Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1174175177179180581

Komentáře

  • @Tom Základní premisa fungování státu ale je, že právo na sebeurčení menšiny je podřízené územní celistvosti státu - to evropští politici pořád chápou, i když to často nedávají moc najevo. Nevím, jak by si ostatně Katalánci představovali mezinárodní uznání nezávislosti, ono je to totiž o dost těžší, když nemůžou argumentovat agresí. No a jestli je to nejvýnosnější region? Tady taky můžou nezávislost vyhlásit střední Čechy, protože na rozdíl od zbytku republiky je hodně bohatý evropský region - a přemyslovské knížectví stejně vzniklo kolem Prahy, takže co, má s tím jako někdo problém?
  • upraveno 4. března 2014
    @svoa00 A Severní Čechy(Krušné hory) by mohli připadnout Sasku viď?
  • @svoa00 A Skotové mohou?
  • upraveno 4. března 2014
    Podle mě pokud se chce někdo odtrhnout tak je zásadní, aby ho uznal stát od kterého se odtrhnul. (V případě Skotska uznání UK)
    Je to nejlepší řešení
  • @Tom Skotové to především neudělají.
  • http://www.novinky.cz/krimi/329441-za-brutalni-vrazdu-patnactilete-divky-padly-vyjimecne-tresty.html

    Dva psychopati a jeden Theon... Martin by z nich měl radost. Zajímalo by mě, kdy ty dvě cynické asociální svině vyjdou z vězení za dobré chování - dvanáct patnáct let? Mimochodem i ten, který se "jenom díval", z toho vyšel lacino, nikdo ho nenutil přijít na místo, ani tam nemusel zůstat.

    Tu holku ovšem za to, s kým s dala dohromady, omlouvá snad taky jenom věk...
  • Další "divák".. Jeden z důvodů, proč mám tak rád Robba :king:
  • @Ugla Umřel za to co si spíchl?
  • Zda si něco spíchl netuším (já krom knížek žádné dodatečné materiály nečetl). Myslel jsem, že sdílím jeho postoje ohledně "diváků".
  • @Ugla tak on to byl dvojsmysl na Robbovo dítě a jeho tvorbu :)
  • Tak Klaus zase rozdává svoje rozumyhttp://novinky.cz/domaci/329588-k-situaci-na-ukrajine-prispel-zapad-putin-se-chova-zcela-racionalne-mini-klaus.html
    Já nechápu, jak tohoto všeználka ( ekonomického experta, experta na změnu klimatu a právního odborníka, který stojí za "podařenou" amnestií navíc bojovníka proti komunismu - který se nestydí si vzít nezaslouženou cenu,muže ještě někdo brát vážně, ).
    Co to zase plácá ? Sice je dost složitý na chápání, ale jak byla válka občanská válka v Jugoslávii " vnějším prostředím vyprovokovaný tragický krvavý konflikt ? Že už v době druhý světový války bojovali navzájem vraždili tři strany ( Ustašovský Chorvaté + Bosenští muslimové v Muslimské divizi SS, Titovi komunističtí partyzáni a srbští nacionalisté - četníci). On snad do dneška žije v iluzi, jak nenásilně a bez krve rozdělili Československo a jaký má na tom s Mečiarem zásluhy. Jen většinou zapomenou dodat, že mezi Čechy a Slováky nedocházelo v minulosti k masovému vraždění, že si navzájem nepodřezávali krky.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/329639-sankce-zapad-nas-potrebuje-a-zaoralek-blufuje-pisi-v-rusku.html

