Největší šílenec ságy

upraveno 14. ledna 2014 v Akce a hlasování
Koho byste si rozhodně nepozvali k sobě domů na návštěvu? :-)
Podoby šílenství jsou různé - může být tiché, plíživé, manipulativní nebo očividné, zvrácené, sadistické...
Sestavte žebříček nejodpornějších bytostí Západozemí, současnosti i minulosti.
Kdo je nejšílenější ze všech? A proč?
«13456

Komentáře

  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Nemůžu za odpověď v tomhle topiku dostat BAN?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Everett_Young To záleží na tom, jestli ten BAN chceš dostat :twisted:
  • Mno, z trojky Hora, Aerys Targaryen a Ramsay je těžké vybírat, ale o prsa to u mě vyhrává Aerys. Jiný druhý sociopata je Malíček. Toho bych sice mohla pozvat na kafe, aniž by mě ubodal a pak znásilnil mrtvolu (holt už mi není třináct, takže nejsem jeho typ), ale pokud bych o něm věděla jenom polovinu toho, co o něm Martin napsal, můj úsměv nad společným kafem by vypadal spíš takhle:

    image
  • Hmmm, nevím, Horu úplně za psychopata neberu, ten je pouze impulzivní a má poněkud zvrácené choutky, nicméně není magor, který by zabíjení plánoval... spíš vyhledává vhodnou příležitost.
    Takže mi zbívají v podstatě jasní dva favorité... a též bych "favorizoval" Aeryse před Ramsayem.
    Pak dlouho nic (ne proto, že by tam nežili. ale určitě jsem si je nezapamatoval) a pak by se vrstvila spousta u nichž bych si nedovolil řadit - buď moc nevím, nebo neumím srovnat - Hora, Cersei, Qyburn (Jak se píše), Vargo, Kousač a spol, Walder Frey, Viserys, ten zimní král, co údajně obcoval s Jinou, ten zimní král, co se stal krysou,...
  • svoa00 napsal(a):

    Toho bych sice mohla pozvat na kafe, aniž by mě ubodal a pak znásilnil mrtvolu

    Nikoliv nutně v tomto pořadí. =D

    Malíček podlehl šílenství zvaném láska jen jednou a už nikdy se z toho nevzpamatoval. :-) Kdoví, co by se stalo, kdyby mu Catelyn řekla ano, možná mohla zabránit globální katastrofě.

    Dále by mne zajímalo, zda-li pokládáte za šíleného i Joffreye, nebo pouze za produkt špatné výchovy?



  • @heavy_head: Z knih snad ani tolik ne, ale v seriálu jej vyprofilovali tak, že si s Ramseyem mohou podat ruce... :o)
  • @heavy_head Produkt zlej vychovy plus uboha geneticka vybava
  • Souhlas s Hildegardou. I když asi v opačném pořadí. Geny hrají v charakteru člověka důležitější roli než výchova. Je to vidět i v Písni - Samwell, Tommen atd.
    Malíček spíš podlehl poraněnému egu a ztrátě iluzí.
    Za největšího šílence považuji Ramsaye. Tedy šílence ve smyslu - jeho chování vykazuje prvky nenormálního jednání, ale ví,co dělá. Navíc není úplně hloupý, takže jeho mučení a týrání je mnohem rafinovanější než např. u Hory či Rorgeho.
    Aerys je pro mě nemocný člověk, který si už částečně neuvědomuje, co dělá. Což hrůzu jeho činu samozřejmě nesnižuje.
  • Chmur napsal(a):

    Geny hrají v charakteru člověka důležitější roli než výchova.

    ja dúfam, že to tak nie je
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @sarven Ale ano, tvoje chování, tvůj vkus na ženy, tvoje výška a vzhled, většina těchto věcí je dána geneticky, ale pokud si myslíš že bys mohl zdědit nějakou chrakterovou špatnost (jak to podle tvého příspěvku vypadá) tak je tu pořád možnost že v tom konkrétním případě se mohla přenést informace od druhého z rodičů, ale nebudu se tu rozepisovat, raději si pořiď nějakou učebnici genetiky, stejně vím jen základy od našeho učitele.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Proč je u GRRM pořád stejný archetyp "hloupý, ošklivý, veliký sadistický psychopat"? Proč nemá taky nějakou chytrou hezkou sadistickou psychopatku? :'-(
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Montezuma3 Nechci z toho důvodu:

    PÍŠU DO SPOILERU A VŠECHNY VARUJI, NEČTĚTE MŮJ PŘÍSPĚVEK! Ten kdo si ho přečíst má, na to jistě brzy přijde :onfire: :evil:

