Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
16970717375

Komentáře

• Ále no tak :-) Gardiene tak napíšeš desetizubou povídečku :-) 200 slov bys obětovat mohl :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Gardien Za to může MCdonald :D A vůbec, dost výmluv a zítra ať to máš napsané.
  • @Everett_Young Hraju golf... pak du do kavarny.. v sobotu makam.. v neděli.. v ponděli to bude
    @Gardien No vidíš, že to jde :)
  • upraveno 1. srpna 2013
    @Gardien pán hraje na greenu hmmmm
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Golf jako Mr. Bean? :)

• Pro slovenské pisatele překládám slova: vykopávky, labutienka, zpropadený králik, emigrácia, Bořivoj, more, bendrek, sleď :-) Nic záludného :-)
    @Gardien Škoda, o je jedinej golf, na kterej bych se přijel podívat. Jinak je můj přístup ke golfu asi tento...

• Na golfu je odpudivé to, jaké existence přitahuje :-)
    "Dělali jste to na golfovém hřišti a nebyl jsi členem klubu?!"
    Upustil jsem skateboard :)
  • Mensia oprava v slovencine:
    Pendrek = zauzivane ako pelendrek
    Zpropadeny kralik = zauzivane ako prekliaty kralik (cestina vyuziva vseobecne viac synonym)
    Bořivoj = Borivoj, aj ked uznavam, znie to divne :)
    Slaneček je druh upravy sleda, nie druh ryby. U nas sa tomu tiez hovori slanecek.

Keby som stihla a chcela byt zla, tak vam dam bokombrady :twisted:
  • Pendrek prípadne aj obušok.
  • @Arutha ja som myslela tu sladku ciernu tycinku :). Ja som pacifista :)
  • @Hildegarda Vzhľadom k tomu, že flankera by som za pacifistu nepovažoval, som predpokladal, že myslel obušok. :-) Ale treba sa spýtať jeho.
  • @Hildegarda Stěžuj si googlu a wikipedii :-) Bořivoj je jméno - to se nepřekládá :-)
    Slanečka jsem si ještě ověřovala překladem z anglického herinka a opět mi vyšel sleď. A Bendrek mi nabídlo jako první, pak obušok a pak pelendrek s poznámkou že jde o zastaralé slovo. Budu-li přesná, tak flanker měl na mysli pendrek ve spojení "vědět pendrek" :-)Jaký ekvivalent používají Slováci netuším. Mnohoznačnost slova je jen k dobru rozmanitosti. A zpropadený mi opět přeložilo jako zpropadený a použila jsme tři onlajnové překlady z češtiny do slovenčiny. Chyba není na mé straně :-)
  • Každopádně aby to bylo jasné, tak slovensky píšící mohou použít kterýkoliv překladový ekvivalent, čímž vlastně budou mít ještě širší paletu výraziva :-)
    Jak si se slovem pendrek poradíte je na vás milánci :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Pendrek nebo pendrek. Obojí v Západozemí asi těžko najdete.
  • upraveno 2. srpna 2013
    @Černá_Alison Ja pouzivam iba Slovnik slovenskeho jazyka, alebo synonymicky slovnik, ostatne zdroje su.... hmmmm :)
    Haring je tiez oznacenie ryby a slanecek jeho uprava, je jedno, kde si nasla preklad.
    Slovo bendrek som v zivote nepocula. A zpropadeny je bohemizmus, ked uz tak sprepadeny, ale to je zastarale a nepouzivane ale aspon spisovne spravne.
    Neboj, nemusis prekladat ceske vyrazy do slovenciny. Slovaci to zvladnu vacsinou lepsie ako Cesi opacne ;)
  • Používej co chceš, mi to celkem nepřekáží :-) Co mi onlajn překladače nebo wikipedie vyplivly - to jsem napsala. Chceš-li mi vyčítat, že jsem se vůbec namáhala směle do toho :-D
  • Mám 151 slov a už bych to neměnil, jsem v limitu ?
  • Ještě 49 prosím :-)) Rozmezí je 200-250 (nezoufej, já to napsala na 58 slov a musela dodávat víc)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Blackfish Dej tomu dlouhý název a na konec ještě připiš poděkování na 30 slov, a je to ;-)
  • Pochopil jsem to správně a má to být útvar ze světa Písně, která musí obsahovat 8 slov, které se v jejím světě vůbec nevyskytují? :-) Nebylo by, ehm, méně neobvyklé, kdyby to byly spíš slova, která Píseň jaksi obsahuje?
    @heavy_head Méně neobvyklé by to rozhodně bylo, ale pak by nebyla taková sranda sledovat jak si s tím kdo poradí. Až půjde další kolo, můžeš navrhnout slovo které se ve světě Písně vyskytuje.
  • @heavy_head A proč by nemohli Wyman Manderly večeřet slanečky, Nymeria chytat zpropadené králíky, Cersei si pudrovat nos labutěnkou, Sansa poslouchat tu starou vykopávku Tyrellovou, Victarion klesat na dno moře, Hodor kamarádit s Bořivojem Starkem, Jon Snow vědět pendrek o své matce a Daenerys emigrovat do Zemí věčného ledu? :)
  • @Dreamer Nespoileruj. ;-) Já se jen ptal.
  • A až někdo navrhne jadernou fúzi, tak co? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.