Mudrosloví Tyriona a povídky Dunka a Egga v českém překladu

upraveno 16. listopadu 2013 v Překlady
«1

Komentáře

• tak na Dunka a Egga se těším moc ale jsem zvědav na cenu
  • Argo? To vypadá velmi slibně! Nemůžu se dočkat. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Povídky o Dunkovi se odehrávají cca 90 let před začátkem Hry o trůny. Kdyby pár set let, tak ještě potkají draky, možná i s Aegonem Dobyvatelem ;)
  • hehe, já to tak dlouho přepisoval... klasika. Díky!
  • Povídky ......Předpokládám, že tam nebude nic, co bychom už v češtině nečetli (nebylo to k dispozici na netu).
    Když se koukám na to Mudrosloví, tak jen s nostalgii vzpomínám na časy, kdy Martina četlo "pár" lidí a nebyl to masový autor, na kterého se nabalují podobné blbosti.
    Á, tady je někdo tradičně pochmurně naladěn.
  • Tajemný rytíř na netu není, jen jeho začátek, který se objevil i tady.
    Doufám, že Argo plánuje v této edici vícero postav. Zajímalo by mne například Mudrosloví Sansy. :twisted:
    Já hlavně doufám, že se tohle Argu vyplatí a příští rok pak půjdou i do The World of Ice and Fire ;)
  • Nějakou encyklopedii Světa ledu a ohně bych si nechal líbit. Akorát by mi možná přišlo logičtější, vydat to až po dokončení celé série. I když uznávám, že z ekonomického hlediska je nejlepší rozmnožovat zlaťáky teď, dokud je Píseň hitem.
    Nevíte, jestli má Martin děti, které by Píseň za něj dopsaly?
  • @Chmur Nemá děti.
  • ad Mudrosloví - tohle je iniciativa Martinovy společnosti. Pokud mu to má vydělat a učinit ho to spokojenějším, budiž :-)

děti nemá žádný

encyklopedie se chystá už dlouho, en se to klasicky pořád odsouvá.
  • @Chmur on sa aj vyjadril že nechce aby sériu (ak zomrie) niekto iný dopísal - kvôli tomu ako dopadla séria Kolo času. Záver série vraj ale prezradil tvorcom seriálu.
  • @JoeGyry a jak dopadlo serie Kolo času?
  • @JoeGyry To je k ničemu když si tvůrci dělají co chtějí, až z toho byl i sám GRRM vedle.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Co je zač to Mudrosloví? Nějaký soubor slavných výroků a nejlepších hlášek nebo co?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 17. listopadu 2013
    upraveno 17. listopadu 2013
    @Nevada No lenže neviem kde som to viackrát čítal, že v popise píšu, že sa to stalo "stovky" rokov a tak som si pomyslel, že asi tam čas beží akosi inak alebo čo. Potom som v Hostine čítal, že Aemon poznal Egga tak som sa začal diviť ešte viac.

EDIT: Tak zrejme moja chyba, asi som to "Hundred" vždy čítal tak rýchlo, že sa mi tam priplantalo esko na konci (S vetou ...Happened hundreds years ago... sa v rozličných príbehoch stretávam v takejto forme, asi zásah podvedomia...)
  • Tyrionove wits som teraz dostal. strašne sa mi páči to čo je na poslednej strane: Sleep is good. Books are better.

• A jinak? Stojí to za koupi? Já vůbec nemám představu o obsahu - kompilát citátů? Ilustrace?
  • @alek Dobrá otázka
  • Dnes jdu koupit, tak dám pak info
  • To už to je v prodeji 8-O
  • 18.11 to vyšlo, v úterý jsem si začel do jednoho malého knihkupectví a paní mi jí objednala. Dnes jsem si jí byl vyzvednout. Jinak od toho nečekejte nic extra. Je to malinká knížka, kde na každé stránce je jedno Tyrionovo moudro. Prolistováno a přečteno asi za 20 minut :-) Jako dárek pěkné. Kdo má rád ságu si to asi do knihovny pořídí a kdo ne, tak o nic nepřijde.
    @Dlady A tie múdra sú citácie z knihy alebo nejaké nové myšlienky v Tyrionovom štýle?
  • Jsou to pouze citace z knih.
  • Mam rad sagu, ale prijde mi to ako zbytočnosť ... rovnako ako subor map, ktore boli vydané a boli drahšie ako samotné knihy ........... (asi vec vkusu)
  • kompilát citátu. jednoduchá kreslená ilustrácia, jej štylizácia mi nevadí, ani neohuruje. naozaj drobný, nepovinný doplnok
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.