Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
16970717274

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Zkáza Valyrie?
  • Tak aspoň že ty mě chápeš. :-)
  • @heavy_head Zapomněli dodat, že útvar má limit 200-250 slov, který je třeba dodržet. Slova lze skloňovat, pomnožit či převádět na sloveso či přídavné jméno. A musí to být do pondělního rána. Ale to se dá dodržet snadno :-)

    Obdržela jsem vynikající sedmý kousek :-)

    (víte co je hrozná nevýhoda? Vědět, kdo co psal! Se připravuji o půl zábavy :-) )
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Černá_Alison Děláš jako bys to u půlky povídek nevěděla taky :-)
  • @Everett_Young A víš, že ani nevím :-)) Jistě vím flankerovu, blekfišovu a u jedné povídky mi sama autorka napsala, že je její. Zbytek mohu jen hádat. Minulé a předminulé kolo mi posílal souhrně flanker, takže jsem nikdy nezjistila autory a ani jsem se po nich nepídila. Snižuje to pak objektivitu :-)

    Jo a hlásím osmé drabble :-) Řeknu vám, že jsem čekala sranda soutěž a ne tak vysokou úroveň příspěvků :-)
  • Už se veze devítka! :-))
    Tak honem další ať máme první křížek :-))
  • Nechce sa mu písať
  • Tak mu vyřiď, že ho jinak budu chodit strašit :-))
    Připadám si jak Her Flick - stačí hezky požádat a jak se vesničani snaží :-))
    (i když já mám spíše velikou slabost pro poručíka Grubera - ten je sladký i se svým tančíkem :-))
  • Černá_Alison napsal(a):

    Jo a hlásím osmé drabble :-) Řeknu vám, že jsem čekala sranda soutěž a ne tak vysokou úroveň příspěvků :-)

    Sakra, teď mi ten můj příspěvek bude připadat úplně bezvýznamný a hloupoučký a ještě mě čeká klasické přesvědčování odeslat/neodeslat :D
  • @Dreamer Vůbec se nepodceňuj! Každý příspoěvek je jiný, v jiném stylu. Některé vtipné, jiné vážné, smutné, emotivní, parodie, recese,....zkrátka ode všeho něco - v tom je největší půvab :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jen abych se vytáhl (i když to tu nikoho nezajímá), tančík poručíka Grubera je tzv. Sonderkraftfahrzeug 222, čili vozidlo zvláštního určení, typ sdkfz. 222. U takového seriálu je celkem obdivuhodné, že použili skutečnou německou techniku :)
  • Gruber je fajn ale Crabtree válí, kdykoli promluví :D
  • Bodré podoledne je na zabití :-) No bytostně nesnáším Michelle, ale Crabtree je na pár facek :-D Hans mi hrozně připomíná Josefa Dvořáka (prase, pse, hyeno) :-)
    Začli jsme to vlastně sledovat, protože sznátor, kdzkoliv mu někdo řekne, jestli mu dá pusinku, tak vytuhne a čeká - doslova jako "Smím vás políbit, Herr Flick?" :-)
  • flanker.27 napsal(a):

    Jen abych se vytáhl (i když to tu nikoho nezajímá), tančík poručíka Grubera je tzv. Sonderkraftfahrzeug 222, čili vozidlo zvláštního určení, typ sdkfz. 222. U takového seriálu je celkem obdivuhodné, že použili skutečnou německou techniku :)

    výborný scout/recon, rychlý, malý, šikovný :p
    ale "221" bola ešte rychlejšia :d

  • Hlavně všem pisatelům " Eréč piklóš neméči, huňár scépeň kámoš?" :-)
    Tak honem ať to odsýpá - zítra před polednem zveřejňujeme :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    flanker.27 napsal(a):

    Jen abych se vytáhl (i když to tu nikoho nezajímá), tančík poručíka Grubera je tzv. Sonderkraftfahrzeug 222, čili vozidlo zvláštního určení, typ sdkfz. 222. U takového seriálu je celkem obdivuhodné, že použili skutečnou německou techniku :)

    Jedného dňa si vytvorím vojnovú zbraň, ktorú pomenujem
    Rchlorechamgohilnoviestrodikomaregetiolaveweregarionotte Tristodvadsaťdvaatrikiláky...
    Ten Hitlersprech ma nikdy neprestane udivovať :D
  • upraveno 4. srpna 2013
    Takže pozor - drobná změna - drabble budou uveřejněny zítra do osmi hodin ráno, ale opozdilci budou přidáni po čtvrté odpoledne :-) Doufám, že jsou všichni srozuměni.
    Takže šupem psát:-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tak co, dámy a pánové? Vážně jen devět? Vždyť i těch povídek se sešlo čtrnáct. Tak zkuste ještě něco napsat, ať je do konce 5. kola co číst. Mimochodem, kdy vůbec bude konec 5. kola?
  • Regulérní povídkové čtení a hlasování končí 8.8. a doufám, že bude rychle zveřejněn vítěz a ani ten nebude dělat prostoje s novými tématy :-)
    Čtení drabble a komentování bude probíhat do následujícího víkendu!

