@Tom Přesněji nejde o "vydědění", protože vydědit v pravém smyslu slova lze jen potomka. Ale pokud někdo nechce, aby dědictví připadlo uvedeným příbuzným, je nejlépe napsat závěť.
@flanker.27 Ano to chápu, já chápu i to, že jsou to rozdílné pojmy. Ba dokonce ani nezpochybňuji oprávněnost poplatku jako takového, i když výše může být diskutabilní.
Nastíním situaci - jaký typ lidí potřebuje zplnoletnit a proč? Jaký typ lidí nepoužívá antikoncepci a proč? Jaký typ lidí to řeší svatbou a proč? A teď takoví lidí přijdou na úřad a řeknou, že potřebují dokoupit roky, protože nevěsta se nutně musí vdát. Co udělá příslušná úřednice? Kývne a dá jim vyplnit příslušné formuláře, sepíše s nimi dané žádnsoti nebo je odkáže tam, kde se tak stane. Ona jim jen těžko bude vysvětlovat, že to je to nebo ono a ne to, co říkají. Ona ví naprosto přesně, co chou a co potřebujou, aby toho dosáhli. Je pro ni pouhá ztráta času je poučovat o mylném názvu. A tak obecný název přetrvává. Nikomu neškodí. Dříve bylo vzdělání ještě nižší a nějaké všeobecné znalosti byly mimo mísu. Vždyť ještě dnes žijí lidé, co jsou negramotní. Třeba Jarmila Šuláková :-) To jen příklad, ale osobně znám v okolí hned několik lidí, co se neumí ani podepsat, i když jsou to starší ročníky a pocházejí ze slovenských kotárů, kde se na to holt tak nedohlíželo. Myslíš, že za první republiky nad tím na vesnici lidi dumali? Chceš se vdát či oženit před plnoletostí - zaplať. Počkej a nemusíš nic platit. Víc je nezajímalo :-) Nevysvětluj singularitu a trhlinu v časoprostorovém kontinuu, ale řekni "kouzelné dveře" :-)
@Černá_Alison Kdyby šlo o rozhodnutí třeba někde na matrice, pak by to vysvětlení nemělo chybu. Jenže to nevyřizuje úřednice někde na matrice, ale soud, který nemá věc rozhodnout od stolu, ale zjistit, zda je k tomu důvod. Jak to dělají v praxi přiznávám nevím, rodinné právo bohužel (či spíš naštěstí, z lidského hlediska jde o dost nepříjemnou oblast) není můj obor, takže jak postupují v reálu příliš neznám. Ovšem logika a posloupnost řízení je taková jak jsem popsal.
Ad závěť. Napadnout se dá kdeco, což neznamená, že to bude napadajícímu co platné. Každopádně ten, kdo by to yudělal nese důkazní břemeno. Když Francínek přijde s tím, že tetička už nebyla při smyslech, když odkázala majetek Jůlince, která se o ní starala, zatímco on pro hraní na automatech nedostal nic, může si leda trhnout.
@flanker.27 Já nemluvím o rozhodnutí na matrice, ale o pravděpodobné reakci matrikářky. Že jim neřekne - nic takového neexistuje, je to blábol, urban legend a netuším, co po mně chcete. Ona moc dobře ví, co chcou a na příslušné místo je pošle a většinou jim i řekne, co tam s sebou budou potřebovat (které doklady a potvrzení a tak).
To neuhádl nikdo :-D To totiž taky nevím kdo je - toho prvního znám aspoň z fotek, které kdo kam dává, že to je z nějakého upírského seriálu. Každopádně je tento úžasný model k mání a botky lze použít i jako Ice x fire :-D
@Lady_Seans No to tady pánové popadají v křečích ze židlí :-)) Doufám, že ti někdo poradí, já mohu jen říct, že má zkušenost byla taková, že tampon nikdy více.
@Lady_Seans A ten s obrázky v krabičce by nepomohl? Případně zkusit najít nějaký návod na internetu (předpokládám, že bude určitě někde i s obrázky či videem, ale to nevím, jestli máš odvahu hledat :D ) V tomhle zkušenosti nemám, páč mám bráchu, takže ti bohužel asi nepomohu.
