Povídka č. 12 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 13. června 2014 v Povídky
«134

Komentáře

• Pokání Sandorovo :) Moje oblíbená postava, to je za bludišťáka.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. července 2013
    Kde je pokračování? :)
    To bych si s chutí dal. Jsou tam drobně kostrbaté obraty a tu a tam by to chtělo přidat odstavec, ale velmi velmi dobré.
  • To bylo zajímavé. Místy trošku neohrabané, místy básnická licence, ale líbilo :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tohle chci poslat GRRM, aby to tak doopravdicky bylo :)
  • upraveno 9. července 2013
    Na první pohled možná působí tato povídka trochu nenápadně, ale ve skutečnosti je velmi povedená :-) Jednoduché, jasné a hezké, někdy je méně více ;-)
  • Druhé čtení...zajímavý začátek, ale konec to špatí.
    Rozhodovat se na základě snu je absurdita. Navíc přiznávám, že nic mne nenudí tolik jako proroctví, vidění a věštecké sny. Minulý týden se mi zdálo, že jdeme s dcerou kolem kamenné ohrady s koňmi a najedopu jeden začal mluvit hlasem Banderase ať po nás ostatní koně začnou házet kamení, a pak sám přeskočil ohradu a chtěl nás pokousat. Budu-li se snažit, tak na to dozajista něco upasuji - třeba, že nemáme jít do ZOO, ale do kina nebo lépe do kostela - smůla, v neděli mne napadlo, že bychom mohli jít do ZOO a bylo to skvělé, škoda, že mne nenapadla souvislost se snem :-p
    Proto - trošku přemýšlet nad vhodným zakončením. A mimochodem proč by se Šándor měl modlit a proč by to mělo zabrat? Ti, které upálila Melisandra se modlili k sedmi všichni a skončili strašlivou bolestivou smrtí s kůrčičkou :(
    @Černá_Alison Souvislost se snem je jasná - kdyby se ti nezdál, nikdy tě nenapadne jít do ZOO. Takže to funguje :other:
  • Krisí, na ten sen jsem se musela podívat do věže snů, kde si píšeme ze srandy co se nám zdálo (psala jsme to tam, protože kamarádka dostala k narozeninám nafukovacího Banderase) a já ani nevěděla, co že se mi naposled zdálo :-) A do ZOO jsme šli, protože jsme si v pátek prohlížela fotky a narazila na ty z poslední návštěvy ZOO :-) Navíc všechny ZOO v dosahu obrážíme pravidelně :-)
    Měla by sis dát bacha, aby se ti nezdálo o ledních medvědech, protože vším praštíš a přestěhuješ se na severní točnu :-) (a nebo si koupíš Polárku :-p )
    @Černá_Alison Ledních medvědů se nebojím - včera jsem sežrala 2 jahodový mrože :D
  • upraveno 21. července 2013
    A já bych radši, kdyby se Sandor vydal zapíchnout Gregora a sám při tom naposledy vydechnul společně se svým drahým bratrem :twisted:
    I když povídka pojednává o postavě, kterou dvakrát nemusím, četla se velmi dobře, psáno pěkným jazykem a nevadilo by mi, kdyby byla trošku delší.
  • Proč nemusíš Sandora, mě přijde jako jeden z mála postav, která si jede svoje, neúčastní se intrik a není klaďas.
  • To je za trest přijet pozdě, kdy už bylo všechno řečeno :-(

Takže pro autora ještě jednou ode mě: Pěkné, moje oblíbená fanfiction dvojice, ale trochu krátké, zasloužilo by to rozhodně pokračování. Ale četlo se to krásně. :-)
  • @Blackfish Sandor mě štve tou svou nasraností vůči světu, bohům, osudu, chápu nenávist k bratrovi a že asi neměl růžové dětství, takže z něj těžko mohlo vyrůst něco jiného než chladnokrevný člověk, kterému nedělá problém podříznout dítě. Ukázal, že je v něm něco dobrého, když se zastal Sansy, ale nedělám si iluze, že by se z fleku polepšil a dokázal si vychutnat teplo domácího krbu. Sandor je prostě ten divoký nedomestikovatelný druh, které je lepší pozorovat ve volné přírodě, ale je marné se je snažit ochočit, protože to ani dost dobře není možné :D
  • A to se mi právě líbí :) A právě ta "smrt" ho nějak poznamenala.
  • @Dreamer Přesně :-) a mimochodem neuvěřím ani za zlaté prase v alobalu, že by se dal na modlení :-D
  • Pekna poviedka, citalo sa to naozaj dobre.
    Chybala mi motivacia Starsieho brata k tomu, aby mu oznamil danu novinu. Jednak sa nezaujimali o take veci a druhak mal tusit, co by to sposobilo so Sandorom. Ina kava by bola, keby to urobil, aby ho v podstate vyslal ako duelanta v mene Siedmych.
    Ten koniec bol trochu za vlasy pritiahnuty, ale metafory sa mi celkom pacili.
    A myslim, ze nemalo vyznam rozvijat pre citatela, ako Kastanka vyzerala ;).
  • I ja si myslim, ze jsem konec ponekud odflakla. Chtela jsem zavest ohare v jeho putovani dal, ale nechtela jsem to mit moc dlouhe. A bohy jsem tam ke konci tahat nechtela, ale chybel mi tam nejaky zvrat.. mate pravdu, ze jeho obraceni k bohum je spis nerealne. Ale ze by dal prednost sanse pred gregorem, na tom ma romanticka duse trva! :D
    Rozhodnuti na zaklade snu jsem obslehla od grrm - kdyz se jaime vracel pro brienne v harrenove, i kdyz v pripade jaimeho neslo zas o tak osudove rozhodnuti.
    Ps. Starsi bratr nemel motivaci zadnou, nejspis uz mel taky zahorkleho nenavistneho sandora dost a chtel se ho tak jen chytre zbavit :)
  • @červ teda ten Starsi bratr bol ale vychcanek! :)
  • Debut jak hrom! ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Musím autorce pogratulovat ještě jednou zde a zároveň s přáním, že povídky budou v nějaké formě pokračovat jinde vyjadřuji naději, že se ještě o Ohařových osudech od vítězky něco dozvíme :)
  • Preco by poviedky polracovali inde? Uz je tu tradicia, nevidim dovod :-k
  • Vnitropoliticka situace to nedovoluje.
  • A není to jen zbožné přání některých? :-) Nechápu to šíření paniky a uštěpačné komentáře...
  • Jen abych uklidnil některé jedince zjevně propadající panice, povídková soutěž zde na icefire bude samozřejmě pokračovat dalším kolem, výběrem nových témat a s cenami od HBO. :-)
    I když možná ne v tak závodním tempu jako "jinde". :-)
  • @Michelle Ja takisto nie. Poviedky by tu mali zostat a nechapem, kto ci co moze mat proti tomu, aby to tak nebolo.
  • @Hildegarda Souhlas :-) Evidentně tu probíhá snaha o anarchistické převzetí povídkové soutěže :-D A soutěžících :-)
  • Ale tak to se dalo přece čekat. Nábor začíná. =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @heavy_head Výborně, v dalším kole porazíš sám sebe, gratulu ti.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.