TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
«134567361

Komentáře

  • upraveno 9. srpna 2010
    A teď co dalo impuls k založení. Sledujete někdo Pillars of the Earth? Starz se po povedeném Spartakusovi vytáhlo a první čtyři díly Pillars of the Earth naznačují, že i tohle se jim povedlo. Jeden si říká, že Camelot je v dobrch rukách. :-)



    BTW, četl jste někdo předlohu Pilířů země od Folletta? Měl bych jeden dotaz, protože sic se mi seriál hodně líbí, je tam jedna rovina, která to imo podkopává a zajímalo by mě, je-li tomu tak i v předloze.
  • upraveno 9. srpna 2010
    čítal som to asi do tretiny. potom ma to už nebavilo, pretože som predtým čítal "druhý diel" na veky vekov (výborný) a zistil som, že sú to vlastne tie isté knihy, len v inom obodbí. chlapik sa veľmi "nesral" a v podstate napísal remake samého seba :)
  • upraveno 9. srpna 2010
    ale Sherlock od BBC, to je fakt niečo! veeeelmi odporúčam!
  • upraveno 9. srpna 2010
    No on se s tím v jiném smyslu "nesere" ani seriál. Ve smyslu práce s časem. To je právě to, co mě nejvíc zarazilo a zajímalo mě, jestli podobný časový skoky jsou i v knize. Třeba když se nepářou s nějakým delším popisem dvou hrdinů. Staviteli umře milovaná žena a hups, už je v posteli s druhou. V dalším díle je zas čtyřletý skok, katedrála povyroste, ale hrdinové se nikam neposunuli. Fakt to působí divně.



    Ale přesto se mi to moc líbí a doporučuju, herci jsou výborní (u McShana, Sewella či McFadyena se to dalo čekat, ale dobří jsou i ti méně známí), jen škoda, že Donald Sutherland si moc nezahrál.



    O Sherlockovi už jsem slyšel, jdu na něj.
  • upraveno 9. srpna 2010
    Předlohu jsem nečetl, a na tohle se co nejdříve podívám. Trailer vypadá hodně dobře. Spartacus mi nevadil, byl svěžím větrem mezi seriály, ale byl na mě moc stylizovaný.
  • upraveno 9. srpna 2010
    Mně vadil Spartacus zpočátku, respektive nudil svou efektností, ale od nějakýho čtvrtýho dílu to dostalo i příběh, vyrojily se intriky apod. a nabralo to skvělý směr. Hlavní herec se snad z rakoviny vyléčil, takže by mělo být i pokračování. I když jsem čet, že předtím se chytá nějaká minisérie jako prequel.
  • upraveno 9. srpna 2010
    Mě Spartacus docela nudil celou dobu až do posledního dílu, který už byl jak se patří. Hlavně mě štvalo, že snad kromě Spartaka a toho jeho blonďatýho kámoše, mi všichni ostatní byli děsně nesympatičtí, a i ti dva mi občas pěkně lezli na nervy. A samozřejmě styl obšlehnutý z filmu 300. Sexualná scény mi samozřejmě nevadili, ostatně konečně jsme mohli vidět nahou Xenu. :-D Bylo fajn vidět zase nějaký hodně nekompromisní televizní seriál, ale prostě pro mě je to ten typ seriálu, kdy jednou se na to podívám s chutí, a pak už se k němu nevrátím. Řím mě bavil víc. "Třináctá!" :-D



    Boardwalk Empire - je jasným HBO favoritem. Právě do ní vkládají největší naděje. No považte samy, pilotní díl točí Scorsese a jedná se o oblíbenou tématiku Mafiánů ala Kmotr.



    Pillars of the Earth - Teprve uvidím, ale podle všeho to je něco jako ASOIAF, jen víc historicky věrný, takže tady konkurence může být taky.



    Camelot - o tomhle seriálu nevím prakticky nic, ale opět možná konkurence.



    Spartacus - pokud se z toho chudák vylízal, což bych mu moc přál, tak bych druhou sérii bral, páč konečně dojde na trochu více toho bojování (pokud si z dějepisu ještě něco pamatuju ;-))



    Borgias - po Hře o trůny asi můj nejočekávanější seriál, jednak v něm hraje můj oblíbený herec a i tohle období mě velice láká. Pozn. tento papež myslím hraje hlavního záporáka ve hře Assassin's Creed 2. :-D :-D



    Takže abych to shrnul, konkurenci pro A game of thrones vidím úplně ve všem, hofk! :-) Takže zase jednou jsem toho napsal strašně moc a neřekl téměř nic, to je moje specialita.
  • MIlMIl
    upraveno 9. srpna 2010
    Nuda, nuda, šeď, šeď. Asi zkouknu znovu Twin Peaks.
  • upraveno 9. srpna 2010
    Olorin píše:
    snad kromě Spartaka a toho jeho blonďatýho kámoše, mi všichni ostatní byli děsně nesympatičtí


    A to já tam pár sympaťáků našel. Třeba ta otrokyně, co si začla s Crixem a pak hlavně Doctore, ten byl výbornej.
  • upraveno 9. srpna 2010
    Doctore to je ten černoch trenér? Přiznám se že teď vůbec nevím. Jo ten ještě ušel, já si ho ale pořád dával dohromady s tím perským vyslancem, co ho Leonidas ve 300 shodil do studny, to bude asi tím, že ho hrál stejný herec. :-)
  • upraveno 9. srpna 2010
    jj, ten s tím pěkným bičem. Že to byl ten samej jako v 300 mi nikdy nedošlo, ale to bude tim, že jsem 300 spíš protrpěl.
  • upraveno 9. srpna 2010
    300 bylo hodně ubohé.
  • upraveno 9. srpna 2010
    To víš, historický film podle komiksu, to nikdy nedělalo dobrotu.