@Krisa Ne, hledat videa, jak zastrčit tampon nebudu, tak hodná sestra zase nejsem. Na té krabičce je akorát, že si máš dát pozor na tss a spotřebovat to do dvou let. Mě to ale vždycky přijde tak jednoduchý - vezmeš a zastrčíš, tak nevím, co řeší. :-) Jo, bratři jsou normálně lepší, ale sestry si aspoň nevodí svoje naprosto vypatlané tuctové zmalované namyšlené přítelkyně domů :wall:
@Černá_Alison Píšu do to topicu, kde je to (snad) dovoleno, pánové ať si dělají, co chcou :-)
Chudák. Tak zkus normálně zadat do gůglu "tampony návod" a vyskočí na tebe spousta stránek (bez obrázků a videí), které by si mohla přečíst a ty by ses nemusela kroutit a potit u vymýšlení rad ;)
@Krisa U Filipa bych to ještě akceptovala, ten je celej takovej jednodušší, ale Jarda chodil předtím s jednou holčenou ze skautu, ona je mimochodem hrozná sympaťačka, ale rozešel se s ní, protože je prý o měsíc starší (ona srpen, on září, takže vlastně je ve vyšším ročníku) a to je prý hrozná pohroma. A teď chodí s takovou jednoduchou nanynkou, hanba mu a ještě k tomu Sněža (ta holka ze skautu) je pořád sama a celej tábor kvůli němu probrečela. Syčák je to, hroznej!
No ale každopádně jsem taky ráda, že v tom nejsem sama :-)
Holky holky, partnery svých sourozenců vždycky přijímejte přátelsky a positivně. Budete mít naději, že stejně positivně a přátelsky se bude celá rodina chovat k vašim partnerům. Ke všem holkám, na které jsme kdy po ránu narazila v bytě jsme se chovala jako by to měla být má budoucí skvělá švagrová :-) Nikdy jsem neměla nejmenší problém :-) (dodnes žádnou nemám :-D)
Mimochodem jaký snazší návod na tampon hledáte? jakože spolknout zapít a on se už dostaví na místo určení sám?
Komentáře
Nastíním situaci - jaký typ lidí potřebuje zplnoletnit a proč? Jaký typ lidí nepoužívá antikoncepci a proč? Jaký typ lidí to řeší svatbou a proč?
A teď takoví lidí přijdou na úřad a řeknou, že potřebují dokoupit roky, protože nevěsta se nutně musí vdát. Co udělá příslušná úřednice? Kývne a dá jim vyplnit příslušné formuláře, sepíše s nimi dané žádnsoti nebo je odkáže tam, kde se tak stane. Ona jim jen těžko bude vysvětlovat, že to je to nebo ono a ne to, co říkají. Ona ví naprosto přesně, co chou a co potřebujou, aby toho dosáhli. Je pro ni pouhá ztráta času je poučovat o mylném názvu.
A tak obecný název přetrvává. Nikomu neškodí.
Dříve bylo vzdělání ještě nižší a nějaké všeobecné znalosti byly mimo mísu. Vždyť ještě dnes žijí lidé, co jsou negramotní. Třeba Jarmila Šuláková :-) To jen příklad, ale osobně znám v okolí hned několik lidí, co se neumí ani podepsat, i když jsou to starší ročníky a pocházejí ze slovenských kotárů, kde se na to holt tak nedohlíželo.
Myslíš, že za první republiky nad tím na vesnici lidi dumali? Chceš se vdát či oženit před plnoletostí - zaplať. Počkej a nemusíš nic platit. Víc je nezajímalo :-)
Nevysvětluj singularitu a trhlinu v časoprostorovém kontinuu, ale řekni "kouzelné dveře" :-)
Ad závěť. Napadnout se dá kdeco, což neznamená, že to bude napadajícímu co platné. Každopádně ten, kdo by to yudělal nese důkazní břemeno. Když Francínek přijde s tím, že tetička už nebyla při smyslech, když odkázala majetek Jůlince, která se o ní starala, zatímco on pro hraní na automatech nedostal nic, může si leda trhnout.
Každopádně je tento úžasný model k mání a botky lze použít i jako Ice x fire :-D
V tomhle zkušenosti nemám, páč mám bráchu, takže ti bohužel asi nepomohu.
Jo, bratři jsou normálně lepší, ale sestry si aspoň nevodí svoje naprosto vypatlané tuctové zmalované namyšlené přítelkyně domů :wall:
@Černá_Alison Píšu do to topicu, kde je to (snad) dovoleno, pánové ať si dělají, co chcou :-)
No, jak se zdá podle ticha z koupelny, už to asi vzdala a pokorně si šla vzít další vložku. Taky dobře, aspoň mi nevyplácá zásobu na tři měsíce :-)
Chudák. Tak zkus normálně zadat do gůglu "tampony návod" a vyskočí na tebe spousta stránek (bez obrázků a videí), které by si mohla přečíst a ty by ses nemusela kroutit a potit u vymýšlení rad ;)
No ale každopádně jsem taky ráda, že v tom nejsem sama :-)
Ke všem holkám, na které jsme kdy po ránu narazila v bytě jsme se chovala jako by to měla být má budoucí skvělá švagrová :-) Nikdy jsem neměla nejmenší problém :-) (dodnes žádnou nemám :-D)
Mimochodem jaký snazší návod na tampon hledáte? jakože spolknout zapít a on se už dostaví na místo určení sám?