Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?

1. Starkove

2. Martellove

3. Lannisterove

4. Targaryenove

5. Baratheonove

6-7. Arrynove, Tullyove

8. Tyrellove

9. Greyjoyove

_______________________

Slys mne rvat

13468916

Komentáře

  • @Nurbis Lord ničeho, ale stále Lord, a navíc momentálně nejmocnější muž člověk v Králově přístavišti. Sedlák se sice králem prohlásit může, ale nikdo ho nebude poslouchat, Manceho poslouchala armáda, která fakticky ohrožovala Západozemí. Xaro, bez ohledu na to, jestli je šlechtic nebo ne, tak je vrchním velitelem Quarthské armády u Meereenu (to, že ho Victa za chvíli zabije, není podstatné
  • Mikjan napsal(a):

    @Nurbis Lord ničeho, ale stále Lord, a navíc momentálně nejmocnější muž člověk v Králově přístavišti. Sedlák se sice králem prohlásit může, ale nikdo ho nebude poslouchat, Manceho poslouchala armáda, která fakticky ohrožovala Západozemí. Xaro, bez ohledu na to, jestli je šlechtic nebo ne, tak je vrchním velitelem Quarthské armády u Meereenu (to, že ho Victa za chvíli zabije, není podstatné

    V tomhle máte pravdu :-) o těch mocných mužích , ale já jsem myslel ve svém prvním příspěvku pouze šlechtice :-)) , jinak to by bylo mnoho neurozených postav co tahá za nitky na šachovnici.
  • Chmur napsal(a):

    Navíc to vypadá na pěknou melu. Je jich moc a pozice vládce rodu je tak lákavá. Jak bylo v knize řečeno, ostatní nemají takovou potřebu starat se o příbuzné jako velký taťulda. Spoléhat se, že Malíček něco udělá či neudělá, je jako vsadit svůj život v ruletě. A přátelství Boltonu? Ti vůbec nevědí, co tohle slovo znamená.
    Freyové sice získali mocný hrad a rozsáhlé pozemky, ale taky nenávist říčních lordů na pár příštích generací. Můj odhad je, že jim to vítězství s úmrtími inteligentních Lannisterů velice brzy zhořkne.

    Ono celkově to spojenectví stojí na dvou mužích. A to na starém Walderovi a na Boltonovi. Zemře Bolton a jeho aliance se rozpadne. Ramsay ji neudrží. Na severu je navíc stále Stannis a taky se nám možná ukáže Rickon. A pokud zemře Walder je to ......... ještě horší. Freyové si půjdou po krku a kdo udrží říční krajiny? Jaimeho armáda bez Jaimeho? Malíček, kterému jsou říční krajiny u pr.... ? Freyové z Řekotočí? Ne. Bude tam zase jen chaos. Bracken vs Balckwood, Psanci, Dezertéři, Lady Stoneheart,...........

  • @Slenjoy Až umře starý Frey, zavládne skutečný chaos, to nepopírám. Všechno bude pravděpodobně záležet na to, co se stane s pannou z Tarthu a Králokatem... (je tu hodně možností, rituální oběť obou provedená samotnou paní Kamenosrdce, vyslání jich pozabíjet všechny Freye...)
  • Mikjan napsal(a):

    @Slenjoy Až umře starý Frey, zavládne skutečný chaos, to nepopírám. Všechno bude pravděpodobně záležet na to, co se stane s pannou z Tarthu a Králokatem... (je tu hodně možností, rituální oběť obou provedená samotnou paní Kamenosrdce, vyslání jich pozabíjet všechny Freye...)

    Jo máš pravdu. Otázka je jasná. Kdy se Říční krajiny s chaosu vymaní?

  • Starého Freye ať vezme čert. Je to oportunista a ukřivděný chudák, ale nijak zvlášť zajímavý není. Chtěla bych ještě víc slyšet o Boltonovi seniorovi, než ho Martin pošle do kytek. Ten na rozdíl od Freye naprosto přijímá, že není žádný hrdina, co brání čest rodu, ale moc dobře ví, kdo je. Je v tom jako Richard III. od Shakespeara: "Mé svědomí má tisíc jazyků a každý z nich vypráví jiný příběh a v každém tom příběhu jsem za padoucha." :)
  • svoa00 napsal(a):

    Starého Freye ať vezme čert. Je to oportunista a ukřivděný chudák, ale nijak zvlášť zajímavý není. Chtěla bych ještě víc slyšet o Boltonovi seniorovi, než ho Martin pošle do kytek. Ten na rozdíl od Freye naprosto přijímá, že není žádný hrdina, co brání čest rodu, ale moc dobře ví, kdo je. Je v tom jako Richard III. od Shakespeara: "Mé svědomí má tisíc jazyků a každý z nich vypráví jiný příběh a v každém tom příběhu jsem za padoucha." :)

