Hra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

upraveno 6. dubna 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

Tyrion vítá hosty v Králově přístavišti. Jon Sníh je chladně přijat v Černém hradě. Dany míří do Meereenu, matky všech otrokářských měst. Arya potkává staré známé.

Read the full story here


12467

Komentáře

  • @MissUtahraptor Právě, kdyby to skončilo nějaký amokem, tak mi to přijde "přirozené", ale takhle chladnokrevně... A čekala bych, že se zapojí dřív.

    Alys měla dostat snad nějakého normálního Thena, ne?
    Tenhle by měl umřít u Černého hradu.
    Každopádně ji poněkud lituju (narozdíl od knihy). Ale stejně ji asi v seriálu neuvidíme.
  • Nevada napsal(a):


    Proč je v Bílé knize Dunk až po Arthuru Dayneovi?!

    Tohle!!! (mě taky žralo) :-D
    Leda by byli řazeni abecedně, ale to je blbost. :-)
  • @Nevada tak jsem si říkal u Bílé knihy že v tom maj nějakej bordel :) ale líbilo se mi že je alespoň zmínili a taky to že když si to stopnete v okamžiku kdy kamera kouká na stránku Jaimeho tak je tam fakt pěkně napsané tak jak je to v knize (tedy myslím)
  • brbr napsal(a):

    @MissUtahraptor Právě, kdyby to skončilo nějaký amokem, tak mi to přijde "přirozené", ale takhle chladnokrevně... A čekala bych, že se zapojí dřív. ...

    Přesně. image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. dubna 2014
    sveva napsal(a):


    Tohle!!! (mě taky žralo) :-D
    Leda by byli řazeni abecedně, ale to je blbost. :-)

    Nemalá :)
    Navíc mě zarazilo, že o Jaimem tam skoro nic nebylo. Vždyť měl za sebou zářivou kariéru a jméno si udělal ještě před vstupem do Královské gardy.
    edit: Tak ono to bylo podobně stručné i v knize, beru zpět. Spletla jsem si to s jeho vzpomínkami.

    Ty detaily na mě hodně působily dojmem, jako by si D+D odškrtávali seznam, co všechno musí zmínit, aby trochu zavřeli hubu těm debilním fandům knih, kteří jim furt mrmlají do jejich skvělé práce.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 7. dubna 2014
    Ty detaily na mě hodně působily dojmem, jako by si D+D odškrtávali seznam, co všechno musí zmínit, aby trochu zavřeli hubu těm debilním fandům knih, kteří jim furt mrmlají do jejich skvělé práce.
    @Nevada :applause: Lépe bych to neřekl.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    sveva napsal(a):

    @Montezuma3 A bude vůbec nějaká Alys v seriálu? :D Osobně o tom dost pochybuju.

    A kdyby, tak jí můžou spárovat třeba s Tormundem, když na to přijde.
    8-O Hele nestraš!
  • @Montezuma3
    Po tom, co ukázali v seriálu radši stokrát Tormunda než Thenna :twisted:
  • Mňa celkom potešil Slynt :D Ako sa tam pohoršoval na Jonovi, div hlavu nestratil :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    Nápodobně u zhodnocení dílu ;)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Ad Thennové - skousnu, že jsou lidojedi (i když nemaj být), skousnu že má dvojbřitou sekeru (čert to vem, taky jsem s ní bojoval), skousnu že nosej kožešinový ohozy místo bronzu, ale dohajzlu! To je tak těžký sehnat chlapa bez uší?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Tergas To je tak těžký mu je na místě useknout? =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada děkuji, děkuji :-)
  • upraveno 7. dubna 2014
    Trochu pozdě ale přece. Jako začátek vcelku vydařené. Výborná mrazivá úvodní scéna (Charles Dance ani nemusí promluvit a stejně je hned každému jasné, že je to pan herec), stejně jako ta poslední (What the fuck's a Lommy?) Líbila se mi i scéna s příchodem Thennů stejně jako scéna na Černém hradě. Oberyn byl lepší, než jsem si na základě trailerů myslel. Pokud jde o Ellariu, ta toho zatím moc nepředvedla, ale je hezká. Ostatně, líbila se mi už v Římu...
    Scéna Brienne a Joffreyho nastávající mi přišla dost divná, ale alespoň jsem se mohl pokochat pohledem na skvostnou Joffovu sochu :-D .
    Pokud jde o Daenerys, přijde mi, že Emilia si tu svojí roli "velké královny" snaží brát až moc vážně a zodpovědně, a proto ta její strnulost a upjatost. Co se týče Daaria, ten starý mi nijak nevadil a tenhle nový mi vadit taky nebude :-)
    Jinak podle všeho nová epizoda opět zbořila rekordy sledovanosti, takže potvrzení nové série očekávám v spíše v řádu několika hodin než dní (i když, jako by to už nebylo jasné předem :-))
    Snad jsem se až moc neopakoval..
  • image
    Ehm... že by narážka na Dance with Dragons?
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 8. dubna 2014
    takže:
    scéna s Twinem No1. boží, až jsem chtěla zaplakat nad Ledem, fakt dobře udělaný, jen ta žáštita (nebo jak se to jmenuje) šla od meče odkout nějak moc snadno...

