Povídka č. 5 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
2»

Komentáře

• Mohlo v ní být více ducha, když je Arya její vlastní sestra. Stejný potenciál - jen nevyužitý. To se nedá popřít. To, že ona s jakoukoliv samostatností odmítala mít cokoliv společného, je jen její mínus. Vlohy na to má.
  • @Černá_Alison No bohužel má taky větší část genů po Tullyích a jak již víme tak Cat a (obzvlášť) Lysa měly obě nesmírný talent na to posílat věci do sr*ček :D
  • To jistě, svým způsobem, ale já hovořím o tom, že v ní je ten potenciál a tudíž je jen její vlastní rozhodnutí se tak nechovat a ne, že by pro to neměla vlohy :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No, že by v Aryi bylo více ducha... Sklony k vraždění za známku ducha nepovažuju...
  • upraveno 16. července 2013
    V Sanse "duša dřima jak v tělaťu" :-) Arya je opak - z toho jsem vyvodila slovní obrat :-)

Nebo použij obrat "what's the spirit!" a opět vyvodíš stejný výsledek :-)
    Zatim vyvozuju, že kdo nezabíjí nemá ducha :)
  • Flankere, na mne marně chodíš s obranou sansy:-D Přede mnou tu tupou slípku neobhájíš ani ty ani Sokol :-D Mohu mít výhrady proti Aryi, ale zdaleka nedosahují odporu k Sanse:-) Brandon taky zabíjí, né snad? :-)
  • @Černá_Alison A co teprve nezvladatelný Rickon na Skagosu?
    upraveno 16. července 2013
  • Jsem biolog a na slabé se nerada dívám, protože je vidím umírat. Nikdo do nich nemusí kopat - oni jen neobstojí v boji o přežití jménem "život".
    @Černá_Alison Ne, spousta si ráda přisadí. A další jim budou tleskat. "S mocným se spoj, slabé sraž."
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 Mocného potom podraž a sám se staň ještě mocnějším :twisted:
  • Tak ať si přisadí nebo ne - jde to kolem mne. Ať si přisadí nebo ne - slabí nepřežijou. Jestli srnče bez mámy někdo dorazí a nebo nechá zahynout pomalejší smrtí hladem a žízní...to je jen otázka té které situace.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Černá_Alison Srnče bez mámy se bere domů a krmí se :)
    @Everett_Young Jo, to je taková přizdisráčská taktika. Nemám rád ani ty, co si myslí, že brutální silou si svět přizpůsobí sami sobě, ani ty, co jim z bezpečí za zády ještě přizvukují, aby ve vhodné chvíli po rimmerovsku střelili starého pána do zad (jen je škoda že jsou vzůru) a našli si nového.
  • @flanker.27 Jak řekl Ben Plumm: Existují staří žoldáci a existují neohrožení žoldáci. Ale neexistují žádní staří neohrožení žoldáci.
    @Černá_Alison Ale já bych ho pak nehodila samotné do lesa - našla bych mu bydlení v nějaké oboře (záchranná stanice, lesní ZOO...). 1000 jich nepoberu, ale lepší zachránit aspoň jedno než žádné.
  • @Krisa Viděla jsi Bambiho? :evil:
  • Krisí - to je naivní a nemožné :( Je to můj obor - vím to :(
    V oborách je stejně postřílejí lesáci, aby udrželi stav, stanice je stejně v dospělosti pustí do přírody a opět je čeká kulka z posedu :(
    @Everett_Young Jo :'-(

@Černá_Alison Naivní to je, ale budu tomu raději věřit, než se trápit mrtvými srnčátky.
    @Everett_Young Neohrožený, to je zvláštní kategorie. Jak řekl Eddard: Když má člověk z něčeho strach, teprve tehdy může být statečný. :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 Ano, Eddard byl ten neohrožený =D

A neříkej že ti nechutná srnčí guláš :)
  • @Krisa Bylo to Flankera v souvislosti s tím jeho "vždycky se najde někdo kdo se přidá" a v souvislosti s konverzací na téma dorážení polomrtvých srnek. Ale tak můžeme to vzít i na tebe.
  • @Krisa Tak tak :( Taky mám pořád tendence, když vidím umírající lední medvíďata hladem a vyčerpáním, zaškrtit po jednom všechny členy americké vlády, za nedodržování Kjótského protokolu a všechny lidi, co si v kauflandu koupí vůni na hajzlík plněnou freony za 36 kaček...a nemám v té chvíli chuť uvažovat, že mají taky rodinu a aspoň ta druhá skupina mohou být i dobří lidé...
    Nenávidím bezmoc, ale nic s tím nemohu udělat.
    @Everett_Young Byl statečný. Ale nechci slovíčkařit :) Každopádně kdybychom naprosto neuznávali něco jako spravedlnost, pak by bylo legální někoho zabít či okrást jen proto, že je slabší, znásilnit co mi přijde pod, ehm, ruku a trak dále, zkrátka morálka "v obchodě neznám bratra, v posteli sestru" :)

To je ten problém, když se vztah predátor-kořist převbádí na členy jednoho živočišnýho druhu, nadto vybavenýho smyslem pro spravedlnost. Zvláště když jde o spravedlnost sám k sobě, to najednou i dřívější razitel hesla "každý za sebe" má plnou hubu solidarity :D
  • Zde je téma Důležité rozhodnutí zpracováno vskutku vyčerpávajícím způsobem! :-) No, skoro... Pár konců mi přece jen chybí: Sansa Velká Královna Severu (aneb Back in Winterfell), Sansa radostně se shledávající se svými nezdárnými sourozenci :-) Aryou, Branem, Jonem a Rickonem (aneb All Starks Together), nebo třeba i odvážnější varianta, kdy se setká se svými rodiči (Ples zombies) či nečekaná Alayne anonymní dívka v Braavosu. Např. Co mě skutečně potěšilo, že ani v jednom případě Sansa nezemře. Podezřívám proto autora (vlastně ho i chápu :-), že mu není osud Sansy zcela lhostejný a trochu při psaní fixloval. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.