    Na Richardovi sem nedávno byl :D

  • Minimálně v době, kdy si malicek uvědomí, že je pánem ričních krajín...
  • Na Malíčka bych v tomhle nesázel. Jako ostatně v ničem. :D
  • No Malíček skončí špatně nezapomínejte co se stalo s předešlými majiteli Harenova :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nurbis Roose zatiaľ žije. (zatiaľ :twisted: )
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    1Lannisterové Tyrion a Jaime jsou nejlepší postavy ságy
    2 Tyrellové Maegary je chytřejší Cersei
    2 Martelové Oberyn byl borec
    Nemám rád
    Greyjoy Kdo je proboha může mít rád
    Frey Po Malíčkovi největší zmetci Západozemí
    Bolton Bez komentáře Bolton senior stvůra jakákoliv absence citua Bolton junior je úchyl na ntou
  • @Achileus
    Náhodou Roose zná svou roli a Ramsay zase umí vařit :D
    A co ti vadí na Greyjoích? Aša a Euron jsou super postavi.Aeron míň a Theon má dobré kapitoly.
  • @Achileus Jenom pro zajímavost... Co podle tebe dělá z Roose Boltona takovou zrůdu, respektive větší zrůdu než spoustu jiných postav? Absence citu? To by se dalo říct i o Tywinovi, i když u Roose je to, uznávám, ještě ve větší míře. Zrada Robba Starka? Za to ho dost lidí obdivuje. Včas opustil potápějící se loď a vydělal na tom. Jeho zvláštní hobby? Kdyby se člověk podíval v Králově přístavišti, našel by podobné úchyly. Asi nejhorší, co mu opravdu vyčítám, je to, že zradil nejenom krále severu, ale hlavně seveřany.
  • upraveno 20. května 2014
    @svoa00
    Roose je největší zrůda právě kvůli tomu postoji k smrti Domericka..."Whatever. Welcome aboard Ramsay." Tywin je taky kalkulující bastard, ale nikdy neměl potřebu znásilňovat mlynářky a jeho vztah k dětem nikdy nebyl tak absurdní jako Rooseův. Pak je samostatná kategorie v podstatě "nemocných" psychopatů jako Ramsay a Joff, ale Roose...to je prostě Jiný v lidském těle.
  • @Nitpicker Tywin Jaimeho odepsal v okamžiku kdy se nechal zajmout a počítal s tím že ho Starkové zabijí. Je to popsáno v Tyrionově kapitole kdy se setkají ve stanu a Tywin pošle všechny pryč.
  • upraveno 20. května 2014
    @Everett_Young Hm, jdu si to připomenout...Checked, nic takového tam nemůžu najít.
  • @Nitpicker moment, kouknu do pdf
  • @Everett_Young Respektive je tam popsáno, jak si to vyložil Tyrion, ale to jsem sám dost dobře nepochopil, jak k tomu došel z toho, co Tywin řekl.
  • Myslím, že je ten kontext jasný. Bylo dost lehké očekávat, že bude Jaime popraven... po popravě Eddarda Starka.
  • „Proč já?“ zeptal se, nakláněje hlavu na stranu. „Proč ne můj strýc? Proč ne ser Addam nebo
    ser Flement či lord Serrett? Proč ne… větší muž?“
    Lord Tywin prudce vstal. „Jsi můj syn.“
    Tehdy to Tyrion pochopil. Ty ho již považuješ za ztraceného, pomyslel si. Ty proklatý
    bastarde, ty si myslíš, že Jaime je už tak či tak mrtvý, takže já jsem jediné, co ti ještě zbylo.

    Tyrion by mu nejraději vyťal políček, plivl mu do obličeje, vytáhl svoji dýku a zabodl ji do jeho
    srdce, aby se přesvědčil, zda je ze zlata, jak říkal obyčejný lid. Přesto tam jen seděl, mlčky a
    bez hnutí.

