Spartaca má zkouklého celého. První série vynikající, pro mě jeden z nej seriálů. Prolog neurazil, neoslnil. 2. série byla příšerná a ty "souboje" byly spíš přehlídka nechutností (+ ten nový prostě nebyl Andy). Poslední sérií si to u mě zlepšil a na konci i slza ukápla...i když ten konec dopředu člověk zná a počítá s ním :-)
@sarven To jméno pochází spíš z informací od tvůrců ještě před začátkem třetí série. Objevilo se v rámci castingových novinek. V seriálu ještě nepadlo.
mimochodom, je zaujímavé, ako rýchlo sa v tých šerlokoch hrnú dopredu. aj v kine som bol prekvapený, že druhý film je rovno Reichenbach Fall. Teraz seriál tiež druhá séria Moriaty koniec, tretia si berie (podľa názvu) inšpirácie z poslednej várky poviedok (posledná poklona bola tuším úplne posledná)... ako keby vôbec neplánovali pokračovanie....plánujú vôbec?
@sarven Ano, scénárista Steven Moffat potvrdil i čtvrtou a pátou sérii. On to až tak hrozný problém není, beztak je seriál jenom hodně volná adaptace, takže si dál budou brát jenom vhodná jména, odkazy a témata.
Letošní Sherlock (komplet) u mě kandiduje na největší seriálové zklamání minimálně od dob SGU. Aspoň ten závěr naznačuje, že by nám někdy mohli vrátit Sherlocka zpátky. Jen doufám, že ho psychopati Gatiss&Moffat nebudou zneužívat dlouho.
Nebudu spoilerovat, jenom řeknu, že tohle je určitě nejlepší epizoda série. Šla by přirovnat k americkým politickým thrillerům (těm dobrým), přičemž WTF momentů je požehnaně a největší je na konci. Stěží to bylo bezchybné, ale rozhodně dávám palec nahoru, protože se tentokrát tvůrci skutečně věnovali ději a trochu míň vztahům.
No já nevím, v jednu chvíli jsem si říkala, že to snad radši vypnu. :-D Při sledování všech dílů třetí série mi v hlavě pořád šrotovalo "Tohle přece není Sherlock!", ale u toho prvního jsem se alespoň dobře bavila. Druhý byl WTF a třetí na můj vkus moc překombinovaný. Jedno pozitivum to má - moje očekávání vzhledem k 4. sérii jsou hodně, hodně při zemi.
mna to celkom fascinovalo... bolo to wtf a nebralo ma to tak ako prve dve serie, ale bolo to zaujímavo odlišné... ale budem rád ked sa vratia do starych kolaji
Komentáře
Nebo z traileru na třetí díl :-)
@brbr - ale poviedka bola Bow. tieto zmeny sú predsa typické: Study in Scarlet/ Study in pink, Dog(s) of Baskerville, Emty House / Empty Hearse
Aspoň ten závěr naznačuje, že by nám někdy mohli vrátit Sherlocka zpátky. Jen doufám, že ho psychopati Gatiss&Moffat nebudou zneužívat dlouho.
Při sledování všech dílů třetí série mi v hlavě pořád šrotovalo "Tohle přece není Sherlock!", ale u toho prvního jsem se alespoň dobře bavila. Druhý byl WTF a třetí na můj vkus moc překombinovaný.
Jedno pozitivum to má - moje očekávání vzhledem k 4. sérii jsou hodně, hodně při zemi.