    Tywin + Jaime - kdo říká, že levoruký Jaime už nikdy nebude tak dobrý jako pravoruký? Naopak, až trochu natrénuje, tak bude jako levák ještě nebezpečnější než pravák. Málokdo cvičí šerm s levákem... Nicméně pragmatický Tywin má pro každého pragmatické řešení "pojedeš do Casterlyovy skály, budeš tam vládnout a basta" - jednak, protože Ti chybí ruka a mohl bys být zabit a jednak protože chci umlčet ty povídačky o Tobě a Cersei.
    Co by za tu nabídku dal Tyrion... :)
    BTW. krátké vlasy jsou fajn. Konečně je z něho ten nejpřitažlivější rytíž západození, jak se píše v knížce ...

    Tyrion na cestě do králova přístaviště - je to prostě Tyrion, no comment. Podrik nám dospěl a je z něj fakt fešák, Bronn ranař jako vždy, jsem zvědavá, co si dá na erb :)

    Oberyn + Elaria v bordelu - perfektní, jen nemuseli být v bordelu, mohli si nechat poslat holky do komnat v paláci, bylo by to pro prince asi normálnější. I v knize se jesné, že si to rozdávaj s kdekým. Taková ta "znuděnost, že mám už všechno" u Elárii byla příjemným překvapením. Také je jasné čím si Oberyna omotala kolem prstu, je opravdu překrásná a má takové to kouzlo osobnosti, které se nedá naučit, vypadá pynktich přesně tak, jak jsem si ji představovala v knize. Velká spokojenost :)

    Tyrion + Oberyn - vcelku užitečný rozhovor, říká nám něco z historie a jasně naznačuje důvod, proč Oberyn nenávidí Lannistery. Také jsem z toho měla jasný pocit "Zmije přišla do králova přístaviště, je nebezpečná a je otázkou kdy uštkne a koho! " Ona i ta předcházející scéna s dýkou bylo takové 1.uštknutí.

    Drogon: báječná animace, jako živý! A jak je velkej! Skoro to vypadá, že za měsíc už na mám bude moct lítat :) Taky první předzvěst toho, jak nebezpeční draci budou ... Dany: kdyby ji taky animovali, udělali by líp, tahle poker face je na přesdržku. A proč má furt kolem krku ten obojek? To je taky otrokyní, nebo co? Proč si nenechá Daaria a Šedého červa poslat, proč si pro ně jde přes celou armádu a vesnici ? To nemá koně ? A jak dlouho už tam stojej ti neposkvrnění? Ta jim dává taky čočku ...

    Tyrion + Sansa: nuda, manželská krize, bejt Tyrionem, tak dám Sansu hlídat, nebo si někde hodí mašli.
    Tyrion + Šae - Šae bohužel nemá pochopení pro Tyrionovy problémy, zapomíná kde je její místo a ještě z toho budou problémy...

    Cersei + Jaime + Quiburn - Jaime = supr, skvělý i herecký výkon palec nahoru. Quiburn : fajn, Cersei : kráva, co to bylo za kecy ?? A copak to měla asi za zdravotní obtížem se kterými jí Quiburn pomohl ??

    Thennové: nu představovala jsem si je jako drsňáky, ale TOHLE ??? =D
    To je o dost drsnější , než moje nejdrsnější představy, ale je to sranda, hlavně ten velitel. Kde tohle vzali ??? ...

    Noční hlídka: Jon zhojen, to mu Ygritte udělala asi jen akupunkturu ...
    Soud: Janos Slynt je slizkej, velice dobře zahranej, člověk ho nesnáší, jen ho vidí a slyší co říká. A jak se vysmál obrům, ale nikdo jinej se nezasmál, to bylo taky dobrý :) Nechápu, jakto že takhle brzo sedí mezi velitelama, to byl rychlej vzestup... Mistr Aemon má řetěz až ke kolenům :)

    Mergery + Ollena : šňůra z hlaviček mrtvých vrabců, dobrý :) Jak nuda. Brienne miluju, takže ať říká a dělá co chce, baví mě to. A ta socha Joffryho s kuží :applause:

    Joff + Jaime - oba skvěle zahraní.
    Daenerys - zase peklo. To ta holka neumí změnit hlas nebo obličej? Mít nějaký emoce? Možná jí napíchali Botox, vypadá tak, neumí ani nakrčit čelo nebo se zamračit když vidí mrtvé dítě na kříži... To už ta její pomocnice ji přehrává na celý čáře a to skoro nemluví. Daario se mi moc nelíbí :roll:

    Jaime + Brienne - skvělý dialog - co si jako Brienne představuje, že udělá se Sansou, když ji má konečně před sebou? To, že jsou v KL ještě před svatbou mi neva. Nic se tím nemění, krom toho, že Brienne nyní ví, jak Sansa vypadá.