    tohle mi připadá jako poměrně jasně pragmatické uvažování.
  • upraveno 20. května 2014
    @Everett_Young
    1. Tohle si myslí Tyrion
    2. Co měl asi tak Tywin dělat?
    3. Je to taková trošku demagogie z tvojí strany. My se tady bavíme o tom jaká ja zrůda Roose, který si v klidu nechává kuchat nemluvňátka v kolíbce a ty do toho příjdeš s příspěvkem o Tywinovi ve stylu "a co tenhle?". Přitom ten s Jaimeho osudem absolutně nemohl nic dělat. A byl momochodem pěkně nasranej v té scéně. Jako snad nikdy, viz. to jeho 2x "They have my son!"...Navíc byl v úplně stejné situaci jako třeba takovej Robb, nebo Catelyn, kteří tak vlastně mají evidentně stejný charakter jako Roose, že?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. května 2014
    @Nitpicker Robb a Catelyn mají evidentně debilitu v genech, ty bych do toho netahal. Ano, říkám, že Tywin je stejný pragmatik jako Roose, akorát má prostředky k tomu aby se ho všichni báli, což se o Roosovi říct nedá.
  • @Everett_Young Takže debilita spočívá v tom, že jsi schopen akceptovat to, že protívnikova armáda drží v zajetí tvého příbuzného a ty s tím holt nejsi schopen vůbec nic udělat? :roll:
    Jo a to, že říkáš, že Tywin je stejný pragmatik jako Roose, ještě neznamená, že pro toto tvrzení předkládáš nějaké argumenty. A i kdyby se ti nějaký povedl, tématem původní debaty nebyl "pragmatismus", nýbrž "zrůdnost". PS: To, že si někdo nechá vykillovat x miminek šílencem, který je jenom jeden otrávený pohár od svého dědictví, mi nepřipadá zrovna dvakrát pragmatické.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @Nitpicker Taky to pragmatické není, je to další bod kde se GRRM odchýlil od realističnosti protože si tam potřeboval Ramsayho nějakým způsobem udržet. V reálném světě by ho Roose nejspíše zabil... I když v podmínkách krutého severu je možná bastard v hrsti lepší než kojenec na střeše (obzvlášť měl-li by to být syn zplozený spojením s rodem Freyů)

    EDIT: Ne, debilita spočívá v tom jak tupě se Starkové nechali téměř vyhladit a sesadit. O Nedovi se snad nemá cenu vyjadřovat, Robbova zrada vůči Freyovi je podle mého nátzoru zcela neodpustitelná obzvlᚍ v roli krále který má mít jistou zodpovědnost, stejně jako je neodpustitelná poprava Karstarka. Cat má smůlu že chytla špatného otce. Co si budeme nalhávat, ani jeden z trojice Cat, Lysa a Edmur se nepovedl. Jon se v Tanci chová střídavě jako afektovaný idiot i když má místy světlé chvilky. Sansa je pro mě snad nejnesnesitelnější postava všech dob, takže k té jsem se tu už vyjádřil dost a u Rickona nevíme co s ním bude. Brana trochu rovnají do latě Reedovci a taky fakt, že bez podpory druhých je pěkně v pr...
  • upraveno 21. května 2014
    @Everett_Young Nemyslím si, že se "GRRM odchýlil od realističnosti protože si tam potřeboval Ramsayho nějakým způsobem udržet." Jednoduše stačilo tam tuhle jednu větu nedat. Ale on ji tam dal, protože takhle pojal ten Rooseův charakter - absolutně (často opravdu nepochopitelně) bezcitná zrůda.
  • upraveno 21. května 2014
    @Everett_Young Ad edit. Ehm a co jako? Má to něco říct k tématu? Asi ne, takže se vracím k původní otázce: co je tak zrůdně pragmatického na tom "že jsi schopen akceptovat to, že protivníkova armáda drží v zajetí tvého příbuzného a ty s tím holt nejsi schopen vůbec nic udělat?"
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @Nitpicker No bezcitná zrůda sice jo, ale jak dlouho myslíš, že by reálně dokázal Ramsay něčemu vládnout než by byl sesazen selskou bouří nebo vzpourou ostatních rodů? Asi moc dlouho ne. I proto kolem něj má Roose svoje lidi, jak řekl Reekovi kteří Ramsayho kontrolují. K zbytku viz EDIT.
  • @Nitpicker Nejen to. Tywin se chová pragmaticky i spoustě dalších věcí, jako bylo například kompletní vyhlazení rodu Reynů, ke kterému nemuselo dojít + mám pocit že nechal vyhladit další rod. Nebo vyčkávání během Robertovi rebélie na čí stranu se má vlastně přidat a jeho napochodování do vyhrané války kdy se hlásil jako hrdý rebel a ještě zvládl Robertovi nacpat do postele svojí dceru. Takhle by se dalo hledat dál. Neříkám že je to "zrůdně pragmatické" to sis k tomu doplnil ty v návaznosti na Roose Boltona. Já říkám že je to pragmatické chování, ne že je zrůdné.
  • @Everett_Young Už podruhé tě upozorňuji, že "tématem původní debaty nebyl "pragmatismus", nýbrž "zrůdnost", respektive srovnání vztahu Roose a Tywina k dětem. To, že si začal mlet o pragmatismu, jsem akceptoval v tomto kontextu - jakých obětí a prasáren jsou schopni na vlastních dětech s cílem naplnění jejich cílů. Vzhledem k tomu je absolutně irelevantní kam ses dostal ve svých úvahách o pragmatismu v potlačování rebélií a taktizování ke komu se přidat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.