Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
145791036

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @M1on Moc se nesměj a ukaž fusekle! :D
  • upraveno 3. října 2013
    My brain hurts.
  • upraveno 3. října 2013
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @M1on Neodvazila som sa skontrolovat fusakle :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Aby obyčejný student platil školné mi nepřijde jako individualismus, jen to musí jít ruku v ruce se stipendiem a výhodou pro nadané, chytré studenty, kteří se dobře učí. Tomu říkám selekce. Než 10 podprůměrných doktorů, radši 3 vyníkající. Těm to stipendium na daních rád zaplatim.
    Ostatně třeba v Británii do vedení vysokejch škol dosadili manažery bez zájmu o studijní programy, zato s enormním zájmem o zisk. Škola se pak chová jako soukromá firma a vzdělání se změnilo na zboží. Sice existujou studentský půjčky, ale tím pádem náklady studia platí v konečným důsledku stejně stát. Studenti je mají začít splácet po dosažení určitýho platu, protože je problém takovýho paltu dosáhnout, splácet to začne málokdo. Ve výsledku tak dává za studenty víc než dával dřív, nezúročí se to však ve studiu jako takovým, protože výdělek je výdělek a ten je příjmem manažerského vedení školy.
    Budou sice tři vynikající doktoři, ale apendixů bude pořád stejně. V důsledku bude vynikající doktor dělat práci průměrnýho doktora, místo aby si zlepšoval kvalifikaci třeba v neurochirurgii.
  • @flanker.27 mně by se takový "svobodný" systém, kde stát všechno hází na občany moc nezamlouval, v takovém systému bych se právě naopak moc svobodně necítila.

@Thorar pokud by byl součástí školného nějaký stipendijní program, který by za dobré známky část školného nebo školné celé odpustil, pak by mi to až tolik nevadilo, jenže ta formulace nic takového nepřipouští.
    @Dreamer A to právě nechci. Jako pokud stát nebude plnit funkce, kvuli kterým byl zřízen a všechno, bezpečnost, zdraví, vzdělání a tak dále bude házet na občana, pak takový stát de facto nemá smysl a není se čemu divit, že se pro ten stát řadový občan nepřetrhne. I ve vztahu stát - občan by měla existovat reciprocita.
    @flanker.27 A ty půjdeš volit? Jsi rozhodnutý koho, nebo mezi někým váháš?
    @Thorar Půjdu a jsem. Čímž v žádném případě neříkám, že je to volba bez výhrad.
    @flanker.27 A kdo to bude? A volil jsi je už dříve, nebo ses rozhodoval teď?
  • upraveno 9. října 2013
    Že by byl EY Tyrell? :-k
  • upraveno 4. října 2013
    @Ugla Ani v najhorsom roku nebola inflacia 5 percent. A v poslednych par rokoch ani styri. To som dala iba priklad najhorsej moznej reality, ktorej verim, kedze mam udaje zo statistickeho uradu a sama som s tym pracovala. Takze tvoj vypocet je najhorsi mozny ekvivalent, ktory ale nemohol nastat.

A ja osobne utracam iba na potraviny. Sem tam nejaky sampon a raz za pol roka sveter ci tricko :).

Doktoranti su kapitola sama osebe. Vacsina z nich ma viac prijmov, co sa pri normalnej praci na plny uvazok neda. Ako moja segra.
    @Thorar Že volím sociální demokracii myslím není žádné tajemství. Což neznamená, že by mi nějak echt vyhovovala.

Od roku 1998, což byly první volby, ve kterých jsem mohl volit, jsem volil vždy, včetně voleb do senátu a místních voleb.

Jinak s některými věcmi, které hlásá SSO, docela souhlasím, mám podobnej názor na EU, některý opatření pro omezení výdajů na různý komise a jiný byrokratický instituce bych též klidně zavedl. Akorát že oni to dovádějí zase do opačnýho extrému.
  • @Hildegarda Ano, ale jaká byla byla inflace měřená ne nic neříkajícím indexem CPI, ale měřený dle monetární expanze?
  • upraveno 4. října 2013
    @flanker.27 Sociální demokracie by mi názorově asi vyhovovala nejlíp, kdyby byla na úrovni sociální demokracie ve Skandinávii, ale s tím, co předvádí u nás, je to spíš o něco menší zlo (zdá se, že aspoň chápou, že zvyšování daní není všelék). Nepopírám ale, že jsem je z nedostatku jiných možností několikrát volila taky.
  • upraveno 4. října 2013
    @Krisa Tak to som si v tvojom veku myslela tiez. A potom prislo dieta ;)

EDIT: zabudla som na knizky, tam ide nejakych 50 eur mesacne :)
  • @Tom Pri Eure nie taka expanzivna ;)
    @Hildegarda Tak to já asi jednou budu krkavčí matka, protože plánuji stále sportovat a jezdit na závody (dělat rozhodčí, jezdit dračí), číst, vídat přátele, apod.
  • @Hildegarda Ale ty pořád mluvíš o Slovensku. My nemáme euro, dolar, libru a dokonce ani Malajský Ringgit. Máme české koruny a máme tu poměrně jinou situaci než na Slovensku. Takže srovnáváš snesrovnatelné :-)
  • @Hildegarda okay, koupíš si stejný počet rohlíků co minulý rok? Koupíš si stejné množství masa? Nebo si koupíš jen víc lokomotiv?
  • @Everett_Young Ak si pozries predchadzajuce stranky, tak pouzivam vyraz "aspon u nas" a ty na to reagujes, ze sa pletiem. Ty to vztahujes na CR, nie ja. A navyse, chcel by si radsej euro alebo korunu? ;)

@Krisa Sportovanie = nahradene kocikovanim
    Citanie = uplne neobmedzene a v hojnej miere
    Priatelia = vacsina ma uz male deti a v parku s nimi toho vela nenautracas ;)

@Tom Nie, kupim si viac rozkov, lebo uroda psenice je o patinu lepsia :)
  • @Hildegarda Já? Korunu, přijetí eura by u nás opět pouze snížilo reálnou hodnotu příjmu, tak jako se tomu stalo (alespoň pro většinovou část obyvatelstva) u vás.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.