@Nevada tak jsem si říkal u Bílé knihy že v tom maj nějakej bordel :) ale líbilo se mi že je alespoň zmínili a taky to že když si to stopnete v okamžiku kdy kamera kouká na stránku Jaimeho tak je tam fakt pěkně napsané tak jak je to v knize (tedy myslím)
Ad Thennové - skousnu, že jsou lidojedi (i když nemaj být), skousnu že má dvojbřitou sekeru (čert to vem, taky jsem s ní bojoval), skousnu že nosej kožešinový ohozy místo bronzu, ale dohajzlu! To je tak těžký sehnat chlapa bez uší?
Trochu pozdě ale přece. Jako začátek vcelku vydařené. Výborná mrazivá úvodní scéna (Charles Dance ani nemusí promluvit a stejně je hned každému jasné, že je to pan herec), stejně jako ta poslední (What the fuck's a Lommy?) Líbila se mi i scéna s příchodem Thennů stejně jako scéna na Černém hradě. Oberyn byl lepší, než jsem si na základě trailerů myslel. Pokud jde o Ellariu, ta toho zatím moc nepředvedla, ale je hezká. Ostatně, líbila se mi už v Římu... Scéna Brienne a Joffreyho nastávající mi přišla dost divná, ale alespoň jsem se mohl pokochat pohledem na skvostnou Joffovu sochu :-D . Pokud jde o Daenerys, přijde mi, že Emilia si tu svojí roli "velké královny" snaží brát až moc vážně a zodpovědně, a proto ta její strnulost a upjatost. Co se týče Daaria, ten starý mi nijak nevadil a tenhle nový mi vadit taky nebude :-) Jinak podle všeho nová epizoda opět zbořila rekordy sledovanosti, takže potvrzení nové série očekávám v spíše v řádu několika hodin než dní (i když, jako by to už nebylo jasné předem :-)) Snad jsem se až moc neopakoval..
K tomu přetavení Ledu v úvodu. Všimla jsem si špatně, nebo když odlívali ty dva nové meče, tak je rovnou odlili i se záštitou? To je nějaké divné, ne? :-k
Tahle série zřejmě trhne Sopránovi a stane se #1 v historii kabelovek, takže by asi byli fakt padlí na hlavu. Pokles čísel očekávám u pátý řady a pak to teprv bude asi boj. Ale třeba se mejlim a D&D pátou řadu vymňouknou líp než knížky a nějak umně poslepují Hostinu s Tancem - tam je myslim čeká těžká práce.
@Nevada No já věděl, že tě to pobaví, ale já to beru takhle: Je jasný, že u knížek 1-3 pakticky nemohla být adaptace lepší než u knih. Ale rámec Hostiny je tak podělanej, že poslepování s Tancem může ve výsledku bejt lepší - i tak očekávám ochlazení fanouškovského zájmu, ale z pohledu čtenáře to může bejt zajímavej pohled. Asi jako kdyby to GRRM vzal a opravdu z toho udělal jednu knihu.
Mohl bych poprosit na mail o překlad Rytíře v přísaze a Tajemného rytíře, pokud je někdo má? mail: hudymir@seznam.cz . A omlouvám se že s tím otravuju tady :)
Jinak dojmy z epizody jen ty nejlepší, takoví Jaime s Brienne by byli zajímavý pár :D A Thennové se opravdu povedli. Ale abych i něco vytkl, tak nechápu proč Styrovi nechali uši a takový nový Daario na mě taky (na rozdíl od Oberyna!) dojem neudělal - ten původní prostě vypadal víc úlisně :) No nevím, když jse mtak nadšený z prvního dílu, chci se vidět po shlédnutí příštího ;D
Komentáře
Nápodobně u zhodnocení dílu ;)
Scéna Brienne a Joffreyho nastávající mi přišla dost divná, ale alespoň jsem se mohl pokochat pohledem na skvostnou Joffovu sochu :-D .
Pokud jde o Daenerys, přijde mi, že Emilia si tu svojí roli "velké královny" snaží brát až moc vážně a zodpovědně, a proto ta její strnulost a upjatost. Co se týče Daaria, ten starý mi nijak nevadil a tenhle nový mi vadit taky nebude :-)
Jinak podle všeho nová epizoda opět zbořila rekordy sledovanosti, takže potvrzení nové série očekávám v spíše v řádu několika hodin než dní (i když, jako by to už nebylo jasné předem :-))
Snad jsem se až moc neopakoval..
Jinak dojmy z epizody jen ty nejlepší, takoví Jaime s Brienne by byli zajímavý pár :D A Thennové se opravdu povedli. Ale abych i něco vytkl, tak nechápu proč Styrovi nechali uši a takový nový Daario na mě taky (na rozdíl od Oberyna!) dojem neudělal - ten původní prostě vypadal víc úlisně :)
No nevím, když jse mtak nadšený z prvního dílu, chci se vidět po shlédnutí příštího ;D