Hra o trůny - obsazení
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Na Tywina jsem zvědavej a taky na Aemona.
Postav je to hafo, natáčení začíná za týden a přitom ještě není konec, pořád nemáme třeba toho zatracepeného Tywina. :-)
Další změnou oproti knize je přejmenování Roberta Arryna na Robina - autoři se tak snaží vyhnout zmatku v Robertech - Robert Baratheon, Robb Stark, už tak jich bude dost. GRRM ještě nabízel přejmenování Marilliona (shoda s hudební kapelou, kterou GRRM neznal, když to psal), ale nakonec k tomu nedošlo.
Ještě jedno je zajímavý. HBO rozeslalo do médií (já teda nic nedostal a to jsem se o newsletter hlásil, fňuk fňuk :-)) popis seriálu a seznam štábu a herců. A právě herce tam dělí do tří skupin - Series regulars, Featured cast a Guest Cast. A právě v Guest je třeba Renly a mnoho dalších menších rolí. Hádám že u těch je možnost, že budou přeobsazeni - třeba ve chvíli, kdy jejich úloha vzroste - viz právě Renly či Loras (třeba když tam nebude vzájemná chemie :-)))
Hodor to bude mít nejtěžší a to doslova - šak už taky psal na Twitteru, že trénuje.
U dětských představitelů si zatím nejsem jistej, většinou k sobě pasují, teda až na Aryu, připadá mi na ni moc "ošklivá" (koukal jsem se i na jiný její fotky). Arya sice nikdy nebyla nijak zvlášť půvabná, ale to bylo tím, že o sebe nepečovala, nevím, prostě se mi moc nelíbí. Ale důležitý bude hlavně jaky předvedou herecký výkon, samozřejmě. :-)
No na Ošu a Bronna jsem zapomněl, ti si skutečně moc podobní nejsou.
Doufám, že to bude mít Tudorovský styl úvodní znělky. Vzhledem k počtu důležitých postav, by to mohlo mít minimálně 5 minut. :D
Ve zkratce: neznámý muž píše dopis a upevňuje ho na nohu havrana. Ten odlétá z Černého hradu se Zdí v zádech. Havran nabírá výšku a pomalu se odhaluje mapa Západozemí. Havran letí na jih, míjí popisky Zimohrad, Královská cesta, Kailinská držba, Říční krajiny, Údolí Arryn. Sem tam havran slétne níže a z mapy se obraz prolne do reality; Zimohradské věže, Orlí hnízdo,...
Když havran dosáhne Králova přístaviště zase se dostáváme do reality. Prolétá branou Rudé bašty, pak oknem trůnního sálu a přistává na Železném trůně.
Teď už jen pořádná hudba, btw skladatelé už jsou vytipováni a už s nimi byly dělány rozhovory, tak se snad brzo dozvíme, kdo to bude.
Já bych bral, kdyby to bylo něco ve stylu PP, ale líznutý trochu těmi Zimmerovskými bubny.
A k tý znělce - dobře se hodí, když bude navazovat na události v prologu.
Moc hezký článek o GoT vyšel v The Guardian. Is A Game of Thrones the most eagerly anticipated TV show ever?
A malá zmínka je i v článku The Wall Street Journal o vysokých rozpočtech pro TV seriály. Small Screens, Big Budgets. BTW, dneska má premiéru pilot Pillars of the Earth.
Třeba to vyřeší tak, že o nich budou mluvit jako kdyby v tom seriálu byly - třeba, že Robb Catelyn řekne, že jejího strýce poslal na průzkum atd.... :-D