Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
Koupila jste si právě krásnou novou sukni a ještě k tomu za dobrou cenu? Máte nového oblíbeného herce? Řešíte dilema, jestli lepší řasenky mají u Loreal nebo u Oriflame? Nevíte, co si máte obléct na celodenní výlet, když má pršet, ale postupně se vyjasňovat? Už zase netušíte, co budete vařit? Přinesl si váš manžel domů lesklé šusťáky, které letěly naposledy tak v osmdesátých letech a ještě se rozhodl, že vás v nich bude doprovázet při běhání? Řešíte, jestli si máte koupit další šaty s puntíky, i když doma máte už troje? Potřebujete někomu sdělit dojmy z filmu, který jste celý probrečela, jak to bylo dojemné? Musíte si postěžovat, že jste si koupila boty na podpatku a ta blbá štekle upadla už při prvním použití? Máte potřebu někomu ukázat svoje nové náušnice, koťátko nebo dítě? Už potřetí v tomto týdnu musíte žehlit a manžela ani nenapadne, aby aspoň umyl umyvadlo? Leze vám na záchodě hnusný velký pavouk a vy zaboha netušíte, co s tím budete dělat? Chcete se zeptat, jestli někdo nezná obchod s levným a nerůžovým dětským oblečením? Musíte si postěžovat, že se na vás celou dobu úchylácky díval jeden chlap v autobuse, i když dobře viděl prstýnek, anebo vás trápí, že i když jste měla sukni-bederní roušku, tak si vás nikdo ani nevšiml? Štve vás kamarádka věčným kecáním o okurkách a vám ani nezbyde čas jí sdělit, jak vám pěkně rostou ředkvičky? Velký zlý prodavač vám dneska nechtěl vyměnit tenisky, které nutně potřebujete do aerobiku a ještě byl protivný? Máte takovou tu typickou ženskou depku? Chcete někomu nutně doporučit nějakou knížku a nikoho to nezajímá? Jste těhotná?

A jediné, co vám na to vaši muži, kluci, přátelé, známí kamarádi, bratři, přítelové, otcové či dědečci řeknou jsou obvyklé průpovídky typu: Můžu si přidat? No a co má být? Ty naděláš! To si ze mě děláš srandu, ne? A kvůli tomuhle tady celej den vyšiluješ? Dones mi další talíř. Neruš, hrajou naši!

Jděte s tím do nově založené diskuse, kde si můžete vylévat srdce, nad jakýmikoli "kravinami" se vám zamane, řešit do nekonečna oblečení, vztahy, děti, no prostě takové ty typické ženské bolístky! Je to tu zde naprosto bez cenzury a mužům se zásadně zakazuje do čehokoli rýpat a pohoršovat se tu, můžou pouze chválit své ženy, jak jsou šikovné, krásné, chytré a prostě úžasné.

image
1100101103105106

Komentáře

  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Krysař od Viktora Dyka! Bez znalosti této knihy by sis u naší češtinářky Leničky ani neškrtl :-)
  • @Seans :dance: ;-) hej, a to je práve ten príklad, a duvod, preco sa radšej ozaj sústrediť až na tú vš, /akademický "level, tie stredné školy (ak nie sú odborné,priemyseln) tej profesii, kariere a rastu, atd až tak nepomožu..
  • ..a tie šočk-y, dobrý nápad, :) ale ja by som to rozvinul a odvážil sa ešte viac vylepšiť - vyber si nejakú oblasť, max. 1 - 2, metoda "úzko a hlboko", a tej sa treba venovať, a v nej neco dosiahnuť, klidne aj objaviť,vyvíjať, čím víc,(vačšieho) tím líp.. :idea: :king:
  • @Everett_Young a kam se vůbec chystáš po gymplu? Smíme li to vědět?
  • @M1on buď na FIT (fakulta informačních technologií na ČVUT) nebo na VŠE (aplikovaná informatika) a zaměřit se na tvorbu webů a aplikací. Dají se tím vydělávat poměrně slušné peníze a hlavně programovací jazyky jsou pro všechny země univerzální takže se s tím dá pracovat prakticky kdekoli na světě.
  • @Everett_Young my mame firmu na webove stranky a aplikacie a na nedostatok roboty sa naozaj neda stazovat. Manzel prave prijal jedno dievca z matfyzu a uz uvazuje o dalsom cloveku, najlepsie absolventovi, lebo ten naval sa neda zvladnut. A nejde iba o jednoduche stranky (prave sme dokoncili stranku pre matersku skolku), ale aj streamy, databazy a pod. Ale teraz su in rubisti - stale je ich malo, zamestnaju sa ihned, ako sa dostane cv na trh

