Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
18911131469

Komentáře

• upraveno 16. července 2010
    Zatím má HBO docela štěstí na podobný tváře, snad i herecký výkon bude super, ale některý z herců už jsem viděl a byly vynikající.

Na Tywina jsem zvědavej a taky na Aemona.
    Zrovna Aemon už je znám, Peter Vaughan (87 let).
    No, vygooglil jsem si jeho fotku a příjde mi nějakej moc obalenej, na Aemona. Samozřejmě je to hubenej stařík, ale Aemon byl podle mě ještě trochu vyzáblejší. Ale zase z Vaughana docela čiší důstojnost, jak se na správnýho Targaryena sluší a patří. :-)
    První co mě napadlo u Vaughana bylo, že nevypadá jako Aemon. Ale viděl jsem s ním několik filmů a i přesto, že hrál vedlejší role, zapamatoval jsem si ho jako výborného herce (doporučuji Soumrak dne, kde hrál otce Anthonyho Hopkinse).
  • upraveno 18. července 2010
    Martin potvrdil další obsazení, tentokrát je to Oša. Ztvární ji herečka Natalia Tena. Martin napsal "She’s great, but no way, she’s too young and too hot. Then I saw her reading, and none of the other Oshas had a chance. Her charisma grabbed me by the throat and I could not take my eyes off her."
    "Ona je velká, ale nenašla cestu, je až moc mladá a má ráda hot-dogy. Když jsem viděl, jak čte, ostatní Oši byly bez šance (neboť číst neuměly). Její charisma mi zapadlo do jícnu a nemohl jsem z ní spustit oko!"
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2010
    Zajímavý překlad. Necháš si jej autorizovat?
    Google translator nebo Angličtina pro samouky?
    Humor.
    Uff, tak konečně jsem tu smršť obsazení zpracoval. Tentokrát i s porovnáním Amoka portrétů a s většími obrázky, stačí je rozkliknout. :-) Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Postav je to hafo, natáčení začíná za týden a přitom ještě není konec, pořád nemáme třeba toho zatracepeného Tywina. :-)
    Vypadá to naprosto dokonale Aleku. Skvělá práce. (Jen dvě drobné ... jak jsou pod těmi obrázky popisky, tak na dvou místech je IMO prohozené pořadí - Luwin/Theon a Pyp/Samwell).
    Máš samo pravdu. Díky za opravu, možná tam bude chybek víc (v odkazech na IMDB, ale kdo by to kontroloval :-)).
    Možná budu vypadat jako hlupák, ale kdo je Mhaegen? Obávám se, že nápověda "matka Barry" mě spíš ještě více zmátla. Jinak se samozřejmě připojuji ke chvalozpěvu na dílo lorda velitele.
    Mhaegen je nová postava (stejně jako Ros), v knize nebyla pojmenována. Barra je bastard krále Roberta, jeden z mnoha.

Další změnou oproti knize je přejmenování Roberta Arryna na Robina - autoři se tak snaží vyhnout zmatku v Robertech - Robert Baratheon, Robb Stark, už tak jich bude dost. GRRM ještě nabízel přejmenování Marilliona (shoda s hudební kapelou, kterou GRRM neznal, když to psal), ale nakonec k tomu nedošlo.
    Robina jsem zaznamenal, Marilliona taky, ale tohle mi nějak uniklo.
    No! Herecký obsazení je docela přecpaný známými herce, alespoň já je znám. I vzhledově jsou si k předlohám tak blízko jak to jen jde. Hlavně ti herci, co budou ztvárňovat muže Noční hlídky, budou dobře dodávat atmosféru, takový jakoby ostřílení staří veteráni v zamrzlých pustinách. :D Jediný který mi tam moc nesedí je Gethin Anthony, představitel lorda/krále Renlyho. Nevím jestli to není jenom fotkou, ale mě na ní připadá jako 15 letý kluk. :D
    Jo a Kristian Nairn bude mít strašně těžký texty. :D "Hodor!"
    Často je hodně těžký najít nejen aktuální ale vůbec nějakou fotku, takže tohle to do jistý míry může zkreslovat. To je snad případ právě Renlyho, který mě taky z fotky moc nesed, dál pak Bronn, o Oše už byla řeč. Ale těch co seděj naopak hodně dobře je mnohem víc - namátkou z novejch Lancel, Barristan, Robin Arryn a úplně dokonalej je imo Mord, můj oblíbenec. :-) Jo a Jason Momoa taky nakonec začíná vypdadat na fotkách z natáčení Conana dobře.

Ještě jedno je zajímavý. HBO rozeslalo do médií (já teda nic nedostal a to jsem se o newsletter hlásil, fňuk fňuk :-)) popis seriálu a seznam štábu a herců. A právě herce tam dělí do tří skupin - Series regulars, Featured cast a Guest Cast. A právě v Guest je třeba Renly a mnoho dalších menších rolí. Hádám že u těch je možnost, že budou přeobsazeni - třeba ve chvíli, kdy jejich úloha vzroste - viz právě Renly či Loras (třeba když tam nebude vzájemná chemie :-)))

Hodor to bude mít nejtěžší a to doslova - šak už taky psal na Twitteru, že trénuje.
    Mě se líbí podoby hlavně Jaimeho, Tyriona, sera Joraha, Illyria (tohohle herce znám z Duny, a tam byl správně úlisnej), Gregora a Sandora, Malíčka, Lorda Velitele Mormonta a Sama Tarlyho, ale ty ksichty představitelů černých bratří jsou taky správný, ale to už jsem říkal.

