Proč musí bejt něco nejlepší? Mít potěšení z víc filmů, to se nenosí, na všechno musí bejt příčka na žebříku. Popsal jsem, jakej mám rád styl. Ale dobře (i když to vlastně vůbec není akční film :) ): Lord of War. V tvém kvízu jsem propadl.
Muzu jen doporucit novou vecicku od Červeňáka: Strážcové Varadínu. Vyborna historicka fantasy, fantastickych prvku je tam jako safranu, nejake ty rusalky, potencialni carodejnice a alchymista, jinak je to historie. Jako vzdy se Červeňák drzi slovanskeho prostoru, tentokrat zabrouzdal na jih, na Balkan, do Uher. Knizka se odehrava v obdobi uhersko-tureckych valek nebo jak se to obdobi jmenovalo. Proste tam behaji lide s puskami a bambitkami a pritom se jeste sekaji savlemi a rapiry. Kapitan Báthory je skvely sermir a ma svoji misi a cil. Proste mnamka.
marka frosta ako spisovteľa odporúčam. má to chvíľami trochu barokní nádhych, tie metafory a opisy (vyšvihol sa na most ako maďarský gymnasta) ale zvládol veľmi dobre temnotu, holmesovčinu aj príbeh
objednal som si Hru o trony v angličtine. skúsim svoje basic english otestovať na texte, ktorý viem "naspamäť". hrozím sa totiž okamihu, že Tanec s drakmi bude naozaj napísaný, a alek a léto budú v tranze a ja budem rok čakať na preklad....
Komentáře