ako vlastne konci proroctvo o poslednom hrdinovi - tom ktoreho nahanali jiny a velke pavuky - nasiel deti lesa a tie zahnali Jinych spat na sever, spravne? je to azor ahai alebo ina postava? tusim si knihy musim opat precitat :-)
trosku mi to pripomina tolkiena a v tom pripade by som ocakaval podobnu vypravu na sever a znicenie nejakej svatyne Jinych a tym aj navrat leta, roztopenie jinych a smrt nemrtvych. tipoval by som to na dany, tyriona (a ich drakov) s pomocou jona, arye a brana...
Či už je meč Dany alebo Jon alebo iný prírodný úkaz, ohľadom Azor Ahaia mám pocit, že tou krvácajúcou hviezdou má predsa len byť červená kométa. Čo by tam inak robila?
@Oops Tak pardón, mne to proste prišlo ako Tak bylo psáno, tak to musí být a teda keď pravdovravný Euron s kronikou 1000 právd o Westerose takto pravil, nie je miesto na alternatívy
Ta věc se světlonošem a Azorem Ahaiem má být pravděpodobně jenom metafora. Stejně jako předpovědím pro Dany tomu věnujete až moc. Žádný super hrdina nebude, s žádným super mečem, co by zastavil Jiné. Nevím, v písni prostě žádný geroj není a nemá být.
Ah my sweet summer child, night is dark and full of terrors. Winter is comming! :)
Prostě mi to nepřijde jako typické fantasy jako Warcraft. A není jistý, že "ti hodní" vyhrají. Protože tam ten svět prostě není černo-bílý.
Nevěřím na Rohlíka coby boha. Ale vím že jeho kněží mají nějakou moc. Nevěřím na Velkého Jiného coby boha ale věřím že je tam nějaká mocná bytost ovládající magii. Mnohotvářný bůh taktéž. Jeho následovnící mají určitou magii, ale božská bytost sama není. Magie je na světě západozemí spolu s Draky. Nevěřím v předpovědi a legendy o třech hlavách, Azoru Ahaiovy etc. AA pravděpodobně existoval ale jak to tak bývá lidé jeho legendu přibarvili. Žádné znovuzrození se konat nebude. Sedm není božstvo, nemá žádnou moc kterou by předvedlo. Pouze lidskou moc jeho následovníků. Severští bohové také nejsou bohové ale síly přírody, přirovnal bych to k druidismu.
Píseň není fantasy o magii, mocných věštbách a vyšší moci. Proto nechci aby dopadla jako epická fantasy. Sakra četli jste jiné knihy než já? Do takového klišé Martin nepůjde!
ja som si práve myslel, že keď na kingsmoote zafúkal ten euronov služobník, tak práve odvtedy boli draci taký divoký (teda že zabili to dievčatko atď.) ...neviem ako to časovo vyhovuje, ale vždy som myslel, že toto bol ten dôvod (že hľadali právoplatného majiteľa, čo by mal byť euron (aj keď nevieme, či predchádzajucého majiteľa zabil, a teda je jeho vlastníkom)
@Blackfish Myslíš že nechá vyhladit celé západozemí? Přeci jen to by byl komerčně hodně špatný tah a GRRM je obchodník. Přeci jenom, nevěřím že by si třeba D&D troufli zakončit seriál tím že všichni umřeli. GRRM sám se vyjádřil v tom smyslu že si představuje hořko-sladký konec ve stylu Lorda Ringa - svět zachráněn - Kraj zničen. Kraj má v tomto případě asi znamenat sever a hobiti jsou Starkové :-D
@Branislav_Gepeto Sakra neurážej se hned, když ti předložim svůj názor :D. Nemyslel jsem to nijak zle. Taky jsi psal to o tom rohu už jako kdyby to tak bylo, tak jsem tě chtěl opravit. A jak řekl @Aviv, je pravda, že už byl použit. Prostě jsem zastáncem toho, že to je jiný roh. Jestli te to urazilo, tak pardon ale diskuze je od diskutovani.
Victarionův roh já osobně považuji za roh co zkrotí draky. Je to dost příhodný, že ho veze zrovna k Dany, je zdoben Valyrijskou ocelí a zmínili snad, že to musí být roh draka (ale to si nejsem jist). Navíc ten Euronův sluha co do něj foukl zemřel, protože mu to spálilo plíce, což Dany neuškodí. Prostě mi tam přijde až moc náznaků, že Joramunův roh bude něco jiného možná ani ne roh. Martin asi chtěl dalším rohem jen zmást v okamžiku, kdy se na scéně roh objevil.
@Oops mne zase prišlo, že ty si to uzavrel. Hovoril si, že to vyvraciač, ale nevyvrátil. To už skôr Aviv, ten/tá kládol/la správne otázky - už sa raz trúbilo, prečo nepadla. K tomu mám jedine - možno ten pád nie je doslovný, ale vsledok reťazovej reakcie - draci zdivejú a roztopia ju.
Ja by som bol inak radšej keby ten roh bol naozaj ten čo mal Sam (a ktorý mimochodom predal, čo mi príde ironické).
Ad druhý odstavec - to je dobrá úvaha, od toho by sa dalo odkloniť, že keď tento roh má veľa atribútov ohňa, ten druhý bude maťzase atribúty zimy - ten, čo zafúka zamrzne a pod. Páčilo by sa mi dokonca, keby ten roh stál za vznikom Iných alebo niečoho podobného.
@Everett_Young: Když ono je někde řečeno, že AA bude z pokrevní linie Aeryse II., takže Euron fakt nepadá v úvahu. Jon a Danny bohužel až trochu moc ano... Popravdě moc jiných už asi ani ne... (jako ještě jeden a to ještě s "možná"...)
