Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1434446484993

Komentáře

• 1350 nových příspěvků a rad, co si mám přečíst mě docela těší. Vzhledem k tomu, že už čtrnáct dní čtu Na větrné hůrce a nějak s tím nemůžu hnout, tak si to tady radši ani pročítat nebudu :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Branislav_Gepeto To sice jo, je to ze starýho fóra, ale to číslo mě tak udivilo, že jsem se prostě musela vyjádřit, no. :-) Já jsem se asi před hodinou vrátila z výletu a chvíli jsem si fakt myslela, že jste toho za ty tři dny stihli tolik :-D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa Jee, to Ti závidím, že máš co číst. Mi v pátek přišly dvě knížky a už mi zbývá třetina té druhé, tak si je šetřím.

Prosím Tě, poreferuj potom o té Mapě času. Ta by mne zajímala, akorát si ji nechci kupovat na blind a do knihkupectví se jen tak nedostanu. Dík.
    @brbr OK, poreferuji, ale asi to bude chvíli trvat, protože teď fakt nestíhám a navíc mám asi tak přibližně 30 knížek na seznamu "Musím přečíst" :D
    @Arutha Ne, ale ten druhý jsem musela mít - jsem posedlá... :oops:
  • mapa času ma veľmi milo prekvapila
  • @brbr Ja som si prave objednala Policie od Nesba a tiez dufam, ze mi to dlho vydrzi :)
  • @Hildegarda Policie? A v jakém jazyce? U nás myslím vyjde až na podzim (čekám na Červenku koncem března).
    Já jsem teď propadla Sandmanovi, akorát se ty komiksy hrozně rychle prohlídnou/přečtou, tak si je šetřím.
  • @brbr Tak si opras slovencinu a nemusis cakat :)
    (Cervenka vysla u nas pod nazvom Zrada)
    Aj tudle v ceskom internetovom knihkupectve maju obe:
    http://www.martinus.cz/?uItem=149903
    http://www.martinus.cz/?uItem=145157
  • upraveno 28. ledna 2014
    @Hildegarda :-k I když, to už mi k sobě nebudou ladit obaly
    Nechápu, proč to u nás trvá tak dlouho.
    @brbr Ty si takato ladicka? :)
    Toto je svetla vynimka. Napr Game of Thrones nikdy po slovensky nevyjde, fantasy literatury ako mensinoveho zanru sa u nas nik nechyta, ale detektivky maju silnu tradiciu. Dokonca prve tri Nesbove knihy boli u nas prelozene skor ako existoval preklad do anglictiny!
  • @Hildegarda Nejsem, ale zas, když už tam mám těch šest nebo kolik stejných... Asi si počkám a tvůj tip využiju v nouzi nejvyšší :-)
  • @Miro A skonci to rovnako ako s prekladom Pratchetta - vysiel 100 rokov po ceskom a vtedy, ked uz to vsetci v cestine citali :). A Kanturka nahradit bola podla mna skor svatokradez.
  • Čtu Noční klub a jsem vzhledem k výborným recenzím dost zklamán. Nečekal jsem nic hlubokého, ale tohle je jednoduché až příliš. Asi jsem na podobný rádoby husťácký příběhy moc starej.
  • @Chmur Moja rec. Pozical mi to kolega a pri pozicani aj ostalo :)
  • Měl jsem pocit, jakoby si autor potřeboval léčit své komplexy a tak si vytvořil své knižní nabouchané alter ego:-D
  • tak to kulhánek robí dobre. ale v klube ma to bavilo náááramne.
    Tak on píše brak - dokonce některé knihy označil za tak strašný brak, že je odmítl znovu vydat (a proto jsou naprosto nesehnatelné, nebo za nehorázné prachy :( )
  • Četli jste Potoky krve? Doporučuji. Docela sranda.
  • Možná to tu už někdo psal, ale doporučuji si přečíst Jméno větru od Patricka Rothfusse. Zatím vyšly dva díly a moc pěkně se to čte. Můžu jen doporučit
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. února 2014
    @Dlady Jo, je to bezva, nevíš na kdy je plánovaný poslední díl, nikde jsem o tom nenašel ani zmínku.

Ale je skvělé že plánuje samostatný příběh Pro Auri a Basta, dvě mnou oblíbené postavy (a ještě Devi)

Ale spíš by se měl soustředit na poslední díl.
  • @Everett_Young odkiaľ vieš že plánuje solo knihy? :O
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @JoeGyry Wikipedia
  • @Everett_Young Vůbec netuším. Snažil jsem se něco najít na jeho oficiálních stránkách, ale marně. Pokud si dobře pamatuju, tak je to rok co vyšla druhá, snad mu to nepotrvá jak Martinovi.

Devi je naprosto úžasná :-) Moc se mi líbila scénka, když na ní Kvothe zkoušel magii a těžce mu to nandala :-)

Co se týče Basta, tak o tom prostě nevím co si myslet. Postava je to skvělá, ale pořád netuším co se z něho vyklube. A taky to není žádné ořezávátko :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.