@Seans:dance:;-) hej, a to je práve ten príklad, a duvod, preco sa radšej ozaj sústrediť až na tú vš, /akademický "level, tie stredné školy (ak nie sú odborné,priemyseln) tej profesii, kariere a rastu, atd až tak nepomožu..
..a tie šočk-y, dobrý nápad, :) ale ja by som to rozvinul a odvážil sa ešte viac vylepšiť - vyber si nejakú oblasť, max. 1 - 2, metoda "úzko a hlboko", a tej sa treba venovať, a v nej neco dosiahnuť, klidne aj objaviť,vyvíjať, čím víc,(vačšieho) tím líp.. :idea::king:
@M1on buď na FIT (fakulta informačních technologií na ČVUT) nebo na VŠE (aplikovaná informatika) a zaměřit se na tvorbu webů a aplikací. Dají se tím vydělávat poměrně slušné peníze a hlavně programovací jazyky jsou pro všechny země univerzální takže se s tím dá pracovat prakticky kdekoli na světě.
@Everett_Young my mame firmu na webove stranky a aplikacie a na nedostatok roboty sa naozaj neda stazovat. Manzel prave prijal jedno dievca z matfyzu a uz uvazuje o dalsom cloveku, najlepsie absolventovi, lebo ten naval sa neda zvladnut. A nejde iba o jednoduche stranky (prave sme dokoncili stranku pre matersku skolku), ale aj streamy, databazy a pod. Ale teraz su in rubisti - stale je ich malo, zamestnaju sa ihned, ako sa dostane cv na trh
a co sa tyka mojej dcery - skusala som podobrotky i pozlotky, aby uz nenosila plienky, takze moja viera v to, aby som ju prehovorila, nech nehybe hlavou 25 minut v oziarenom tuneli, je velmi velmi nalomena :-?
Takze pokracovanie story - MRI v Bratislave pre deti robia a) v statnej nemocnici, kde mi nevyberavym a arogantnym sposobom povedali, ze neberu ziadanky od inych lekarov, iba z ich nemocnice a po otazke, kam sa mam teda objednat, mi bolo povedane, ze je im to jedno a nezaujima ich to b) v sukromnej nemocnici, ktora ale nema zmluvu s nasou poistovnou, takze si priplatim cca 300 eur za vysetrenie
Tak to máte to zdravotnictní na Slovensku ještě pojebanější než my tu v čechách ... V čechách ti udělaj MRI na žádanku od jakéhokoliv doktora - protože z toho maj zisk od pojišťovny.
@Hildegarda A to je přesně ta věc která se mi teď na zdravotnictví nelíbí, místo pomáhání lidem se pomalu mění na mašinu na peníze a všechno je jen o pojišťovnách :(
@Branislav_Gepeto Já se těm sestrám ani zas tak moc nedivím. Užívání léku ti mají vysvětlit v lékárně - lékárníci jsou na to vzdělaní (VŠ). Sestra může být ze SŠ a pochybuji, že se tam učí způsoby užívání všech léků (zvlášť pokud to byl nějaký složitý/speciální lék). Navíc mají na práci spoustu jiných věcí a nemůžou dělat/vědět všechno...
@Branislav_Gepeto Užívání léku má pacientovi VŽDY pochopitelným způsobem vysvětlit lékař, který mu lék předepisuje. Pokud je pacient tydýt, má mu to napsat na papírek. Sestra do toho nemá co mluvit a lékárník by měl respektovat dávkování, které je uvedeno na receptu za značkou D.S: ...
Komentáře
a co sa tyka mojej dcery - skusala som podobrotky i pozlotky, aby uz nenosila plienky, takze moja viera v to, aby som ju prehovorila, nech nehybe hlavou 25 minut v oziarenom tuneli, je velmi velmi nalomena :-?
( naťahovacie - tie by po vysušení mali isť, možno ich nebude treba ani rozoberat :anxious:
akedy bolo uvedené v kinach?
a) v statnej nemocnici, kde mi nevyberavym a arogantnym sposobom povedali, ze neberu ziadanky od inych lekarov, iba z ich nemocnice a po otazke, kam sa mam teda objednat, mi bolo povedane, ze je im to jedno a nezaujima ich to
b) v sukromnej nemocnici, ktora ale nema zmluvu s nasou poistovnou, takze si priplatim cca 300 eur za vysetrenie
Ja toto nase zdravotnictvo asi nakopem do...
V čechách ti udělaj MRI na žádanku od jakéhokoliv doktora - protože z toho maj zisk od pojišťovny.
rozhodně JO :)
jen k ní musíš mít dobrý doplňky,pokud možno jednoduchý, protože je dost šílená :)
Užívání léku má pacientovi VŽDY pochopitelným způsobem vysvětlit lékař, který mu lék předepisuje. Pokud je pacient tydýt, má mu to napsat na papírek.
Sestra do toho nemá co mluvit a lékárník by měl respektovat dávkování, které je uvedeno na receptu za značkou D.S: ...