Největší šílenec ságy

upraveno 14. ledna 2014 v Akce a hlasování
Koho byste si rozhodně nepozvali k sobě domů na návštěvu? :-)
Podoby šílenství jsou různé - může být tiché, plíživé, manipulativní nebo očividné, zvrácené, sadistické...
Sestavte žebříček nejodpornějších bytostí Západozemí, současnosti i minulosti.
Kdo je nejšílenější ze všech? A proč?
2456

Komentáře

  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. ledna 2014
    @Chmur @brbr To možná jo, ale je hrozně těžké je najít
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

    Aryu nepočítám, ta neubližuje lidem pro své potěšení, ale vraždí je ze msty

    No to je diskutabilné. :D Možno s tým začala, ale určite si to užíva. Predpokladám, že ak tomu nie je už teraz, raz to príde.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto V tom je rozdíl. Arya si užívá zabíjení jako takové, ale ne psychické a fyzické mučení lidí. Do téhle fáze se asi nikdy nedostane, nemá to v povaze.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Jaj. No to je pravda, tá je skôr na čistú metódu cez hrdlo. Aj keď tá horkokrvnosť, s akou dobodala Lechtače tomu nesvedčí... :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto To bylo v návalu vzteku. Nemyslím, že by Arya někdo někoho zavřela do sklepa tam tu osobu měsíc nebo dva brutálně mučila a teprve potom popravila. Ona zabíjí rovnou.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Navíc imho nemá potěšení ze zabíjení samotného, ale z pomsty, které se jí tím podařilo dosáhnout.
  • upraveno 14. ledna 2014
    Everett_Young napsal(a):

    Proč je u GRRM pořád stejný archetyp "hloupý, ošklivý, veliký sadistický psychopat"? Proč nemá taky nějakou chytrou hezkou sadistickou psychopatku? :'-(

    ..to sa nech prekvapiť v dalšej knihe (moj tip, v 6., alebo 7.mej, jedna zo sestier Starkovich ;: ) image :-P :-$
  • Největšími šílenci jsou Aerys, Ramsey a Joffrey.
    Aerys se šílencem stal postupně, kdyby třeba umřel v Šerodolu tak se na něj vzpomíná jako na dobrého vládce, ale od té doby dělal jeden špatný tah za druhým a přivedl říši svým chování do občanské války a na konec jeho pokus o zničení Králova Přístaviště je takovou třešničkou na dortu.
    Ramsey je podle mně nejhorším z šílenců. Je krutý a zlý a chová opravdu se vyžívá v mučení a zlu, dále je nejschopnější z šílenců.
    Joffrey je šílencem, ale zde je to dáno výchovou, tím že mu nikdo nevštípil co je dobré a zlé. Jeho šílenství je zmenšeno tím, že měl vždy kolem sebe někoho mocnějšího, kdo ho dokázal trochu usměrnit.
    Jinak Cersei není šílenec je jen hodně ambiciozní a nemá schopnosti na prosazení svých snů, ale nejedná jako šílenec. Navíc myslím, že procházka po Králově Přístavišti ji zlomila.
  • Gregor Clegane. Jednoznačně.
  • upraveno 14. ledna 2014
    Ramsaycek , a Joffrey,

    definately


    (
    ..a Mališek ? :o ? proc, nekdo ho tam spomínate, ale ten snád (počas celej ságy) ani raz nemával -ani len dýkoU, nieto mečom.. :-k

    (takže nebol tušim ani žiadnym bojovníkom, natož nejakým "divokým, zurivým šílencom" =D

    mno dobre, možno sa asi mýlim, tak ale viac jak 1 - 2 - 3x nanajvýš , to nebolo, co by bol v nejakej vačšej bitke, bojovej strkanici.. , neni to ten archetyp rpg-postavy, - "muž meče",

    ale skor diplomacie, politiky, pera, penez, financ.tokov, a obchodov (nj, známe staro- a stredoveké *zlato a koreníe*..) , a vobec všech tech zákulisních her, pletich, intrig, u dvora a krála.. - takže skor typický machiavelista, / šedá eminencia..
    - neco jako napr. kardinálové u francuzskeho kralovskeho dvora..
    )
  • upraveno 14. ledna 2014
    @Everett_Young @Michelle ;D =D
    heh, nejde ani tak o vek, ale tieš sa musím smiať takýmto sporom, / zvadám, (..žabomyším =D (sice tieč nevím oč presne jde.. heh, ale proc taká ..?revnivosť, zášť ? :o :S
    :-) v dobrom, ovšem =S
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Alef_peAlef Buď rád, kdyby ses to dozvěděl, vygeneroval bys tolik slov, že bys tím shodil server...
  • upraveno 14. ledna 2014
    @Everett_Young image amybe, it depends on.. ;
    ale tak zaujalo ma to, jaký je jeho *definately most favorite sin* , z tích siedmich smrtelních.. :twisted: ?