    Chtěl jsem se zeptat, je forum na icefire.tym.cz už asi aktivní není, když automaticky nasměrovává sem, co? Já jen, že některý některý diskuse by mě lákaly, ale vypadá to, že že už je hooodně dlouho nikdo nenavštěvoval. No, snad se k vám hoši s vydáním Tance budu moct přidat alespoň tady. :-D
  • upraveno 9. srpna 2010
    300 bylo awesome :-P
  • upraveno 9. srpna 2010
    ad forum: o automatickym nasměrování nic nevim. Forum má špatný technický zázemí, proto došlo k přesunu sem. Funguje teď jako archiv starých diskuzí, ale klidně se v něm můžeš vyjádřit nebo vytvoř diskuzi tady na webu a ocituj či odkaž na post z fóra, na který chceš reagovat (tady je asi větší šance na odpověď a diskuzi, ale i tam to někteří z nás pořád sledují). Prostě jak je libo, jsme rádi za každý názor, ohlas apod., tak jen do toho.
  • upraveno 9. srpna 2010
    já jen, že když tam zadám jen to http://icefire.tym.cz, tak mám jen možnost jít sem. Samozřejmě přes google jsem se k vám probil. :-D
  • upraveno 9. srpna 2010
    aha, no to jo, tam byl starý web. Forum je pod http://icefire.tym.cz/forum/ a ještě je tam galerie na http://icefire.tym.cz/galerie/. Na forum už se snažím moc neodkazovat a soustředím vše sem (technologické důvody, hosting, databáze uživatelů apod.)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. srpna 2010
    Vzhledem ke svý oblibě Tudorovců jsem samozřejmě zvědavej na Borgias, a a kvuli Scorsesemu i na Broadwalk Empire, i když jinak mě mafiánská tématika zas tak nebere. Právě jsem opatřil první díl Sherlocka, snad se k tomu dneska dostanu. Jinak zas tak moc na seriály nejsem, z těch v současný době populárních pravidelně sleduju akorát Supernatural a Flashpoint.
  • upraveno 10. srpna 2010
    me moc Tudorovci nebavili - to bude tim, ze si to pamatuju ze skoly a neco jako napinavy konec se tedy nekona (jo byt tak tupy american...)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. srpna 2010
    Nemám pocit, že jsem tupý Američan, a historie je můj dost velkej koníček. Spíš mi přijde poněkud chabé čekat od seriálu pouze nečekané zvraty (i když ne vždy Tudorovci skutečnost respektujou). Nemůže ale člověka zaujmout třeba pojetí charakteru postav, dobová morálka a jiný věci?
  • upraveno 10. srpna 2010
    Počátek první série se mi líbil. Ke konci už méně a druhou sérii jsem viděl jen letmo.
  • upraveno 10. srpna 2010
    Tak jsem zkouknul ty "Pilíře Země" (teda zatím jen ty 4 díly) a musím říct, že mě to mile překvapilo. Hlavně výprava byla hodně dobrá (nejvíc asi ve 4. díle). Není to sice nejlepší, co jsem kdy viděl, ale stejně zvedám palec nahoru. Pokud podobnou výpravu bude mít A game of thrones, tak budu spokojenej.
  • upraveno 10. srpna 2010
    Hezký, mám první chycenou dušičku :-)
  • upraveno 10. srpna 2010
    Alek: Neboj, já si to taky stáhnul... :)
  • upraveno 10. srpna 2010
    Jen pro účely policejního protokolu, já nic o stahování neříkal :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. srpna 2010
    BTW to Pillars of the Earth zdá se dost vykrádá trilogii od Pargetterové Nebeský strom, Zelená ratolest a Šarlatové zrno. Prostředí, stavba katedrály...
  • upraveno 11. srpna 2010
    To je možný, tyhle díla neznám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. srpna 2010
    Bylo to dříve dost populární, Pargetterová je taky autorkou (pod preusonymem Ellis Petersová) knížek o bratru Cadfaelovi - též zadaptováno jako známý seriál. Pargetterová je taky zajímavá tím, že umí česky a do angličtiny překládá českou klasiku zejména Nerudovy básně.
  • upraveno 11. srpna 2010
    Jj, Případy bratra Cadfaela znám, teda jen z TV, ale kdysi to byl jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.
  • upraveno 12. srpna 2010
    TV seriály co stojí za vidění:



    Breaking Bad

    Rubicon

    Mad Men



    enjoy...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.