    a co sa tyka mojej dcery - skusala som podobrotky i pozlotky, aby uz nenosila plienky, takze moja viera v to, aby som ju prehovorila, nech nehybe hlavou 25 minut v oziarenom tuneli, je velmi velmi nalomena :-?
  • Everett_Young napsal(a):

    @M1on buď na FIT (fakulta informačních technologií na ČVUT) nebo na VŠE (aplikovaná informatika) a zaměřit se na { tvorbu webů a aplikací }. Dají se tím vydělávat poměrně slušné peníze a hlavně programovací jazyky jsou pro všechny země univerzální takže se s tím dá pracovat prakticky kdekoli na světě.

    hm.. :/( :roll: :-k :anxious:

    (dovody,moje, vypíšem neskor,večer podrobnejšie)
  • Co se dělá s tříměsíčními hodinkami? Rozhodně se nestrkají pod vodu, aby do nich nateklo a ony samozřejmě přestaly fungovat :wall:
  • @Seans Někdo z tvých sourozenců zase řádil?
  • @Seans ?sú to digitálky, alebo klasické, ručičkové,
    ( naťahovacie - tie by po vysušení mali isť, možno ich nebude treba ani rozoberat :anxious:
  • Hmm, já jsem zjistila, že ani s šestiměsíčními hodinkami se nedá sprchovat :-k
  • M1on napsal(a):

    @Rolandzee-Zafira-Winterfell v jaký kvalitě to tam bylo?

    (re, odpoved na to som uz napsal,
    ale chcel si tušim k tomu ešte neco poradiť ?
    najma kde je to Elysium, odkial ho tahať v aspon jakš-takž dobrej kvalite :/ :-# :-x
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Si počkejte na dvd/br-rip, zatim je jen cam a lepší webrip ale stejně nic moc.
  • @Thorar aha, takže ešte to ani len poriadne nevyšlo ? bo som myslel, že už to stihli všetko osa-ci pomazať ://(
    akedy bolo uvedené v kinach?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Je to v kinech asi měsíc, to si ještě počkáš na pořádnou verzi.
  • @Thorar ahták, som myslel, že už to bolo dávnejšie, a žesom prešvihol :d
  • Takze pokracovanie story - MRI v Bratislave pre deti robia
    a) v statnej nemocnici, kde mi nevyberavym a arogantnym sposobom povedali, ze neberu ziadanky od inych lekarov, iba z ich nemocnice a po otazke, kam sa mam teda objednat, mi bolo povedane, ze je im to jedno a nezaujima ich to
    b) v sukromnej nemocnici, ktora ale nema zmluvu s nasou poistovnou, takze si priplatim cca 300 eur za vysetrenie

