Tak první epizoda zhlédnuta. Docela dobrý až na bordelscénu s Oberynem. Nejlepší byla asi ta část v hostinci.Ta se povedla. Jinak Daenerys (Kalísi) hrůza ale to se dalo čekat. Vše u Zdi se mi líbilo hlavně Jon před tím tribunálem( nebo soudem nevím jak to nazvat).Zbytek tak stejně jako u předchozích epizod.
U všech bohů! To byli Thennové? No to bude mít Alys radost. :roll: Kromě Daaria zaznamenal druhou největší změnu Podrick, a to ani nemuseli přeobsazovat herce :D Doufám, že Loras bude celou sérii zavřený někde v bedně. Protože jestli se dostane příliš blízko k Oberynovi :-@
No zmena Podrika ma paradoxne bude štvať asi viac ako zmena Daaria .. -čo sa týka Thennov, tak prvotnopospolna spoločnosť na tom bola podstatne lepšie ako oni..
@Everett_Young si si dal s tým prácu ...ale musím suhlasiť, že to hodnotenie je trefne .. (Podla mna naj. scena bola ked sa Oberyn opýtal, či treba viac štetiek ...Týrion kýval, že nie..Bron, že ano ) :-D
@Everett_Young8-O ... :-D Výborná recenze, sice s některými body nesouhlasím, ale to nemění nic na tom, že je skvělá. Nechceš se tím začít živit? :applause:
@Depresor no ona ta scéna v bordelu byla celá založená na audiu a videu "Zaslechli jsme, že tu jsou jisté ....." výtrysk krve řev "potíže" "omlouvám se lásko" ignorování, že Tyrion přišel do místnosti "Jsem zde, abych tě přivítal v hlavním městě"
@sveva Od kolika rodí ženský v Západozemí? Od 15ti? V té době už jsou na to fyzicky připravené. Takže pokud je nejstarší dceři 14, pak bych očekával že jí bude tak 29 :-)
Vcelku souhlasím s @Everett_Young, ani mi to moc rýpalské nepříjde. Jediné rozdíly vidím v tom, že mi přišel Jaime mávající novou tlapkou celkem divný a z Maisy nejsem, logicky, zas tak úplně odvařená :-) Jediné, co mi vrtá hlavou je, proč je Jaime s Brienne v KL tak zbytečně brzy. Asi tu už všechno důležité zaznělo, takže stručně. Plus: úvodní scéna, Tywin s Jaimem, stále vtipný Bronn (s Oberynem v patách), nový Daario, socha Joffa :-) Minus: uvítání Martellů, bordelscéna, Dany a mám pocit, že se s Arye stává vraždící monstrum (nehne při obou vraždách ani brvou).Jenom doufám, že minimálně takhle vysoko si udrží laťku celá serie.
@Everett_Young Gréci používali labrys, sekeru s dvoma čepeliami, ale viac menej len na rituálne obete. Ale čo ty vieš sú to ľudožrúti, tak možno majú nejaké špeciálne náboženstvo a ten pán so sekerou je ich kňaz. Battle cleric :D
Tak jsem se nechala strhnout pozitivními ohlasy a na nový díl se přece jen podívala. Jak bych to řekla... Je to lepší než ve třetí sérii, je to lepší než většina druhé série (na druhou stranu - jedna vlaštovička jaro nedělá). Ale! Co to kurva udělali s Thennama? A proč to udělali? Oberyn je děs, Ellaria je děs na druhou. Scéna v bordelu zbytečná, marnost nad marnost. To uvítání Dornů byl výsměch. Celkově to bylo takové ucajdané, i když nečekaně dost vtipné.
Jak už tady padlo - Jaime a Brienne jsou tam moc brzo, ale na druhou stranu ta jejich scéna "nad Sansou" se mi líbila hodně. Jaime a Arya (+ Sandor) budou zřejmě jediné linie, co mě bude zajímat. Ale je to dost málo. Díl sám o sobě taková remíza.
Pár poznámek hnidopicha: Proč je v Bílé knize Dunk až po Arthuru Dayneovi?! Ta okeříkovaná stráň byl fakt boží háj? Malíčkův bordel = lannisterský bordel? Od kdy?
Komentáře
Kromě Daaria zaznamenal druhou největší změnu Podrick, a to ani nemuseli přeobsazovat herce :D
Doufám, že Loras bude celou sérii zavřený někde v bedně. Protože jestli se dostane příliš blízko k Oberynovi :-@
-čo sa týka Thennov, tak prvotnopospolna spoločnosť na tom bola podstatne lepšie ako oni..
(Podla mna naj. scena bola ked sa Oberyn opýtal, či treba viac štetiek ...Týrion kýval, že nie..Bron, že ano ) :-D
"Zaslechli jsme, že tu jsou jisté ....."
výtrysk krve řev
"potíže"
"omlouvám se lásko"
ignorování, že Tyrion přišel do místnosti
"Jsem zde, abych tě přivítal v hlavním městě"
Jediné, co mi vrtá hlavou je, proč je Jaime s Brienne v KL tak zbytečně brzy.
Asi tu už všechno důležité zaznělo, takže stručně. Plus: úvodní scéna, Tywin s Jaimem, stále vtipný Bronn (s Oberynem v patách), nový Daario, socha Joffa :-) Minus: uvítání Martellů, bordelscéna, Dany a mám pocit, že se s Arye stává vraždící monstrum (nehne při obou vraždách ani brvou).Jenom doufám, že minimálně takhle vysoko si udrží laťku celá serie.
Ale!
Co to kurva udělali s Thennama? A proč to udělali?
Oberyn je děs, Ellaria je děs na druhou. Scéna v bordelu zbytečná, marnost nad marnost. To uvítání Dornů byl výsměch.
Celkově to bylo takové ucajdané, i když nečekaně dost vtipné.
Jak už tady padlo - Jaime a Brienne jsou tam moc brzo, ale na druhou stranu ta jejich scéna "nad Sansou" se mi líbila hodně.
Jaime a Arya (+ Sandor) budou zřejmě jediné linie, co mě bude zajímat. Ale je to dost málo.
Díl sám o sobě taková remíza.
Pár poznámek hnidopicha:
Proč je v Bílé knize Dunk až po Arthuru Dayneovi?!
Ta okeříkovaná stráň byl fakt boží háj?
Malíčkův bordel = lannisterský bordel? Od kdy?