    Rusové do toho vidí celkem správně. Jsem ráda, že jim ty výroky západních politiků připadají taky trapné. Ale zároveň si ten deník neodpustil vlastní silácké řeči. Za prvé z toho, že Rusáci skupují nemovitosti v Praze a Varech, mají radost pouze a výhradně realitní makléři. Omezení přistěhovalectví (což se nerovná obchodování) z Ruska je reálné a naprosto ospravedlnitelné, pokud Rusko promptně nezruší ten nový předpis o rychlém připojení části cizích území. Za druhé těch osm miliard korun od ruských turistů je v české ekonomice plivanec a navíc už vidím, jak všichni turisti z Ruska k nám přestanou jezdit, protože Češi jsou na jejich zemi oškliví :roll:
  • @svoa00 Nicméně Rusko (spolu s Čínou) má proti západu pořád velice účinné páky. 1) jde o dodávky ropy, kterou může Rusko naprosto klidně buďto neskutečně zdražit, nebo dokonce úplně odstavit (což by byla pro celou evropu naprostá katastrofa) a v takovém případě si sice zničí svojí ekonomiku ale Evropské země značně omezí ve funkčnosti. 2) USA má u Číny a Ruska tak obrovský dluh (a stále se zadlužuje) že když se Rusové a Číňané dohodnou že už USA nic nepůjčí, tak jim shodí ekonomiku za velice krátkou dobu. 3) Pro své války po Východě používají Američtí vojáci převážně ruské dopravní stroje za jejichž použití platí, ale které stále obsluhují rusové = když rusové odletí, USA vojáci zůstanou uvěznění po všech prdelích světa. 4) V případě války nemůže USA použít proti Rusku jaderné zbraně, protože při jejich dnešní síle by zasáhla i své spojence (pokud nebudou střílet někam na sibiř kde to bude stejně každému jedno) kdežto Rusko proti USA ano - USA jsou izolovaní, Rusko může dále ohrozit max. 5) RUsové připravují zákon o zabavení amerického majetku na vlastní půdě (většinou se jedná o majetek podnikatelů kteří přešli kvůli daním a levné pracovní síle do ruska), ale obráceně to opět nejde protože rusové v americe nic nemají. Takhle bych mohl pokračovat dál, ale musím chvátat na další hodinu, tak třeba budeme pokračovat odpoledne.
  • @Everett_Young Souhrně souhlasím. ale ne s bodem o použití jaderných zbraní. Nehodí je nikdo, to je v dnešní době spíš zbraň, kterou se straší.
  • @Everett_Young Spousta těch pák jsou ale zkrátka dvousečné zbraně, respektive pokud Rusové podniknou první krok, tak jimi budou. Nějak si pořád nejsem jistá, jestli jsou kvůli územním ziskům ruští politici ochotní poškodit i ekonomiku svojí země a ztratit v takové míře mezinárodní kredit. Putin to ale hraje dobře, sledovat ho v akci je větší zábava než nějaká reality show.

    Jinak si myslím, že by bylo celkem fajn, kdyby Rusko utáhlo kohoutky úplně a Unie si vyzkoušela fungovat z jiných zdrojů. Samozřejmě by to znamenalo ekonomickou ztrátu, ale pochybuju, že katastrofu. Naposledy tuším Česko část zásob ropy a plynu poskytlo Slovensku. Ne že by Rusko takovým krokem někdy dopustilo, aby přišlo o svojí nejsilnější fackovací rukavici.
  • Mimochodem,... všimli jste si, že první novinářka ruské televize, která se v tomto sporu postavila proti Putinovi má takové provokativní příjmení - Martin. Tak nevím, jestli to s sebou nenese nenávist k vlastní práci a pohrdání životem...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    A tak musel přijít všeználek @derfel aby rozdal své rozumy :-) Zamysli se, než začneš urážet někoho, komu ať si o něm myslíš/myslím/myslíme co chceš, nesaháš se svým plácáním ani po kotníky.
  • @Everett_Young
    1) po tom, ako nam Rusko pozastavilo dodavky plynu, viacere krajiny pochopili, ze treba mat zalozny plynovod a to sa bude diat aj s ropou - jedna paka je trochu nalomena
    2) nielen USA ma u Rusov dlh ale aj opacne
    3) este stale maju v USA dost amikov, ktori zvladaju azbuku, emigrantov z Ruska je tam ako maku
  • @Hildegarda