    Ja toto nase zdravotnictvo asi nakopem do...
  • upraveno 16. září 2013
    @Hildegarda on by ti měl doktor, kterej ti řekl tu MRI poradit kam jít
  • @M1on on poradil, ale asi netusil, ze jeho rada ma hodnotu velke H
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 13. října 2013
    Tak to máte to zdravotnictní na Slovensku ještě pojebanější než my tu v čechách ...
    V čechách ti udělaj MRI na žádanku od jakéhokoliv doktora - protože z toho maj zisk od pojišťovny.
  • @Phoebea Tak to mame. Nakoniec mame termin v 200 km vzdialenom meste na cca februar :-?
  • @Hildegarda 8-O to vás kde až poslali, do Martina ? :-#
  • @Alef_peAlef Neposlali, ale nikde inde nas nezoberu
  • @Hildegarda A to je přesně ta věc která se mi teď na zdravotnictví nelíbí, místo pomáhání lidem se pomalu mění na mašinu na peníze a všechno je jen o pojišťovnách :(
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Som sa šiel objednať na jedno prešetrenie a tam bol nejaký starý pán (alebo dáma... Nedalo sa to identifikovať, bol veľmi starý, zdalo sa mi, že má kabelku a prezývali to paní, ale spomínali nejaké vyšetrenie z urológie a evidentne ani tie sestričky nevedeli, ako to nazvať, aby hoju neurazili) a pýtal sa ich na spôsob užívania nejakého lieku. Prvá sestrička ho dosť netaktne odbila niekam inam a zašla za dvere s tým, že mi hojej bolo ľúto, sám si tak smutne zamrmlal, že to môže po tej nemocnici behať celý deň. Ale aspoň evidentne zavolala inú sestričku. Tá bola taktnejšia, ale bolo cítiť, že moc nemala nervy. Povedala mu, že spôsob dávnkovania a užívania mu povie výrobca lieku respektíve poradia v lekárni. Pretože človek nemá iného na práci len celý deň behať po nemocnici, najmä v takom veku. A vtipné - doktori teda evidentne predpisujú lieky, o ktorých temer nič nevedia. Nie mojimi slovami:
    Predpisujete lieky, o ktorých viete málo, na choroby, o ktorých viete ešte menej, ľuďom, o ktorých neviete vôbec nič.
    Ale to, že farmaceutika nemá poslanie liečiť, sa vie už dávno. A je to smutné. Kedysi sa vraj platilo doktorom len vtedy, keď boli všetci zdraví...

    Inak je to politicko-ekonomicky nemožné, no z morálneho hľadiska by to všetko mala platiť vláda. My nepracujeme pre vládu, hoci je to ilúzia, ktorej sa politici akosi držia a ľudia im to žerú. Vládamá pracovať pre nás. Ich úlohou je zabezpečiť komfotný, bezpečný a kvalitný štát, v ktorom sa dá dôstojne narodiť, žiť, učiž, pracovať aj zomrieť. Ak nie sú schopní zaručiť tieto faktory - teda sa objaví chorý človek, napríklad -, v podstate za to oni nemôžu, no sú tými, ktorí zodpovedajú za zdravosť štátu a čiže by všetko mali platiť oni. Ak niekomu zhorí dom, vláda by mala zabezpečiť, aby mal kde zotrvať, kým sa neopraví a vláda by mala finančne pomôcť. Ak to nebol cudzí podpaľač, vláda je tá, čo mala hoc aj teleportovať hasičov na miesto ešte pred započatím požiaru. Čiže pochybii oni. Ak by sa to konalo takto, bola by to hneď motivácia prečo investovať viac peňazí to inštitúcií, ktoré znižia tieto tragédie. Tak by mala vyzerať vládaa to je aj poslanie vlády. To, čo robia oni je profesionálna zlodejina skrytá za rádoby vednou disciplínou a zbytočne pršpekulovanými termínmi, ktorými nemá bežný človek možnosť porozuieť.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Já se těm sestrám ani zas tak moc nedivím. Užívání léku ti mají vysvětlit v lékárně - lékárníci jsou na to vzdělaní (VŠ). Sestra může být ze SŠ a pochybuji, že se tam učí způsoby užívání všech léků (zvlášť pokud to byl nějaký složitý/speciální lék). Navíc mají na práci spoustu jiných věcí a nemůžou dělat/vědět všechno...
  • upraveno 17. října 2013
    Objevila jsem na Fleru úžasnou zimní sukni - červenou s bílými soby a nevím, jestli jo nebo ne. Ach jo! :wall:

    P.S: Tuhle
  • @brbr
    rozhodně JO :)
    jen k ní musíš mít dobrý doplňky,pokud možno jednoduchý, protože je dost šílená :)
  • @Branislav_Gepeto
    Užívání léku má pacientovi VŽDY pochopitelným způsobem vysvětlit lékař, který mu lék předepisuje. Pokud je pacient tydýt, má mu to napsat na papírek.
    Sestra do toho nemá co mluvit a lékárník by měl respektovat dávkování, které je uvedeno na receptu za značkou D.S: ...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.