Teď mne napadla totálni šílenost, ale když tolik věcí je symbolickej a metaforickejch, proč ne? Čo keď je červenou hviezdou Mellisandra? Je na nej červené všetko okrem pokožky, je to kňažka ohňa a myslím že aj v knihe bola popisovaná pomerne žiarivo, plus trblet drahokamu rubínu sa dá krásne zamieňať s trbletom nebeských telies. V podstate spĺňa predpoklady pre metaforickú red star zo všetkých najlepšie. Rohlíček jej povedal proroctvo a celú dobu ju viedol k Azorovi. Možno sa k nemu mala dostať, aby sa jej v správnu chvíľu správnym spôsobom stalo niečo krvavé, čo umožní prerodu budúceho Azora v hotového Azora (za predpokladu že Azor je Jon). Čo vy na to?
@Aviv:idea: zaujímavý nápad, fajn témy, len takích roznich riešení a pokračovaní ságy Ohne a Ledu sa dá vymysliet strašne vela, tích (ne)možních kombinácií sa tam ponúka viac jak robertovích bastardov v KL. :p
@Petr489 Daenerys nemůže sedět na třech dracích zároveň, a kdyby došlo k bitvě, jak je bude ovládat? No může na ně křičet, ale když si kousek poodletí, těžko ji uslyší. Proto potřebuje další jezdce.
@Aviv Nebo, ale (jak už jsem tu kdysi kdesi četla) jelikož měničství probíhá ve stavu blízkém bezvědomí, provozovat to na drakovi je poněkud nebezpečné :) A navíc to neřeší ten problém, že by daná osoba v jednu chvíli ovládala jen jednoho draka. Ledaže by onen měnič seděl schovaný někde dole a furt se přepínal. Ti tři jezdci mi teda přijdou jednodušší ;)
Ne. Jen že by se tím počet možných dračích jezdců radikálně zúžil.
Naopak - Brana ovládajícího draka jsem tady už nejednou zmiňovala i já. A nemusí přitom být ani sám mimo. Jeho schopnosti mu IMO umožní ovládat zvířata, a možná i lidi, aniž by sám ztratil vědomí.
Doufám že už to ten chuj vydá letos po skončení IV sezóny. Že ten chytrolín nebude čekat až na konec VI. série. 3 kompletní kapitoly pustil už do světa. 4 přesunul z Tance a z dalších 2 četl ukázku. Beztak už to má kokmpletně pohromadě a čeká na ten komerčně nejlepší čas to vydat.
Boha, už tak to bylo plné hovadin, překlepů a chyb. Jestli to chceš rychleji, tak použij google translator, bude to mít zhruba stejnou výpovědní hodnotu...
Komentáře
Čo keď je červenou hviezdou Mellisandra? Je na nej červené všetko okrem pokožky, je to kňažka ohňa a myslím že aj v knihe bola popisovaná pomerne žiarivo, plus trblet drahokamu rubínu sa dá krásne zamieňať s trbletom nebeských telies. V podstate spĺňa predpoklady pre metaforickú red star zo všetkých najlepšie. Rohlíček jej povedal proroctvo a celú dobu ju viedol k Azorovi. Možno sa k nemu mala dostať, aby sa jej v správnu chvíľu správnym spôsobom stalo niečo krvavé, čo umožní prerodu budúceho Azora v hotového Azora (za predpokladu že Azor je Jon). Čo vy na to?
Ledaže by onen měnič seděl schovaný někde dole a furt se přepínal. Ti tři jezdci mi teda přijdou jednodušší ;)
Naopak - Brana ovládajícího draka jsem tady už nejednou zmiňovala i já. A nemusí přitom být ani sám mimo. Jeho schopnosti mu IMO umožní ovládat zvířata, a možná i lidi, aniž by sám ztratil vědomí.
Mimochodem, jak dlouho trval překlad knižního Tance do češtiny?