U dětských představitelů si zatím nejsem jistej, většinou k sobě pasují, teda až na Aryu, připadá mi na ni moc "ošklivá" (koukal jsem se i na jiný její fotky). Arya sice nikdy nebyla nijak zvlášť půvabná, ale to bylo tím, že o sebe nepečovala, nevím, prostě se mi moc nelíbí. Ale důležitý bude hlavně jaky předvedou herecký výkon, samozřejmě. :-)

No na Ošu a Bronna jsem zapomněl, ti si skutečně moc podobní nejsou.
  • upraveno 19. července 2010
    heade super preklad! vidím, že aj ty trénuješ na anglickú verziu Tanca :)
    Možná jen blbě vidím, ale ve zprávě z HBO ani v jedné skupině herců není uveden Ian McNeice. Nevyškrtli nakonec Illyria, popř. nebudou přeobsazovat?
    To by mě zrovna nepotěšili, Ian McNeice je dobrý herec a pro svoji roli se perfektně hodí.
    JimJam: Taky jsem si toho všim, ale snad to tak není, McNeice je výbornej. I když GRRM potají avizoval nějakou menší změnu...
  • upraveno 20. července 2010
    Hodorština není žádná sranda. Musíte znám nejméně 1300 způsobů jak vyslovit slovo "Hodor" aby jste byly schopni si přečíst noviny v hodorštině.

Doufám, že to bude mít Tudorovský styl úvodní znělky. Vzhledem k počtu důležitých postav, by to mohlo mít minimálně 5 minut. :D
  • upraveno 20. července 2010
    Tudorovský styl znělky - pro mě je zas vrchol Bratrstvo neohrožených a Pacifik. Ale GoT to pojme trochu jinak. V podstatě obsah již známe, pokud je pravdivý scénář pilotního dílu. V něm je ta úvodní sekvence totiž popsaná. Jde o představení Západozemí.

Ve zkratce: neznámý muž píše dopis a upevňuje ho na nohu havrana. Ten odlétá z Černého hradu se Zdí v zádech. Havran nabírá výšku a pomalu se odhaluje mapa Západozemí. Havran letí na jih, míjí popisky Zimohrad, Královská cesta, Kailinská držba, Říční krajiny, Údolí Arryn. Sem tam havran slétne níže a z mapy se obraz prolne do reality; Zimohradské věže, Orlí hnízdo,...

Když havran dosáhne Králova přístaviště zase se dostáváme do reality. Prolétá branou Rudé bašty, pak oknem trůnního sálu a přistává na Železném trůně.

Teď už jen pořádná hudba, btw skladatelé už jsou vytipováni a už s nimi byly dělány rozhovory, tak se snad brzo dozvíme, kdo to bude.
    upraveno 20. července 2010
    Jakápak bude asi nejprofláknutější vypalovačka Západozemí, ta co v ní furt prší....
  • upraveno 21. července 2010
    Já bych řekl, že nejprofláknutější je ta Tyrionova a Tyšiina zamilovaná, nebo ta o medvědovi, ty jsou v knihách docela často. :)

Já bych bral, kdyby to bylo něco ve stylu PP, ale líznutý trochu těmi Zimmerovskými bubny.

A k tý znělce - dobře se hodí, když bude navazovat na události v prologu.
  • upraveno 21. července 2010
    Tak to jo, to beru
  • upraveno 23. července 2010
    Role Bryndena nakonec není a ani nebude obsazena, stejně jako Edmura a Hostera Tullyho. Jejich zapojení se plánuje až v případné druhé řadě seriálu. Bryndenův part v Údolí Arryn převezme Vardis Egen, resp. ser Rodrik Cassel. Důvody jsou jednoduché, prachy a zase prachy. Pro tyhle role chtějí asi někoho výraznějšího a to by se prodražilo.

Moc hezký článek o GoT vyšel v The Guardian. Is A Game of Thrones the most eagerly anticipated TV show ever?

A malá zmínka je i v článku The Wall Street Journal o vysokých rozpočtech pro TV seriály. Small Screens, Big Budgets. BTW, dneska má premiéru pilot Pillars of the Earth.
  • upraveno 23. července 2010
    Vzhledem k omezenému prostoru minisérie je to logický krok. Jen aby to pak nebylo jako pěst na oko, když se v případné druhé sérii najednou objeví celý rod Tullyů. :)

Třeba to vyřeší tak, že o nich budou mluvit jako kdyby v tom seriálu byly - třeba, že Robb Catelyn řekne, že jejího strýce poslal na průzkum atd.... :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.