    tiež by pozval na čaj sansu :p , napr., :P ?

    tipujem, to ale viacerí, ovšem ;P =D
  • upraveno 15. ledna 2014
    Tak na každu postavu ktoru ste tu spomenuli, by šlo celkom dobre napísať psychologický, resp. psychiatricky (ten len pre vybrané postavy) posudok..Netvrdím, že by to bolo rozsiahle, ale GRRM nechava dosť charakteristických znakov na každej postave, minimalne nato aby sa o tom viedli rozsiahle diskuzie.. Vybral by som jednu mužsku postavu Ramsay a jednu žensku Lysa..

    Lysa - su tu určite naznaky paranoidneho chovania. Určite by som to nepopisoval ako paranoidnu schizofreniu..od tej ma ešte par krokov. Za zmienku stoja jej početne potraty, ktore určite prispeli aj k depresivnemu chovaniu, apatii pomocť vlastnej rodine.. časte zmeny nalad pri rozhovoroch s Cat a pri rozhodovaniach snad by mohli poukazovať na manio-depres. poruchu..Posledna vec je ,že Lysa pri emočnom vypati bola pomatena a pri rozhovore so Sansou nebola v čase orientovana..
    Zaver: Pacientka by sa nemala učiť lietať, ale rozhodne by mala začať uživať psychofarmaka

    Ramsay- nabuduce
  • @Everett_Young heééj, však prezrad, prezrad ! image hned ! :evil: , chceme klebety, klebety :twisted: :-P
    (co to má za takú "kaňku, čiernu škvrnu na inak čistom, záživo-bielom ..svedomí a nevinnej, duši, tak úprimnej =D :-) lol
    ... [ :spike: :onfire: ]
  • upraveno 15. ledna 2014
    @Depresor "..Zaver: Pacientka by sa nemala učiť lietať, ale rozhodne by mala začať uživať.."

    ..tak, možno sa skuša stať dalšou Zafirou, darčicou image :weirwood: :twisted:
  • @Everett_Young: "Nemá v sáze ani jednu chytrou hezkou sadistickou psychopatku?"... co my víme o Mel??? Náboženský fanatismus u ní nezapřeme, pár lidí už se zbavila,... uvidíme. :o)

    Aerys nad Ramsayem vede (ale jen o chlup) - Není sice tak brutální sadista, ale proti němu je Ramsey troškař. Jeho přístup "po mě potopa" (zelených plamenů) byl podle mě úplně nejpsychopatičtějším aktem (byť nedokonaným) ságy... ZATÍM.

  • Popravdě řečeno, tenhle topik měl být o šílencích z knih GRRM a ani ve snu by mě nenapadlo, že to někteří labilnější jedinci mohou pochopit jako pokyn k veřejné prezentaci vlastní poruchy. :-)

    Rovněž nechápu, kdo do debaty o nejskvělejších šílencích Zápdozemí zatáhl Aryu. Ta sice není úplně normální, avšak k excelentním zrůdám Gregorova či Ramseyho formátu jí přece jen ždibec chybí. Z toho vymývání mozku v Braavosu jsem měl až husí kůži - zapomeň svoje jméno, svou minulost, uděláš jen to, co ti řekneme, budeš myslet jen na to, co ti přikážeme. Její osobnost nahradili anonymitou bezejmenného zabijáka, který přestává být lidskou bytostí a stává se pouhým nástrojem někoho jiného. Brr. Chuděra.

