraní...
  • @Jay www.iceandfire.cz, to je v o pohodě :D to nevede sem. ;-)
  • @Jay Iceandfire je reklama na alkohol
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Při googlování frází spojených s iceandfire to na prvních místech stále odkazuje sem. Takže se není třeba obávat nějakého stínu. ;-)
  • @Everett_Young Tak teba s tym oboznamil ucitel este pred serialom? Ziram 8-O
    S tymi dnesnymi profesormi to, zda sa, nebude take zle :)
    @Jay Mam znamu uctovnicku v Becherovke, tak jej poviem, ze by to chcelo odvadzat nejake tantiemy....zevraj originalny napoj...pfff :)
  • @Hildegarda Když tě učí geek tak je to v pohodě :-) Někteří profesoři jsou v pohodě, horší jsou ti, kterým nezbylo nic jiného než jít na pedagogiku a nesnáší jak tu práci tak nás :D
  • @Everett_Young Tak zalezi na tom, aky geek. Moj ucitel informatiky na strednej oplyval vsestrannymi znalostami dievcich stehien. S minisuknou sa nemusel ani strcit hard disk pri skusani do mechaniky (ano, som uz stara) a bolo to za 1. Pri mojich rifliach som si to vsak musela tvrdo odmakat (Turbo Pascal forever and ever ) :)
  • @Hildegarda Možná ti teď zničím představy o životě, ale...ten člověk nebyl geek. Nenabízel vám bonbony? :D U nás to na informatice vypadalo podobně (myslím na semináři): on pořád zkoušel sbalit jedinou holku co tam chodila, ona z toho byla pěkně nasraná a my ostatní jsme se dobře bavili =D
  • @Everett_Young Nie bonbony, jednotky! :)
    No ak geeka definujeme ako niekoho, kto ma hlboke technicke a odborne znalosti (trebars aj o stehnach)... :)
    Ani cloveka velmi nezarazi, ze si zobral za zenu svoju studentku z gympla :)
  • @M1on @JoeGyry: No mě hned zarazilo, že tam píšou Jan Becher a ne Alek... :o)
    Ale jo, spíš jsem to mohl hodit mezi vtípky...
    @Jay No ale my sme mali na gympli pocitace bez pevneho disku. Takze najprv pekne vsunut ten "hard" floppy disk...
  • @Hildegarda: Kdy jsi studovala na gymplu, že jste měly kompy bez hard disku... vždyť to už měly i prastaré 286tky... ačkoli teď mě napadá, že to nemuselo být rokem, ale krajem... - na jakých strojích jste tehdá proboha pracovali? (já mám za to, že u nás byla standardem 386tka)... a to jsem nastupoval na víceletý gympl bratru '93 - horká (6 let stará) novinka... ale možná kecám, možná jsme se do výpočetky dostali až na "skutečném gymplu" od '96...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. května 2014
    @Hildegarda Ale je rozdiel Geek a Nerd. Ten váš mohol byť Nerd (a ono to má fakt, na moje vlastné prekvapenie, rozdelenie).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.