    Sansa + Dontos : WTF? Sansa špatná, Dontos špatnej, náhrdelník místo síťky na vlasy, aspoň ny ametysty vypadají jako
    malé lahvičky


    Hostinec na rozcestí - tam Catlyn zajala Tyriona v 1.sérii, ne? Arya je nějaká zaprdlá v první půlce boje, už to tam mohla kosit zezadu. V závěru si jde jen pro svoji Jehlu. Její poker face je úplně jinej než Daenerysin... A za odměnu dostala koníka. Zářivě bílýho?? Opravdu praktické, když chcete být nenápadní a přežít ...

    Fuj to jsem se rozepsala, no jo, dojmy z prvního dílu, na kterej jsem se těšila celej rok, tak mě prosím omluvte :oops: :anxious:
    Celkový dojem: BOŽÍÍÍÍÍ
    (až na Daenerys, asi ji začnu nenávidět i když v knížkách ji mám ráda)
  • mne sa v zasade pacil cely diel (az na Dany to je az zarazajuce ako zle to cele hra). prijemne prekvapili aj Sansa aj Jon, snad im to vydrzi.
    Red Viper je moja oblubena knizna postava a jeho predstavenie mi vobec nevadi, prave naopak. scenu povazujem za prvu nesamoucelnu bordelscenu v celom serialy. ukazuje sa ako impulzivny a nakoniec aj rychly dokaze Oberyn byt (Elaria nanho pekne krici nech to necha tak). Rozhovor s Bronnom tiez potesil. to ze nedoslo na vrazdenie i sex povazujem za dalsi klad tejto sceny. len dufam v nejaky pekny dialog medzi nim a Queen of Thorns, to mi v knihach chybalo. Este by v buducnosti potesil vtipek z knizky. Kolko Dornov treba na vyvolanie vojny? Jedneho :-)
    scena v hostinci bola tiez OK, Maise bola vrazedne chladna. trosku som sa prelakol podobne ako Everet ako to
    urobia s Oharovym zranenim, ale napadlo ma ze v scene oproti knihe chybal Lehtac, takze dufam ze nas caka este jedna bojova scena presne ako v knihe, len zrejme v inom exterieri. alebo mozno v tom istom pri ceste spat z udolia
  • par slov o epizode po anglicky spolu s dvoma kratkymi videami. GRRM vysvetluje veci okolo Ledu a Valyrijskej oceli a druhe je bitka v hostinci

    http://forbes.com/sites/allenstjohn/2014/04/06/on-the-game-of-thrones-season-4-premiere-the-lannisters-live-by-the-sword-for-the-moment-at-least/
  • Vi nekdo, jestli se chysta hned na pristi rok i pata serie? :)
  • misterz napsal(a):

    Vi nekdo, jestli se chysta hned na pristi rok i pata serie? :)

    Potvrzené to ještě není, ale vzhledem k tomu, že na první díl čtvrté série koukalo 6,6 mil. lidí, tak by HBO bylo padlé na hlavu, kdyby nebyla. :-)
  • K tomu přetavení Ledu v úvodu. Všimla jsem si špatně, nebo když odlívali ty dva nové meče, tak je rovnou odlili i se záštitou? To je nějaké divné, ne? :-k
  • Tahle série zřejmě trhne Sopránovi a stane se #1 v historii kabelovek, takže by asi byli fakt padlí na hlavu. Pokles čísel očekávám u pátý řady a pak to teprv bude asi boj. Ale třeba se mejlim a D&D pátou řadu vymňouknou líp než knížky a nějak umně poslepují Hostinu s Tancem - tam je myslim čeká těžká práce.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ROFL
  • @brbr To nebyla záštita, to byla část co s mečem nemá vlastně nic společné.
  • @Nevada No já věděl, že tě to pobaví, ale já to beru takhle: Je jasný, že u knížek 1-3 pakticky nemohla být adaptace lepší než u knih. Ale rámec Hostiny je tak podělanej, že poslepování s Tancem může ve výsledku bejt lepší - i tak očekávám ochlazení fanouškovského zájmu, ale z pohledu čtenáře to může bejt zajímavej pohled. Asi jako kdyby to GRRM vzal a opravdu z toho udělal jednu knihu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @alek
    Já Tě pochopila. Nepochybuju o tom, že sloučení Hostiny a Tance příběhu prospěje. Pochybuju (a dost silně), že toho D+D dokáží smysluplně využít.
    Pobavila mě čistě ta část Ale třeba se mejlim a D&D pátou řadu vymňouknou líp než knížky ;)
  • No vida, tak právě začalo to, o čem jsem mluvil :-)
  • @Nevada No tak super ! :applause:
  • upraveno 8. dubna 2014
    Mohl bych poprosit na mail o překlad Rytíře v přísaze a Tajemného rytíře, pokud je někdo má? mail: hudymir@seznam.cz . A omlouvám se že s tím otravuju tady :)

    Jinak dojmy z epizody jen ty nejlepší, takoví Jaime s Brienne by byli zajímavý pár :D A Thennové se opravdu povedli. Ale abych i něco vytkl, tak nechápu proč Styrovi nechali uši a takový nový Daario na mě taky (na rozdíl od Oberyna!) dojem neudělal - ten původní prostě vypadal víc úlisně :)
    No nevím, když jse mtak nadšený z prvního dílu, chci se vidět po shlédnutí příštího ;D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.