Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1246736

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Takže nikdo nemá jasno koho bude volit?
  • @Thorar Dobře ok, řekl sis o to. :D

Celá moje rodina volí TOPku.
  • @Dreamer ano myslím to vážně, radši nácky než komanče.
  • @Gorgloj asi si uvědomuješ, že tímhle výrokem sis pohřbil všechnu dosavadní snahu o rozumnou argumentaci.
    upraveno 2. října 2013
    Ani to moc nebolelo, viď? Kdo další se s námi poděli o svůj coming out?
  • @Dreamer Schválně, proč?
  • @Gorgloj Předpokládám, že jistě bys patřil k těm, co by si dle rozkazu šli s úsměvem na tváři stoupnout do fronty na sprchu :roll:
  • @Everett_Young Vím, že to plánoval, nejsem vůl. Já bych tam ani žít nechtěl, ale rozhodně by z průmyslu a zemědělství zbylo víc než od komančů.

Pokud by ten dům byl všechno co mám, tak proč od něj utíkat?
  • Nejvíc by mě stejnak zajímalo koho bude volit everett, když je tak zapílenej do diskuze 8-)
  • @Dreamer Věř tomu, že ne, rozhodně dobrovolně. Ale tohle hraní na to Hitler byl nejhorší ze všech fakt miluju. Pokud si chceme hrát do detailů tak za válku mohli Francouzi a Britové, nebo pokud bych to přehnal tak Američani a taky bych nebyl daleko od pravdy. Každá věc v historii má víc stran. :)

Mě šlo s třetí říší hlavně o to že neruinoval průmysl a zemědělství a celkově infrastrukturu, to co nám tu zbylo po komančích snad ani nestojí za řeč ;)
    @M1on Už psal koho možná. To je víc než většina lidí v diskuzi.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Gorgloj To je sice možné, ale Francouzi či Britové nechtěli hromadně likvidovat nižší rasy, protože prostě proto.
  • @Thorar pravda já zapoměl
  • Co se týče té akta tak s tím nesouhlasím, ale na druhou stranu jako informatik vím, že autorská práva jsou problém a něco se s tím musí dělat.
  • Tak určitě, je dobré umírat s myšlenkou, že na naších hrobech bude zbudován zářivý prosperující stát ;)
  • @Krisa Ano, ale to je neomlouvá, oni věděli co Hitler je a stejně ho nechali být ;)
    to je ono při podpisu mnichova moc dobře věděli co je zač.
  • @Dreamer bavili jsme se o prosperitě země ne? :D
  • @Gorgloj To asi nemyslíš vážně že ne? Zemědělství nám nejvíce zkazila EU zavedením dovozních kvót (tj státem stanovené procento povinně importovaných plodin, průmyslových produktů a podobně a plánovaným zemědělstvím při kterém procentuelně určuje osev půdy v jednotlivých státech - nepřipomíná ti to pětiletky, když se v tom komunismu tak vyznáš a tak moc dobře víš co konkrétně tu zničili?) Prosím o uvedení konkrétního příkladu. Pokud si dohledáš výkazy o majetku hospodářských družstev před privatizací (dal bych je sem, ale už nevím, kde jsem je četl a nechce se mi to hledat, pokud tě aspoň trošku zajímají objektivní čísla, jistě jsi natolik inteligentní aby sis to našel sám) tj v polovině devadesátých let, tedy již po komunismu vykazovala plusové rezervy a výdělek. Ovšem po prodeji byla tato družstva buď vytunelována (nevím jak velká procentuální část to byla, takže to ti neřeknu) a zbytek z nich byl zničen právě dovozními kvótami upravujícími naše zemědělství a průmysl. Stejně tak privatizace státních podniků jako Škoda Auto, což byl podnik výdělečný a nezadlužený, nebo naše Zbrojovka ze které šli zbraně do celého světa - na západ a na východ. Tato společnost s hodnotou několika miliard (to víš, zbraně se prodávají ať je režim jakýkoli) byla zdiskreditována a následně prodána za ani ne 1% ceny protože údajně nebylo vhodné a důstojné aby ČR podporovala boj ve světě. Ty zbraně se vyrábí dál, většinu výroby převzali firmy ze Spojených Států akorát s tím rozdílem že ČR už na jejich prodeji nevydělává. O tento prodej se mimochodem nejvíce zasloužil právě Václav Havel. Pokud si za svým tvrzením nadále stojíš, předlož mi prosím nějaké údaje dokazující větší zruinovanost hospodářství a průmyslu v letech 48-89 než jaká je dnes. Jsem na ně moc zvědavý
    Ahá, takže on za to v podstatě nemohl, protože mu to nezakázali :P
  • @Everett_Young Víš jak vznikali JZD? Ruinováním schopných sedláků, kteří na polích hospodařili několik generací, to už dnes samozřejmě nefunguje a po pádu komunismu nefunguje ani slavné "JZD" => konec českého zemědělství. Zemědělství bylo založené na rodinné výrobě, když se třeba podíváš jak se vydařila obdoba JZD v číně tzv. Velký čínský krok vpřed velkého Mao Tse tunga.

Ty si nějak neuvědomuješ, že všechny podniky v ČR museli najednou počítat s celosvětovou konkurencí a Škoda třeba padla právě kvůli mnohonásobně menšímu kapitálu než měli ostatní firmy obdobného rázu. Nepopírám, že se rozkrádalo, ale uzavřený trh, který najednou přerostl v otevřený ve spojení s pofidérním právem, byl pro hodně firem masakr.
  • @Krisa To je přehnané, ale kdyby se nesnažili zachránit vlastní zadek, tak se nic z toho stát nemuselo a z toho směru se na to musíš taky podívat ;)
    Jestli tohle je vzorek do voleb tak to budou fakt šílený volby. Dva lidé co mají jasno, dva možná, zbytek neví koho volit a budou se rozhodovat až jim přijdou lístky.
  • upraveno 2. října 2013
    @Everett_Young Nejde o to jak se rozpadlo jde o to,že vůbec vznikla, můj osobní názor je že JZD byl jeden velký omyl.
    Je mi jedno kdo tam diktaturu vedl, šlo mi o to kolik lidí při tom skoku zemřelo.

Připomíná mi to jinou diskuzi, kdy byl argument, že české lesy byli v plusu dokud měli znárodněný majetek, když se vrátil tak byli najednou v mínusu.
    Proč to vytahuju? No protože zbrojovka byla znárodněna a pak privatizována. A nebyla sama. Takže zjednodušeně Stát přišel o 70 % "nakradených" příjmů, pokud si tak potrpíš na detaily.
    @Thorar Co jsem se bavila se svými přáteli z okolí, tak většina z nich taky neví, protože stejně jako já "nemají koho" volit. Bohužel se jim znelíbili ti, které volili vždy a "noví" stojí taky za starou bačkoru :(
    @Krisa Jo já to kolem vidím taky, a děsí mě to. Tak jsem doufal že tady to bude třeba jiné. Ale není, je to tu samej historik a ekonom teoretik, ale skutek utek.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.