Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
17810121349

Komentáře

• upraveno 27. února 2010
    hej. ktovie čo to znamená... poslal tam draky miesto bomby? :)
  • upraveno 27. února 2010
    Nebo možná Freye a to jeho "fraying" je šifra :-)
  • upraveno 28. února 2010
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. února 2010
    Poděl se s námi o ni.
    Právě že mě to příjde z hlediska děje zvláštní, že když někdo zavraždí krále, tak při souboji ( obžalobě domnělého viníka) nejde bojovat nikdo z královský gardy. Jestli si to dobře pamatuju ani se třeba nikdo z královský gardy nepřihlásil, jako šampion žalující strany. A nemusel by to být Jaime ( třeba Loras Tyrrel - byl zabit král, kterýho měl a chránit a zároven jeho švagr) Z děje mě přišlo, že rytíří kr. gardy vzali zabití krále a nemožnost "potrestat" domnělého viníka dost věcně Nebyli uraženy, že i když by měli platit za nejlepší rytíře říše a když je zabit král, raději místo nich povolali "psa" - rytíře se špatnou pověstí.
  • upraveno 2. března 2010
    Inu, jak on sám říká, vychladněme, nevkládejme do toho moc nadějí. IMO s HBO stejně nebude řeč, dokaď výrazně nezaskórujou s Pacifikem.
  • MIlMIl
    upraveno 2. března 2010
    upraveno 3. března 2010
  • MIlMIl
    upraveno 3. března 2010
  • upraveno 3. března 2010
    upraveno 3. března 2010
    No dobře, vzdáleně tušim, že byl potomek (nějakej praprapravnuk) nejmladšího syna Eduarda III., v seriálu řiká, že je potomek Eduarda II. (otec Eduarda III.), což je ten zženštilej princ ze Statečného Srdce. Kterýho nechali později ona jeho ctná manželka zavraždit dosti brutálním způsobem a dokonce se pokusila nakonec zabít i svého syna, který je BTW podle Statečného srdce plodem její čisté lásky s Williamem Gibsonem Wallacem. Tolik k historii ve filmovém a televizním umění. Proti jiným historickým zářezům mi následnictví Edwarda Stafforda, třetího vévodz z Buckinghamu přijde zcela minoritní.
  • MIlMIl
    upraveno 3. března 2010
    upraveno 4. března 2010
    Je přece logické, že když Buckingham usiluje o trůn, nároky krále snižuje a své zvyšuje.Pokud by skutečně povstal a zvítězil, měl by koneckonců stejně tak právo vítěze jako Jindřich VII. Pro seriál je to zjednodušené, ale koneckonců tam Buckingham ve své řeči tuším zpochybňuje právě především nárok Jindřicha VII. (resp. nárok Jindřicha VIII. zpochybňuje přes jeho otce). Tohle bych opravdu tolik neřešil, vedle jiných úprav mi to připadá marginální. A stále Tudorovci si rozhodně skutečnost upravují méně, než 99 % ostatní produkce (vzpomínané Statečné srdce, Království nebeské, Gladiátor...).
  • upraveno 4. března 2010
  • MIlMIl
    upraveno 4. března 2010
    Ještě poslední věc k těm Tudorovcům. Osobně kdybych si vybíral látku pro seriál a chtěl se držet přesně historie, vybral bych si raději válku růží. Asi je to tím, že mě víc baví bitvy než milenky atd... na druhou stranu to možná bylo štěstí. Mezi válkou růží a písní je totiž spousta paralel (York vs. Lancaster / Stark vs. Lannister, během války zemřela polovina anglické šlechty, stejná vojenská strategie, jen Martinovy armády jsou 10x početnější - ale co byste taky od Američana čekali). A to by diváky mohlo dost odradit, sledovat podobný seriál. Naproti tomu Todorovci mohou být dobrou reklamou.
    upraveno 5. března 2010
    MIl: Jo, pořádně výpravnej seriál (nebo film) z Války Růží bych si rozdoně dal říct, v tom naprosto souhlasim. Počkat, on už je: Černá Zmije (Historie zná mnoho velkých lhářů, Koperníka... Jindřicha VII.) :)))
  • upraveno 1. dubna 2010
  • upraveno 2. dubna 2010
    a nějaké novinky o tanci?
  • upraveno 3. dubna 2010
    Kdepak, o Tanci v poslední době nic, kdyby jo, určitě by to tu bylo ;-)
  • upraveno 5. dubna 2010
    dík, uff, tak se jen udržovat fit a dožít...
  • upraveno 8. dubna 2010
    Hmmm... Věříte tomu, že to Martin dopíše?
  • upraveno 8. dubna 2010
    Já už ne. Ho víc zajímá sto dalších jiných věcí, do kterých se angažuje, cestování, HBO seriál, Wild Cards, The Warriors a jeho blog. Nemá čas prostě. Takže - jděte se vycpat, pane Martine. A hlavně si pohlídejte, aby Jaime vyhrál ten turnaj, na tom doopravdy záleží.
  • upraveno 8. dubna 2010
    už aj ty heavy? ja sa snažím tomuto ešte odolať...
    upraveno 8. dubna 2010
    Turnaj brzo skončí (hurá) a budeme se zase věnovat každý svému, že mistře?
  • upraveno 9. dubna 2010
  • upraveno 9. dubna 2010
    ja som tiez skeptik co sa tyka dopisania serie. Odkedy sa Martin zasekol na FfC viac mi to pripomina trapenie sa ako pisanie. Presne ako napisal Chmur, robi 150 inych veci a SoIaF je na konci zoznamu... :-(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.