Povídka č. 12 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 13. června 2014 v Povídky
13

Komentáře

• Posouvání termínů se mi zdá jako lidsky vstřícné gesto vůči Hildě. =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Co je na větě kterou jsem napsal k nepochopení? Pokud se mi něco nelíbí, tak k těm lidem prostě nelezu a neotloukám jim o hlavu že se mi to nelíbí.

Pokud jsi tomu nerozuměla, tady máš Vietnamskou verzi, snad bude o něco lepší:

Câu tôi đã viết để hiểu được những gì? Nếu tôi làm điều gì đó như thế này, vì vậy đối với những người chỉ cần không trèo lên chúng và neotloukám đầu mà tôi không thích nó.
  • Já jsem pro, aby autoři po skončení jednoho kola měli chvíli na oddych, aby nebyli popoháněni okamžitě do vymýšlení a psaní dalších příběhů. Ale prosím, zařiďte si to, jak chcete, každý ať se rozhoduje dle svého, přemlouvat je zbytečné.
    Já jen říkám, že povídky zde budou pokračovat, tak jako dosud.
    A že oddělení soutěže na dvě je cesta k jejímu zániku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @heavy_head Povídková soutěž se několikrát zbytečně odkládala (na cizí žádosti), jednou vyhlášené termíny se několikrát posouvaly a podobně.

Fakt mi nejde o nic jiného, než aby to dělal někdo, kdo se nenechá ukecat a aby pro všechny platily stejný pravidla, toť vše.
  • Ale to mi naopak připadalo jako dobrá věc, vyhovět něčí prosbě na posunutí.
    Aby se vyhlásilo další kolo?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    Nelíbí? Jsme na výstavě nebo co? Navštěvuju témata, která mě zajímají. A když tam z 60 příspěvků najdu 58 k něčemu úplně jinému, tak se samozřejmě ozvu. Do témat, která mě nezajímají opravdu nechodím.
  • Nechápu nervozitu lidí, kteří chtějí mít všechno hned, nalajnované, naplánované, kdy se místo zábavy stává jakýsi harmonogram. Tvorba má být radost a štěstí. :-)
    upraveno 13. srpna 2013
    @heavy_head Aby tě @prasezlesa vzalo =D
  • Znovu opakuji, my si to uděláme podle svého, vy taky, a nejlépe bude, když si do toho nebudeme vzájemně kecat a radit. Autorů bude sice méně, protože základna bude rozdělená, a to je určitě škoda. Kdybych chtěl označovat viníka a vzpomínat si, jak to tehdy u zrodu soutěže bylo a kdo za co může a vyčítat, kdo tuhle soutěž takhle hloupě zašlapává do země, vypadalo by to úplně jinak.
    @heavy_head Heavy, tvoje nekonkrétní naznačovací přístupy nemám z duše rád, protože neohodí sice nikoho konkrétně, zároveň ale všechny. Vzpomínám si moc dobře, že třetí a vlastně i čtvrtý kolo se muselo skoro vydupat ze země.

Nešlo žádnou nervozitu, netrpělivost ani nic v tomto směru. Jen to, že se celá věc dala jednoduše řešit způsobem hodnocení do tehdy, výsledky budou zveřejněny do tehdy. Jasné slovo, nic víc.
  • Já si na nic takového nevzpomínám, podle mě šlo všechno hladce. Ale chápu, že tvé subjektivní pocity jsou asi jiné než ty mé.
    No dobře, já si myslím něco jiného, neshodneme se.
    To, že se soutěž přesunula jinam, jí rozhodně neprospěje, i když si možná myslíš opak.
    Podotýkám, že ČA přišla zpátky právě proto, aby se povídky oživily, což se stalo v každém případě. Jinými slovy, kdyby to neskomíralo, měli byste od ní pokoj :)
  • Neskomíralo nic. A s jejím příchodem soutěž postupně zanikne, bohužel.
    @heavy_head Já bych to chtěl fakt uzavřít smírně. Fakt chci, aby soutěž pokračovala. fakt chci, aby byly další povídky. Fakt je chci číst. I tvoje (jsou dobrý). I Hildiny (jsou dobrý). A když napíše nevada, i nevadiny a vůbec všech, kteří si dají tu práci, věnují tomu čas, kus sebe sama a vůbec. Nechci rozkol v povídkách, protože ničemu neprospěje a mně tahle debata opravdu netěší.