    ad 1) samozřejmě, nicméně pro velkou část evropských zemí (hlavně těch východních a jihovýchodních) tvoří nadále rusko dodavatele č.1 s procentuálním zastoupením dodávky mezi 60-100%, závislost německa je někde na 50%; o trochu lépe je na tom francie se závislostí kolem 25-33% (tam už by je to tolik nezasáhlo) a španělsko, které na něm není závislé vůbec. Velká británie je také nezávislá, ale to nám tu na evropském kontinentě je celkem k ničemu. Takže ano, páka je nalomená, ale drží stále pevně.

    ad 2) Ano, samozřejmě, nicméně v celkovém součtu druhy americké převyšují dluhy ruské, nepočítaje dluhy vůči USA vůči Číně

    ad 3) Emigrantů tam jako máku je, nicméně nemají (nebo mají a já o tom nemám informace) po USA vybudované žádné velké firmy jejichž zabavení by poškodilo ruskou ekonomiku, obráceně to však říct nelze, tedy - rusové v americe tvoří převážně chudší vrstvu, američané v rusku naopak vrstvu bohatší

    přidávám nový zákeřný prvek do hry - rusové mají plně funkčního Snowdena a neváhají ho použít (tedy dozvědět se víc o amerických záznamech, plánech a dalších tajných souborech), to co tenhle člověk odhalil světu, jistě způsobilo (nebo alespoň v mých očích jistě ano) částečnou skepsi ostatních zemí vůči spojeným státům.

    Prosím, než dojde k nějakému nedorozumění - neber tohle jako žádnou obhajobu jedné či druhé ideologie. Co se konkrétně střetnutí na Ukrajině týká, stojím sice na straně Ruska, s jeho dlouhodobou politikou, však (stejně jako s politikou USA) nesouhlasím, a nehodlám je tu hájit. Jen se snažím důkladně rozebrat situaci a zhodnotit všechny možné faktory které mluví ve prospěch jedné či druhé strany. Tedy - víš li o nějakém faktoru mluvícím ve prospěch USA, klidně ho nadhoď, samozřejmě uznávám jeho platnost, jen se snažím zhodnotit jejich možné důsledky.
  • @Gorgloj Jediným státem skutečně ochotným použít jaderné zbraně je v dnešním světě Israel a to pouze v případě že by měli prohrát svoji proti muslimskou válku a být definitivně vyhlazeni. Jsou tak cvičeni - kdyby měli zemřít, vezmou jich co nejvíce s sebou. Co se týká světových mocností, máš naprostou pravdu, nikdo (DOUFÁM) není takový blázen, aby začal po světě střílet atomovky.
  • upraveno 7. března 2014
    @Hildegarda: Problém surovinové závislosti Evropy není v tom, že je zrovna na Rusku. Ty tzv. zálohy znamenají pouze to, že si někdo jiný koupí ropu od Rusů, protože mu ji nabídnou levněji než ten, který bude nově zásobovat Evropu. Přesněji řečeno celková světová produkce už nemá prakticky žádné rezervy, takže ten, koho Evropa "přeplatí", bude muset nakupovat od Ruska, protože už není kde jinde brát. Otázkou je, zda současná Evropa vůbec má na to někoho přeplácet. Není třeba příliš počítat, abychom si uvědomili, že otázka je to pouze řečnická.

    Takže se ta ropa bude (v reálu tedy nebude) pumpovat zbytečně na větší dálku. Něco jako v Kulovém blesku, když si přenášeli "svoje" uhlí, místo aby odhadli, kolik činí rozdíl..