    Koho bych nepozval domů na čaj a zároveň je největší psychopat? Heavy_Head
  • Nejšílenější mi taky přijde Aerys, následovaný Ramsayem a Horou. Z žen se mi jeví šílená (nebo na to má alespoň slušný náběh) Cersei, následovaná Lysou. Ale domů bych si z Písně, až na pár vzácných výjimek, nepozvala nikoho :-D

    @Everett_Young Kolik ti je? :roll:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. ledna 2014
    @Michelle Aerys byl nemocný, ne psychopat. Psychopat, jak píše Chmur si svoje chování uvědomuje, Aerys si ho neuvědomoval. Cersei není šílená, Cersei je prostě kráva. Lysa šílená je z těch ztracených dětí. Ty by sis nepozvala domů třeba takového Qyburna? Vždyť by ti mohl pomoct třeba se studiem medicíny, pokud máš zájem studovat medicínu (pokud nemáš, raději mu to neříkej :-) )

    Je mi dost na to abych poznal těžkou duševní poruchu když jí vidím.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Je vážně třeba to osobní napadání? Nechlubil ses tady už v několika příspěvcích, že jsi dospělý?
  • @Everett_Young Ne, já bych si domů pozvala Tomenna :-)

    No nic, je to tvoje věc, prezentuješ tu sám sebe a já ti do toho kecat nebudu :-)
  • Jak se pozná těžká duševní porucha přes internet? :-)

    Jinak k topiku... tady asi souhlasím s Chmurem. Největší strach a odpor ve mně vyvolává psychopat Ramsay. Když to řeknu hnusně, tak Aerys vás upálí zaživa a máte pokoj, ale Ramsýček si vás vychutná pěkně kousek po kousku... brr. :spike:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Osobní napadení by to bylo, kdybychom se potkali osobně (tedy samozřejmě ne my dva).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Michelle Myslím, že mě už tady každý zná a ví jaký jsem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    K osobnímu útoku či urážce se nemusíš k dotyčnému přiblížit. Ale to je fuk. Prosím, nechme téhle diskuze a moc Tě prosím, nepokračuj v podobných příspěvcích.
  • @Everett_Young Mně jsi právě přišel poslední dobou úplně v pohodě a viděla jsem tam jisté náznaky dospělosti :-) Ale teď ti asi něco přelétlo přes nos... Jak říkám, je to tvoje věc, jen mi přijde, že je to škoda.
  • @Nevada: Možná to zrovna ode mně zní divně, ale prostě je nejlepší si některých věcí (příspěvků) nevšímat. I když asi neznám pozadí, takže vlastně nevím, o co vlastně jde.
  • Ramsay a v závěsu pak Hora, Lechtač a spol., prostě ty vraždící stroje. Ale Chmur má pravdu, nejhorší je když se setkává radost z týrání s jistou inteligencí.
    Z ženských postav asi Lysa, to je takové to ženské hysterické šílenství.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Ok, že jsi to ty, nejjasnější princezno, zanechám svého jednání(i když je pro tvé dobro) a vrátím se zpět k topiku.

    Takže znovu: Proč používá GRRM pořád stejný archetyp (viz předchozí příspěvky) (Cersei nepočítám, to je prostě kráva. Aryu nepočítám, ta neubližuje lidem pro své potěšení, ale vraždí je ze msty) a nemá v sáze ani jednu chytrou hezkou sadistickou psychopatku?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Michelle Král Stannis také musel rozeslat dopis o zrůdnostech Lannisterů, i když věděl že se mu polovina království vysměje ;-)
  • @Everett_Young Třeba tím, že se sadistické psychopatky vyskytují v populaci podstatně méně než sadističtí psychopaté? O hezkých ani nemluvě (ostatně u GRRM žádný hezký SP taky není).
  • Cersei nepočítám, to je prostě kráva
    Nemyslím si, že Cersei je kráva. Cersei má prostě touhu vyrovnat se svému otci, jenže na to nemá intelektuálně ani charakterově. Z toho pramení, že dělá jednu botu za druhou. Určitě není hloupá, jen ty ostatní kolo jsou prostě chytřejší - Tyrion, Malíček, Tyrellové. No a protože je matka, tak má samozřejmě slabinu i ve svých dětech a je snadno zranitelná. Trpí určitým náběhem na paranoidní psychózu, ale šílená není.
  • @brbr: Nemám to sice nějak ověřené, ale myslím si, že i mezi ženami jsou sadistické psychopatky, akorát jim fyzický fond nedovoluje projevovat své choutky tak viditelně. A tak své oběti mučí verbálně, citově, sexuálně atd.:-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Chmur Vyjímečně s tebou musím souhlasit. Navíc, pokud sis všiml její nové záliby v přílišném pití alkoholu, urážení všech kolem a fňukání po Joffreym....přijde mi, že se sama mění v to, co se stalo po rebelii z Robertha.
  • @Chmur Máš pravdu, na ty nenápadné tyranky jsem zapomněla :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.