    Mimochodem, jestli někoho napadlo další zpracování, tak může dodat drabblů kolik hrdlo ráčí - aktivitě se meze nekladou :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. srpna 2013
    @Černá_Alison Uvidíme, kouknu na to, třeba mě ještě něco napadlo.

    Jak se celá ta GRRMova planeta jmenuje?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Everett_Young Martínkov
  • Tak mám zatím krásných 10 kousků :-) A do rána prý dostanu aspoň ještě jeden :-)
    Ale nechám si zdát, že budete šikovní a ještě mne někdo překvapí nebo hned několik jedinců :-))
  • @Černá_Alison PŘEKVAPENÍ!!!!! =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @MissUtahraptor :applause:
  • upraveno 5. srpna 2013
    @MissUtahraptor S tebou jsem počítala najisto! :-D
  • Dlouho jsem zde nebyla a jsem okouzlena.
    Barbarossa, tleskám!
  • V téme o 16. kole poviedok prišla reč i na písanie poviedok, čo nie sú zo sveta piesne a potom som vyhrabala toto prachom zapadnuté vlákno. Dala bych si zmrtvychvstání...
  • AvivAviv
    upraveno 18. února 2019
    Taková kratší věc...



    Dystopic contemplation of one’s navel


    Vo vysvietenom Meste sa zdá, že je to jediné svetlo v celom vesmíre obklopené čiernou prázdnou temnotou. Ale tak mocné, že okolitá temnota nepríde na oči, ani na myseľ. Čierna obloha, kde by inak mali byť hviezdy, je temer neviditeľná cez popolčekový opar premenlivej žiary a mechanického uponáhľaného bzukotu. Rozptyľujú. Oslepujú. Mesto tepe a popiera existenciu čohokoľvek mimo neho. Manifest sebestrednosti. Forma katatónie. Pýtam sa, ako dlho, než zvyšok zeme tohto komatózneho jedinca odpojí od výživy. Či spánok plynule prejde do zhasnutia, alebo možno očakávať nejaké kŕče. Možno prebudenie a dlhú rekonvalescenciu. Možno žiadnu.
    Pred blokádou hore utekám dolu, aby som sa schovala do mĺkvej temnoty podzemia a dúfam, že v tej kapsli po chvíli rozoznám obdobu hviezd a zvukov, aká by mala panovať vonku nebyť... Mesta. A to je prehra. Katatónia v katatónii. Azda by sa sledujúc kroky späť, skrz lono, dalo prejsť na druhú stranu tak akoby sa malo dať vzlietnuť nad svetelný smog. V najnižšom levely sú svetlá najjasnejšie a predsa je pod ním tma. Ísť introspektívne dnu a napokon vyliezť von. Ak dosť ďaleko kráčaš na východ, vrátiš sa zo západu, tak sa to hovorí. Ale mám o tom pochybnosti. Musím si priznať, že to nie je odvážne neortodoxná výprava, len zúfalý opakovaný útek bez stopy pokroku. Od istej hĺbky sú chodby prepadnuté a zavalené. Ak nejaká ostala, neviem, nevládzem ju nájsť.
    Nedočiahnem nahor a neprehrabem sa nadol a uzatváram sa. Kopírujem ten vzorec. Že by Mesto tiež kedysi nemohlo kamsi dočiahnuť a nedokázalo nájsť cestičku opačným smerom? Nuž sa stratené schúlilo do solipsistického klbka, hotová Möbiova páska? Tento Ourobos však nie je sebestačný. Môžu tvrdiť, čo chcú, žiadne perpetum mobile. Rýchlejšie a rýchlejšie, snáď sa pokúšajú o supersonickosť a potom superluminálnou strelou preč. Pripadá mi to ako pochabý plán. Ale než sa to preukáže, je tu lotosová hostina. Prejedla som sa ich, svete div sa. S dávkou nihilizmu sa kolapsu neviem dočkať. Nevidím iný únik.
  • Říkala jsem, že napíšu Bezhlavého jezdce, ale jsem to nestihla v termínu. A pak zde byla ještě ta konzultace. Tak si říkám, že férovejší bude nedávat ho do příšti soutěže, ale sem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.