Hra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

upraveno 6. dubna 2014 v 4. řada
13567

Komentáře

• Tak první epizoda zhlédnuta. Docela dobrý až na bordelscénu s Oberynem. Nejlepší byla asi ta část v hostinci.Ta se povedla. Jinak Daenerys (Kalísi) hrůza ale to se dalo čekat. Vše u Zdi se mi líbilo hlavně Jon před tím tribunálem( nebo soudem nevím jak to nazvat).Zbytek tak stejně jako u předchozích epizod.
  • Tak par vecí ma tam sralo ..ale čo už ..na rozjazd by to celkom ušlo ..
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. dubna 2014
    U všech bohů! To byli Thennové? No to bude mít Alys radost. :roll:
    Kromě Daaria zaznamenal druhou největší změnu Podrick, a to ani nemuseli přeobsazovat herce :D
    Doufám, že Loras bude celou sérii zavřený někde v bedně. Protože jestli se dostane příliš blízko k Oberynovi :-@
  • upraveno 7. dubna 2014
    @Montezuma3 Nesýčkuj Monte nebo na tebe pošlu Španěly
  • No zmena Podrika ma paradoxne bude štvať asi viac ako zmena Daaria ..
    -čo sa týka Thennov, tak prvotnopospolna spoločnosť na tom bola podstatne lepšie ako oni..
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • upraveno 7. dubna 2014
  • @Everett_Young si si dal s tým prácu ...ale musím suhlasiť, že to hodnotenie je trefne ..
    (Podla mna naj. scena bola ked sa Oberyn opýtal, či treba viac štetiek ...Týrion kýval, že nie..Bron, že ano ) :-D
    @Depresor Máš pravdu, to jsem zapomněl zmínit, to se mi líbilo =D
  • upraveno 7. dubna 2014
  • @Everett_Young 8-O ... :-D Výborná recenze, sice s některými body nesouhlasím, ale to nemění nic na tom, že je skvělá. Nechceš se tím začít živit? :applause:
  • @Depresor no ona ta scéna v bordelu byla celá založená na audiu a videu
    "Zaslechli jsme, že tu jsou jisté ....."
    výtrysk krve řev
    "potíže"
    "omlouvám se lásko"
    ignorování, že Tyrion přišel do místnosti
    "Jsem zde, abych tě přivítal v hlavním městě"
  • @Everett_Young souhlasím v každém bodu jen jsi skoro nezmínil že Emilia stojí za prd :D
    @MissUtahraptor Stejně je tak o dvacet let starší než jsem čekal a tak o deset let starší než Oberyn. Alespoň tak vizuálně působí.
    upraveno 7. dubna 2014
  • @Everett_Young Nechci ti brát tvojí představu, ale Ellaria má s Oberynem 4 dcery, z nichž nejstarší je 14. Kolik jsi čekal, že jí bude? :-)
  • upraveno 7. dubna 2014
    @sveva Od kolika rodí ženský v Západozemí? Od 15ti? V té době už jsou na to fyzicky připravené. Takže pokud je nejstarší dceři 14, pak bych očekával že jí bude tak 29 :-)
  • @Everett_Young Tak teoreticky je to možné, to uznávám. :-) Já si jí teda představovala spíš ke čtyřicítce (takže herečka mi věkově docela sedí).
  • Vcelku souhlasím s @Everett_Young, ani mi to moc rýpalské nepříjde. Jediné rozdíly vidím v tom, že mi přišel Jaime mávající novou tlapkou celkem divný a z Maisy nejsem, logicky, zas tak úplně odvařená :-)
    Jediné, co mi vrtá hlavou je, proč je Jaime s Brienne v KL tak zbytečně brzy.
    Asi tu už všechno důležité zaznělo, takže stručně. Plus: úvodní scéna, Tywin s Jaimem, stále vtipný Bronn (s Oberynem v patách), nový Daario, socha Joffa :-) Minus: uvítání Martellů, bordelscéna, Dany a mám pocit, že se s Arye stává vraždící monstrum (nehne při obou vraždách ani brvou).Jenom doufám, že minimálně takhle vysoko si udrží laťku celá serie.
  • @Everett_Young Gréci používali labrys, sekeru s dvoma čepeliami, ale viac menej len na rituálne obete. Ale čo ty vieš sú to ľudožrúti, tak možno majú nejaké špeciálne náboženstvo a ten pán so sekerou je ich kňaz. Battle cleric :D
    @MissUtahraptor +1 tomuhle se říká souhra ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak jsem se nechala strhnout pozitivními ohlasy a na nový díl se přece jen podívala. Jak bych to řekla... Je to lepší než ve třetí sérii, je to lepší než většina druhé série (na druhou stranu - jedna vlaštovička jaro nedělá).
    Ale!
    Co to kurva udělali s Thennama? A proč to udělali?
    Oberyn je děs, Ellaria je děs na druhou. Scéna v bordelu zbytečná, marnost nad marnost. To uvítání Dornů byl výsměch.
    Celkově to bylo takové ucajdané, i když nečekaně dost vtipné.

Jak už tady padlo - Jaime a Brienne jsou tam moc brzo, ale na druhou stranu ta jejich scéna "nad Sansou" se mi líbila hodně.
    Jaime a Arya (+ Sandor) budou zřejmě jediné linie, co mě bude zajímat. Ale je to dost málo.
    Díl sám o sobě taková remíza.

Pár poznámek hnidopicha:
    Proč je v Bílé knize Dunk až po Arthuru Dayneovi?!
    Ta okeříkovaná stráň byl fakt boží háj?
    Malíčkův bordel = lannisterský bordel? Od kdy?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.