Já mohu doporučit (a doufám, že jsem první, neb nemám momentálně čas se prolouskávat všemi komentáři) trilogii (alespoň doufám, že neplánuje pokračovat) První zákon od Joea Abercrombieho. Je to naprostá pecka. Právě končím druhý díl a musím říct, že dnes asi práci zatáhnu dřív a půjdu to dočíst :o)
Už to tu zmniňoval Dalcor, ale proč to nepřipomenout, když je to dobrý. G.G. Kay - Píseň pro Arbonne (a vlastně cokoli od něho krom The Fionavar Tapestry). Jméno větru jsem četl a taky mě to zrovna úplně nevzalo, pokračování šanci ale asi ještě dostane. Jinak mimo fantasy se mi v poslední době líbilo Kite Runner (což je asi (dosti pozdní) nošení dříví do lesa) a No Place for Men od Petera Mulgrewa, což je vtipně a čtivě napsaná reportáž z expedice na Makalu 60 - 61 vedené Hillarym, která měla pro autora nakonec dost tragické následky.
heavy_head: blbe je, ze pokud jsi cetl jednu vec od Gemmela, tak jsi vlastne cetl skoro vsechny. Teda aspon me to tak prijde, ja jich cetl asi 7 a vsechno je to na stejne brdo. Jedine co se meni jsou settingy, ve kterych se da inspirovat. Jo a jeste poradi, v jakem umiraji skoro hlavni postavy.
Heavy: Určitě světlonoše, na toho po těch 8 letech furt vzpomínám. Pak ještě vzpomínám na Rytíře Temné pověsti. Jinak jsem jich četl dost, ale vůbec jsi nevzpomínám. Přeci jen 8 let je 8 let.
Základňa, duna (ale pri oboch je to aj tak postavené na prvých troch, resp. prvej knihe) a potom ... prekvapenie ... Star Wars. je to fabrika na knihy ako mcdonald, ale je tam veľa výborných kusov. veľmi odporúčam knihy Timothy Zahna. napísal trilógiu, ktorá sa odohráva hneď po filmoch je skvelá a potom na ňu esšte napojil dve knihy.
Tak mám za sebou cca 100 stran, Vámi doporučovaného, Jména větru. Zatím ale nebudu hodnotit. Jen chci, aby jste trnuli jak to na konci dopadne s hodnocením :)
Komentáře