Stav je takovej, že se pro povídky připravuje nový pole, kam budou moct psát všichni, všichni se dozví témata a všichni budou moct číst. A hodnocení bude probíhat "bez manipulativních účtů."

jen trochu formálního. Jako právník opravdu trvám na tom, že ten nápad nemá běžet bez účasti jeho autora a hlavního tahouna a když je tomu autorovi a tahounovi znemožněno pohybovat se tady, prostě budou povídky zveřejněný jinde, kde to bude čistě o povídkách.
  • Vytržení povídek z tohohle fóra staví autory do velmi nepříjemné situace, budou si teď snad muset volit strany? To je velmi odrazující a demotivující a vytváří to poměrně nepřátelskou atmosféru, ve které se mi nechce přispívat ani k jedné straně. Odkládání termínů mi nevadilo, brala jsem to jako vstřícný krok směrem k tvůrcům i čitatelům, pokud požádali o odklad hodnocení.
    Samotné soutěžní pojetí celé věci mi bylo lehce nepříjemné, přeci jenom jsem měla za to, že jde především o zábavu, která je příjemným zpestřením pro čtenáře i pisatele.
    @Hildegarda Opakuji, jde o to, že další kolo se mohlo vyhlásit, až někdo "dočte" předchozí. Co se týče termínů dopsání, tak někdy to skutečně působilo tak, že pár lidí už automaticky počítá s tím, že "si termín prodlouží", což není dle mého fér vůči těm, co odevzdají včas. Ale fakt mi v tomhle směru jde spíš o samotný vyhlašování dalších kol, napínání okolo toho a podobně.
  • Tady poběží vše normálně. Pokud budeš mít chuť zúčastnit se "jiné" soutěže, nebo klidně i obou, je to na tobě. Mně osobně se nastálá situace a hlavně to, jak ji někteří zneužívají ve svůj prospěch, taky ani za mák nezamlouvá. To tady dříve nebylo.
    @heavy_head Nevím, kdo v čí prospěch něco využívá (heavy, máš ostatně někdy žaludek na to říct něco konkrétně), ale pochop, že tu soutěž nemá co běžet, protože nepatří ani alekovi ani nikomu z těch, co tu momentálně působí.
  • @Everett_Young Ja som si nikdy nevsimla, ze niekto by na fore vyzadoval pravo copyrightu. Az doteraz. Kopec ludi tu ma kopec napadov napr prekladaju clanky, sumarizuju veci a nik z nich nema s tym nijaky problem.
  • Ne, v tom se neshodneme. Ukradli jste si ji, byli jste rychlejší, je vaše. Tak si ji nechte. My si zas necháme tu svou. Způsobili jste rozklad něčeho, co mohlo být - a dosud bylo, zajímavé a podnětné. A můžete si tam vzít i ty vaše topiky, jak je libo. Jsou přece "vaše". Já pořád nechápu, co tu ještě děláte, když se vám tu tak nelíbí a všichni vás tu utlačují a utiskujou. ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda To vzniklo od heavyho postoja "My tu máme super HBO ceny, my sme oficiál!".

Jediný dôvod, prečo sa to roztrhlo, bolo, že jedna strana chce pokojnú stránku, kde môžeme diskutovať k poviedkam, deliť sa o radosť a to bez akýchkoľvek prémov, že tam chceme aj drabble a nové nápady, ktoré sú tu často nazvané spamovaním. Nejde o to, že by sme sa nejako dištancovali.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 13. srpna 2013
    No, vzhledem k tomu jakou silnou základnu má icefire (spousta lidí který tahle debata vůbec nezajímá), si nejsem jistý jestli odtrhnutí několika lidí na nový web který nikdo nenajde (tady asi nebude mít reklamu a odkaz), bude mít nějaký vliv na soutěž která tu bude pokračovat dál.
  • No fajn, tak se to strhlo, pak roztrhlo a teď nám bude zase všem fajn, všichni budeme mít ten svůj klid.
    Ale už aby to vážně bylo.
    @heavy_head Jak je člověku lze ukradnout něco, co mu patří?

Jak jsem právě napsal do adminova zásahu. Autor je jasný, autor byl odejit, autor si svoje bere s sebou. Nepožaduji v tomto žádný soudní spor ani souboj, apeluji pouze na slušnost, tedy na uznání, že nechat něco běžet bez autora není správné.

Jestli by bylo něco ukradeno, bylo by to právě a pouze v případě, že vyhodíte autora a budete dál užívat jeho nápadu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vyslovení myšlenky "pojďme napsat fan povídky" zakládá nějaká autorská práva? Fan povídky existovaly (jako takové) už dávno před Jarlou. Soutěže se taky pořádají běžně. Mimochodem - nebyl u toho tenkrát s Jarlou i heavy_head?
    upraveno 13. srpna 2013
  • Tak vliv to určitě mít bude, protože, jak jsme již nyní svědky, jsou místní autoři bezostyšně lanařeni, aby se účastnili konkurenční soutěže, která odsud byla "odkloněna", abych použil aktuální termín. Tím, že se soutěž takto rozštěpí, ji oslabí, což je nevyhnutelný fakt. Smiřme se s tím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.