1350 nových příspěvků a rad, co si mám přečíst mě docela těší. Vzhledem k tomu, že už čtrnáct dní čtu Na větrné hůrce a nějak s tím nemůžu hnout, tak si to tady radši ani pročítat nebudu :-)
@Branislav_Gepeto To sice jo, je to ze starýho fóra, ale to číslo mě tak udivilo, že jsem se prostě musela vyjádřit, no. :-) Já jsem se asi před hodinou vrátila z výletu a chvíli jsem si fakt myslela, že jste toho za ty tři dny stihli tolik :-D
@Hildegarda Policie? A v jakém jazyce? U nás myslím vyjde až na podzim (čekám na Červenku koncem března). Já jsem teď propadla Sandmanovi, akorát se ty komiksy hrozně rychle prohlídnou/přečtou, tak si je šetřím.
@brbr Ty si takato ladicka? :) Toto je svetla vynimka. Napr Game of Thrones nikdy po slovensky nevyjde, fantasy literatury ako mensinoveho zanru sa u nas nik nechyta, ale detektivky maju silnu tradiciu. Dokonca prve tri Nesbove knihy boli u nas prelozene skor ako existoval preklad do anglictiny!
@Miro A skonci to rovnako ako s prekladom Pratchetta - vysiel 100 rokov po ceskom a vtedy, ked uz to vsetci v cestine citali :). A Kanturka nahradit bola podla mna skor svatokradez.
Čtu Noční klub a jsem vzhledem k výborným recenzím dost zklamán. Nečekal jsem nic hlubokého, ale tohle je jednoduché až příliš. Asi jsem na podobný rádoby husťácký příběhy moc starej.
Tak on píše brak - dokonce některé knihy označil za tak strašný brak, že je odmítl znovu vydat (a proto jsou naprosto nesehnatelné, nebo za nehorázné prachy :( )
@Everett_Young Vůbec netuším. Snažil jsem se něco najít na jeho oficiálních stránkách, ale marně. Pokud si dobře pamatuju, tak je to rok co vyšla druhá, snad mu to nepotrvá jak Martinovi.
Devi je naprosto úžasná :-) Moc se mi líbila scénka, když na ní Kvothe zkoušel magii a těžce mu to nandala :-)
Co se týče Basta, tak o tom prostě nevím co si myslet. Postava je to skvělá, ale pořád netuším co se z něho vyklube. A taky to není žádné ořezávátko :-)
Komentáře
Prosím Tě, poreferuj potom o té Mapě času. Ta by mne zajímala, akorát si ji nechci kupovat na blind a do knihkupectví se jen tak nedostanu. Dík.
Já jsem teď propadla Sandmanovi, akorát se ty komiksy hrozně rychle prohlídnou/přečtou, tak si je šetřím.
(Cervenka vysla u nas pod nazvom Zrada)
Aj tudle v ceskom internetovom knihkupectve maju obe:
http://www.martinus.cz/?uItem=149903
http://www.martinus.cz/?uItem=145157
Nechápu, proč to u nás trvá tak dlouho.
Toto je svetla vynimka. Napr Game of Thrones nikdy po slovensky nevyjde, fantasy literatury ako mensinoveho zanru sa u nas nik nechyta, ale detektivky maju silnu tradiciu. Dokonca prve tri Nesbove knihy boli u nas prelozene skor ako existoval preklad do anglictiny!
Ale je skvělé že plánuje samostatný příběh Pro Auri a Basta, dvě mnou oblíbené postavy (a ještě Devi)
Ale spíš by se měl soustředit na poslední díl.
Devi je naprosto úžasná :-) Moc se mi líbila scénka, když na ní Kvothe zkoušel magii a těžce mu to nandala :-)
Co se týče Basta, tak o tom prostě nevím co si myslet. Postava je to skvělá, ale pořád netuším co se z něho vyklube. A taky to není žádné ořezávátko :-)