    Gregor boduje svou brutální bezohledností. Nevyžívá se v utrpení svých obětí. Vlastně nad tím ani moc nepřemýšlí. Koná impulzivně, vybíjí si své nezvladatelné záchvaty vzteku okamžitě a téměř hned na ně i zapomíná.
    Ramsay je jiný. V mučení svých obětí se vyžívá, spřádá o nich složité fantazie. Rád je ovládá strachem, drží v napětí a hrůze z toho, co je čeká.
    Ramsey je sadista. Gregor je jen řezník.
  • Balon Greyjoy byl taky dost nenormální :-) ale připojuji se k většině na bastarda z Hrůzova jentak někdo nemá....
  • Tak úplně "normální" v sáze nebyl asi nikdo. :-) Zařadil bych ho do kategorie "přísný otec".
  • JayJay
    upraveno 15. ledna 2014
    A krom toho bych si dovolil tvrdit, že je tu neprávem opomíjen Smraďoch... přeci jen mnozí pochybují, kdo z těch dvou "kazí" koho (přesný český překlad neznám).
    Možná byl Ramsey celkem obyčejný kluk, než mu byl věnován takto "následováníhodný" vzor...

    Ale já vím, ono je to hrozně populární kopat do Ramsaye... (jo, beru, že jemu to chování vydrželo i když zůstal sám,... ale třeba jen "vzpomíná na staré dobré časy") :o).
  • upraveno 15. ledna 2014

    EverettY. - áhhso, ano, tá vec s povídkami, tie povídky.. nj, zvady, spory, a "..uš se perou, už se perou !.." ;D) :dance:

    (prave som to zacal citat..
    .. :o 8-O a dočteno image

    a inak co sa týka tích roznych poviedok, ať uš úplne kratkych, či aj velmi dlhích, spravil by som to nejak takto :

    poviedky == dlhšie
    "dribble", aforizmy, apod. =: krátke formy

    - tak jednoducho každému z týchto 2 žánrov spraviť 1 osobitý chlíveček, a už by sa to nemiešalo (alebo aspon nemal by byť vtom zmatok),
    a hotovo šlus, "vyžízeno k dennímu požádku" :-)
  • Tak největší šílenec ságy ve smyslu sadista je zcela určitě Bastard z Hrůzova. Aerys a Joffrey jsou nemocní a neuvědomují si, co dělají, oba v důsledku incestu v rodině. Gregor byl prostě jen řezník a Lysa je šílená ze ztráty svých dětí. Malíček se přímo nevyžívá v krutostech, jeho ti trpící prostě nezajímají (celou Válku pěti králů vlastně začal on otrávením Jona Arryna a hozením to na Lannistery, což celé udělal vlastě jen kvůli svému vlastnímu prospěchu). Arya je prostě jen zfanatizovaná a pomstychtivá, za jakým učelem koná Melisandra, to není známo.
    Co se týče druhé otázky, koho si pozvat na čaj, pozval bych si většinu postav kromě výše zmíněných, například Sansu, Brana, Neda, Shireen, Davose, Jona, Sama, Daenerys, Barristana,...
  • Zatím nebyl zmíněn ani Euron, jehož považuji za nejšílenějšího z Greyjoyů. :-x
    Dokonce ještě víc než Mokrovlasa a Viktariona. :-)
    Kdyby dostal nějakou POV, pevně věřím, že by se v našem žebříčku prosadil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Bohajeho, nestraš!
  • upraveno 15. ledna 2014
    image




    "Cos to říkala, princezničko?" :twisted:

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    image
  • upraveno 15. ledna 2014
    Dobře, dám to do spoileru, abych neohrozil mravní vývoj místní mládeže. 8-)
    Edit: Nepodařilo se mi to. :-)
  • @heavy_head Hlavně ať to nikdy nevidí Martin, nebo mu tu POV plnou solných žen opravdu napíše =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 15. ledna 2014
    Spoiler IMHO funguje ako hra farieb. Vytvorí to exaktné pozadie (v tomto prípade naprogramovaná biela) a zafarbí text tou istou farbou, aby si bol systém istý, že to splynie a nebude vidno. Keď dôjde k akcií HOVER (presunutie myšou na element), len sa zmení farba textu na červeno. Čiže obrázok to nezahalí, pretože to nefunguje ako skrývanie, len prefarbovanie. No, keby sa to zmenilo, hoci netuším, či by to bolo praktické...

    Na iných fórach sa spoiler využíva ako box, ktorý je možné otvoriť a skryť - a práve preto je box tenký a až po roztvorení sa rozšíri. Takto sa text neskrýva, len prefarbí, čiže si spoiler zachová aj veľkosť daného textu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.