    Podobný efekt bude mít zavírání jaderných elektráren v Německu, které si sice může dovolit koupit elektřinu jinde, ale výsledkem bude pouze to, že přeplatí někoho dalšího, a akorát tak vyrostou nové jaderné elektrárny někde na periferii Evropy, kde mají jiné starosti než řvát proti jádru. Chtějí-li v Německu financovat tohle "ekologické" pokrytectví, nebudou ani náhodou financovat tu šarádu s ropou, zvlášť poté co investovali do toho Nord Streamu..

    EDIT: Nord stream je plynovod, což nic nemění na tom, že to byla dost drahá sranda.
  • Tak ono by stačilo začít používat thorium a bylo by ekologii učiněno zadost :)
  • @Everett_Young Jinak myslím, ono ani tolik nejde o to, kde jací boháči sídlí, protože na této situace prodělávají spoustu peněz už teď.
    Viz. tu
  • Ještě přidávám odkaz na tento článek na Guardianu, jehož překlad je dostupný na BL. Zaznít něco takového v našich oficiálních médiích, je dotyčný redaktor vyhozen na minutu z práce a čtenáři nuceni podstoupit povinný výplach očí, uší a mozku a na závěr dostanou ještě dvojitý klystýr.
  • upraveno 7. března 2014
    @Ugla Nějak takhle článek z druhé strany barikády? Takhle to dneska prostě funguje, cokoli se jim nehodí do krámu tak je řekněme "nevhodné".
    To tvé jsem nečetl omlouvám se, nejde mi o obsah ale o to vyhození :)
  • Jasně. USA spolu s EU zorganizovaly na Ukrajině státní převrat a do čela dosadily fašisty, nacionalisty, sadisty, zahrádkáře a myslivce, Putin jen dává věci zase do pořádku. Při té příležitosti připojí Krym k Sovětskému svazu, vlastně k Rusku, to se může hodit, hlavně kvůli rekreaci. Celé to provádějí dobrovolníci a náhodní kolemjdoucí, Ruská armáda na Ukrajině vůbec není. Ví, že svět proti tomu nijak nezasáhne, protože rozpoutat třetí světovou válku nikdo moc nechce. Nějaké sankce má u prdele, zdroje jsou, tak co. Doma v Sajuzu a na Britských listech mu za to budou tleskat a bude za hrdinu, který se vzepřel imperialistické roztahovačnosti a dal na chvíli zapomenout na hořkou porážku ve studené válce, kterou stále nevydýchali. Ostatně říkal to i Václav Klaus, a ten by se zatraceně rád opět zviditelnil, takže je to tutovka. Staré dobré časy zpátky, navěky a nikdy jinak!
    P.S. Mezitím se dohadují Turci, že Krym by měl být vlastně jejich, tak snad neprovedou anšlus. :-)
  • Amberjack tu má další účet? 8-O
  • @Chmur viz historie Krymu v 20. století, Ukrajině byl darován Nikitou Chruščovem, bez toho, aniž by se krymců (nebo krymanů, nevím jak obyvatele krymu správně oslovovat) ptal, součástí kterého státu chtějí být. To je jako kdybychom my během první republiky vnutili např. Maďarsku Podkarpatskou Rus aniž bychom se jich ptali, přejí-li si být součástí Československa nebo Maďarska. Pokud si Krymští obyvatelé opravdu nepřejí být součástí Ukrajiny (o čemž budou hlasovat v referendu, které je již vypsané, stačí sledovat zprávy) pak nevím, proč by v tom měl být problém? Převrat na ukrajině sice zorganizovali sami ukrajinci, ovšem pokud se opravdu k moci dostanou organizace jako Pravý Blok, pak si ukrajinci moc nepomohou. Je to stejné, jako kdyby vládu u nás uchvátila Dělnická strana (mimochodem již jednou rozpuštěná pro extremistické názory navazující na nacistické německo). To asi taky není zrovna řešení že? Tedy, Krymcům by mělo být dáno právo volby, ke kterému ze států se chtějí připojit. Pokud si většina obyvatel sama odhlasuje, že chtějí být součástí Ruska, tak proč ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.