Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1474850525375

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Branislav_Gepeto Slušnej desktop si sestavíš za solidní cenu,a kdykoliv si cokoliv vyměníš, noťas kterej by utáhnul nové hry na vyšší nastavení grafiky by tě stál 30k+ a domácí klimatizaci.
  • upraveno 17. srpna 2013
    @Branislav_Gepeto navíc je počítač taková nevýhodná investice =D
  • @Branislav_Gepeto Na intraku je mat vyhodnejsie notas ako desktop. Zaprace ti cely maly stolik a potom nemas ani kde prezuvat vifon :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda O to ide, chcem hrať hry ako na desktope, ale zároveň mať pre budúcnosť niečo prenosné ako noťas. Preto som sa pýtal, či zhodou magických okolností ku mne nie sú hviezdy naklonené a nedá sa to vyriešiť jedným strojom - čo by bolo pochopiteľne lacnejšie :) Zdá sa však, že nie. Našťastie mám ešte minimálne dva+ roky/ov na riešenie.
  • upraveno 18. srpna 2013
    15´´ a viac, zvlšť nad 16, sa už ani neoplatí, mať to jako lahký do kabely prenosný
    No ak by som mal tú šialenú ambíciu mať aj desktop aj noťas, asi by teda bolo lepšie mať netbook - ak nepotrebujem, aby dvíhal takú záťaž, ale len na správy a písanie, tak stačí čosi malé.

Teda ak je lacnejší. Ono už som sa stretol aj s prípadmi, keď čo bolo menšie bolo drahšie. Ako je to vlastne pri net/note? Veľký noťas je drahší, však? (Len pre istotu)
  • iste, tie velké 16-17 - 19´´ dokonca sú strašne až predražené, za to by si mohol mť takmer nanovšiu pc zostavu, silnú jak kanon, najnovšíu,

(ano, alebo jak tu nekdo spomínal neco o výhodních investicích, tak aj napr. 15 - 30 gramový zlatý odliatok (pliešok) ;) :p , avšak nanajvýš 40 g. (podla aktualnej spotovej, na londýnskej Gold exch., dosť ted kolíše, aj výkyvy sú) ovšem, toto je už téma na dlhšie, a komplexnejšie ;-)
  • velké, nad 15´´ nebrať
    (uhlopriečky, - myslené v palcoch
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell A k tomu máš jaký důvod?
  • co, k cemu ?

že velké ntbky nebrat ? no jako som už písal, (tak aj kvoli tomu, že sú predražené), tak to sa už oplatí vybrat a kupiť nejakú poriadnu, novšiu desktopovú zostavu, pričom za zhruba vela penez, vela muziki aj dostaneš, a u ntbku, síce velkého, by toho výkonu bolo (odosť) menej
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    ak si povedal, ze mas este 2 roky casu, tak kludne si kup desktop, za tie 2 roky by si mozno aj nasetril na ntb.
    upraveno 19. srpna 2013
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell To je ale blbost, cena notebooku se neodvíjí od velikosti, ale od vnitřností a značky. Otevři si nějakýho prodejce a podívej se na nabídku.
    (to že poměr cenaXvýkon je u ntb a pc odlišná už jsme mu říkali)

Něco jinýho jsou utlrabooky.

@Branislav_Gepeto Ne, cena notasu nesouvisi s velikostí, neni to čím větší tím dražší, ale co v něm je za HW.
  • @Thorar ked porovnavam Apple s inymi, musim len suhlasit. O velkost tu naozaj nejde, pani ;)
  • upraveno 20. srpna 2013
    @Branislav_Gepeto: notebook představuje vždy kompromis. Použitelný začíná být až v momentě, kdy ho zadokuješ, připojíš k němu 24" displej, normální klávesnici a myš a posadíš se s tím vším k pořádnému stolu..

Snaha výrobců přiblížit notebooky výkonově desktopům při zachování kompaktních rozměrů znamená navíc větší zátěž pro jednotlivé komponenty a v důsledku tak vyšší poruchovost.

Sečteno a podtrženo, notebooky jsou dražší, pomalejší, horší na práci i na hry, a ještě se sypou. Jo, a jde je snáz přepravovat..
    @Ugla =D
    Posledná veta ma rozosmiala.

Okys, dík, tak sa radšej zameriam na desktop.
    @Branislav_Gepeto Ale určitě je nezatracuj, to jen že jsi měl dost vysoké nároky na grafiku, tak se ti více vyplatí desktop. Ale jinak je notebook samozřejmě užitečnej, jen to není herní mašina.
  • @Thorar ale WoT si na to zahraješ :twisted:
    @M1on Jasně, ale s nejnižším nastavením grafiky, což mě osobně je úplně jedno :-)
  • @Thorar já to hraju na nejvyšší :D na ntb
    @Branislav_Gepeto Tak já vychízím z tvého prvního postu kde ses zajímal o "notebook dosť silný na utiahnutie hier s veľmi dobrou kvalitou grafiky a zároveň sa poprípade dali jednoducho nahradiť jednotlivé diely". Což je prostě extrém :-) to že na něm pak budeš hrát webgame jsi nenapsal :-)
    @Thorar Tú správu si pochopil zle - písal som, že ak už hrám nejakú strategickú hru, tak RP štýlom alebo farmím - ako zdôvodnenie, že síce hrávam tak založené hry, ale to neznamená, že ich hrať viem :) Webgame som nehral už dlhú dobu a pod hrami, ktoré tam chcem hrať som to rozhodne nemyslel.
  • @Branislav_Gepeto Ešte ak ti môžem poradiť, v prípade že noťas budeš potrebovať naozaj len na nejaké poznámky do školy a takéto záležitosti, a všetko ostatné budeš mať na desktope, skús porozmýšľať, či sa ti viac neoplatí kúpiť tablet. Je to spratnejšie, a do školy omnoho praktickejšie.
  • upraveno 20. srpna 2013
    @Branislav_Gepeto WoT neni strategická..
    (btw. RP štýl hrania ? ....? role-play(?) ?
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell no MMORPG je problém že ta RPG složka se vytrácí, když každej se honí za nejlepším gearem.
  • @Tom Já taky hraju na nejvýšší Webgame :twisted: :twisted: :twisted:
  • @Branislav_Gepeto to sa volá, /a spadá skor pod označenie taktická, to co máš na mysli..
    ( tie rozne sposoby, možnosti, štýly boja, dogfighty, úniky, krytie, výpady a pod. - či už u leteckích, pozemních panzers, námorních, alebo jednotlivích vojakov.. - menšie merítko, \ rozloha mapy, menej jednotiek, viac detailov - užší "výrez" (bojiska),menší záber

strategia -je napr. v (odosť) vačšom merítku, - napr. série jako Panzer Generals I - III, Steel Panthers 1 - 3, a tiež (a to najma) všetky budovatelské, napr. série Civilization, Age of Empires, Colonization, Alpha Centauri, Master of orion 2, Rise of Nations, a pod.
    - tu je najma to merítko - mapou sú tu celé velké bojiská, územia, štáty, planeta, +aaj viac
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.