Napadlo vás někdy, že zeď nebyla postavená aby chránila (jih) před severem ale naopak, aby chránila děti lesa před lidma?...proč by pak roh který dokáže zbořit zeď byl zakopanej nasever od zdi?...a
@Lyta Tywin Lannister. Petyr by byl král k ničemu. A hlavně někoho tak nízkého postavení by ostatní rody ani za krále neuznali, kdyby nevládl pomocí prostředníka.
@Jay No nevím, jestli bude Danny postupovat svým Stalinovským způsobem (zabít každého kdo byl u moci aby jí nemohl ohrozit) tak to má Petyr jakožto Robertův správce pokladny (fujky fujky zlý uchvatitelův pes bla bla bla) spočítané než stihne promluvit. Tedy, to by bylo z jejího pohledu tak nejrozumnější co by mohla udělat. Zlikvidovat každého kdo byl u dvora.
@Everett_Young: Nejrozumnější by to bylo, ale ona je Khááálííísíííí... :o) Ne, vážně. Pokud se dostane zpět tak první co bude chtít je loajalita,... a podobně jako Aegon Dobyvatel omilostní ty co pokleknou... ostatně, Petyr aktuálně může přivést bez boje Údolí, které je nedotčeno boji... A upřímně, Petyr naopak bude hrát na to, že za Aeryse dostal od Starka na budku a že sloužil trůnu, nikoli Robertovi... Ostatně Barristana taky negrilovala dračím plamenem na potkání - takže třeba se ohledně "Uchvatitelových psů" "poučila"...
@svoa00 Přesně to je to co myslím, nadhled je v hajzlu. I ten blbej starej opilec Baratheon by v tu chvíli popadnul kladivo a hurá na ně s celou armádou. Petyr rozpoutal válku která se mu kvůli Divokým (kteří můžou nadělat pěknou paseku) a Jiným vymyká z rukou. Kdyby Stannis zapojil těch x tisíc bojeschopných divokých do své armády a použil je k obléhání Zimohradu, radikálně by to změnilo průběh války. Oni jsou na rozdíl od něj na zimu připravení.
@svoa00: No, však já jej také celkem obdivuju a stejnak píšu, že tenhle typ rozhledu nemá (protože nemá),... ale upřímně, kdo bere "bájné Jiné" jako reálnou hrozbu v době, kdy zuří válka a přichází zima? Jen Stannis a ten jen kvůli tomu, že jej zmagořila Mel (Nehledě na to, že teď stejně vytáhl na jih). Kolik se vlastně rekrutovalo Vran v KL? 20 (a to přeháním)? @Everett_Young: No i já tam ty uvozovky dal... Poučila se v tom, že ne každý kdo sloužil Robertovi zasluhuje nutně smrt a v uvozovkách je to proto, že jestli přistoupí na Malíčkovu hru, tak tu máme jasného adepta na vítěze Hry... King Mockingbird forever :o)
Komentáře
trosku mi to pripomina tolkiena a v tom pripade by som ocakaval podobnu vypravu na sever a znicenie nejakej svatyne Jinych a tym aj navrat leta, roztopenie jinych a smrt nemrtvych. tipoval by som to na dany, tyriona (a ich drakov) s pomocou jona, arye a brana...
Ah my sweet summer child, night is dark and full of terrors. Winter is comming! :)
Nevěřím na Rohlíka coby boha. Ale vím že jeho kněží mají nějakou moc.
Nevěřím na Velkého Jiného coby boha ale věřím že je tam nějaká mocná bytost ovládající magii.
Mnohotvářný bůh taktéž. Jeho následovnící mají určitou magii, ale božská bytost sama není.
Magie je na světě západozemí spolu s Draky.
Nevěřím v předpovědi a legendy o třech hlavách, Azoru Ahaiovy etc. AA pravděpodobně existoval ale jak to tak bývá lidé jeho legendu přibarvili. Žádné znovuzrození se konat nebude.
Sedm není božstvo, nemá žádnou moc kterou by předvedlo. Pouze lidskou moc jeho následovníků.
Severští bohové také nejsou bohové ale síly přírody, přirovnal bych to k druidismu.
Píseň není fantasy o magii, mocných věštbách a vyšší moci. Proto nechci aby dopadla jako epická fantasy. Sakra četli jste jiné knihy než já? Do takového klišé Martin nepůjde!
Victarionův roh já osobně považuji za roh co zkrotí draky. Je to dost příhodný, že ho veze zrovna k Dany, je zdoben Valyrijskou ocelí a zmínili snad, že to musí být roh draka (ale to si nejsem jist). Navíc ten Euronův sluha co do něj foukl zemřel, protože mu to spálilo plíce, což Dany neuškodí. Prostě mi tam přijde až moc náznaků, že Joramunův roh bude něco jiného možná ani ne roh. Martin asi chtěl dalším rohem jen zmást v okamžiku, kdy se na scéně roh objevil.
Ja by som bol inak radšej keby ten roh bol naozaj ten čo mal Sam (a ktorý mimochodom predal, čo mi príde ironické).
Ad druhý odstavec - to je dobrá úvaha, od toho by sa dalo odkloniť, že keď tento roh má veľa atribútov ohňa, ten druhý bude maťzase atribúty zimy - ten, čo zafúka zamrzne a pod. Páčilo by sa mi dokonca, keby ten roh stál za vznikom Iných alebo niečoho podobného.
@Everett_Young: No i já tam ty uvozovky dal... Poučila se v tom, že ne každý kdo sloužil Robertovi zasluhuje nutně smrt a v uvozovkách je to proto, že jestli přistoupí na Malíčkovu hru, tak tu máme jasného adepta na vítěze Hry... King Mockingbird forever :o)