@Dreamer Dá se poměrně snadno ušít a zvládne to i amatér :-) Nejdůležitější je, že pokud chcete, aby takto krásně vypadaly v pase, tak ta spodnička nesmí být do gumy, ale do pevného pásku, který vás zeštíhlí a šaty přes něj krásně splynou bez jediného faldíku ;-)
A co amatér, který si přišije knoflíky tím způsobem, že mu následující den všechny upadnou? =D no ale vlastně to není tak úplně špatný nápad, už vím, koho bych s tím mohla jít otravovat :twisted:
@Dreamer Všechno se poddá :-) Výhodou spodničky je, že ji vlastně nikdo nevidí a tak se snese, že jsou švy křivé a podobně :-) Potřebuješ na to pevné bavlněné plátno, které se dá vyvařovat a škrobit - tím dosáhneš přesně toho efektu, že ti jedna spodnička udělá tak krásnou zvednutou sukni :-) Na přišívání knoflíků jsem objevila výbornou nit - korálkářskou. Buď s-lon a nebo nymo hrubší. Je to vlastně taková zubní nit bez voskování a udrží to i namáhaný knoflík na džínách (když se vám kovový vyrve a nevíte, co s tím). Na knoflíky doporučuji :-))
@Černá_Alison Nechceš si mě občas adoptovat? V naší rodině jsou takoví samí manuální antitalenti, s kapsářem na tábor jsme já, babi a mamka bojovali hezkých pár hodin, takže bych tady úplně nerozhlašovala, že je to lehký, to si pak ještě budu chtít vyzkoušet a dopadne to strašně :-)
@Lady_Seans adoptovat určitě ne, mám dva kusy a toho se držím jako rozumné míry potomstva :-) Ale šití opravdu není tak záludně těžké, jak vypadá (ale zase není tak lehké, jak to někdy vypadá - spíše je pracné a časově náročné). Důležité je dávat pozor na pořadí, dobře to spočítat a pořád mít v hlavě představu, jak to bude vypadat a který díl kam patří - jako puzzle :-) (Osobně nejvíce nesnáším samotné šití na mašině, protože furt trnu, že mi ujede šev a na některých látkách je párání moc vidět. A u rozkreslování střihu na látku před stříháním jsem nervósní jak háravá fena, protože jednou ustřihnuté už neslepím :-p )
Za vdana je vždycky třeba něco jiného než zbytečnosti :-) Aneb když je ženská máma, tak si přestane kupovat boty a kabelky a podobné jiné nesmysly na sklad, protože vždycky jsou důležitější věci jako, že děcko potřebuje nové papuče do školy a gumáky na tábor a troje tepláky a když máš dvě, tak to násobíš dvěma. A co nezničí, z toho během roku vyrostou :-) A druhý důvod je, že už na to nemám roky a postavu :-D Ženská má mít soudnost jako Kubišová a ne být nekritická k sobě jako Vondráčková :-D
Ano musím, ale už mi vydrží leta letoucí furt ty samé :-) Vždycky si koupím nové farmářky a pak se vrátím k těm Svit Gottwaldov koupeným ještě v jednotě těsně po převratu :-D Protože ty jediné drží a vypadají furt slušně...světle hnědá kůže :-) A lodiček mám taky dost z mládí....takže kozačky jsem si koupila dvoje stejné před pěti lety v polsku u ševce na zakázku (s nohou osmičkou si moc nevybíráš). Poslední boty - kožené sandále jsem si koupila před třemi roky za těhotna v Kostelci u Gottwaldova :-) Já mám botů, že nevím, kam s nima - než to obnosím :-D
Námořnické šatečky jsme měla dvoje - jedny origoš modrobílé a druhé pseudonámořnické z látky s kašmírovým vzorem a žlutám límcem vyšívaným v barvě té látky :-) 2. a 4. třída základky:-)
Mne na té hře dožralo, že nejsou volitelné barvy, protože když se mi líbil střih, tak měl divnou barvu a naopak :-D Víc by se mi líbilo, kdyby tam byly ještě volitelné barvy z palety :-) (a nebo jsme tu možnost přehlídla :( )
Komentáře
Na přišívání knoflíků jsem objevila výbornou nit - korálkářskou. Buď s-lon a nebo nymo hrubší. Je to vlastně taková zubní nit bez voskování a udrží to i namáhaný knoflík na džínách (když se vám kovový vyrve a nevíte, co s tím). Na knoflíky doporučuji :-))
A výšivku v jaké barvě?
A druhý důvod je, že už na to nemám roky a postavu :-D Ženská má mít soudnost jako Kubišová a ne být nekritická k sobě jako Vondráčková :-D
Jdu hledat ten link :-)
A lodiček mám taky dost z mládí....takže kozačky jsem si koupila dvoje stejné před pěti lety v polsku u ševce na zakázku (s nohou osmičkou si moc nevybíráš).
Poslední boty - kožené sandále jsem si koupila před třemi roky za těhotna v Kostelci u Gottwaldova :-)
Já mám botů, že nevím, kam s nima - než to obnosím :-D
Námořnické šatečky jsme měla dvoje - jedny origoš modrobílé a druhé pseudonámořnické z látky s kašmírovým vzorem a žlutám límcem vyšívaným v barvě té látky :-) 2. a 4. třída základky:-)
Víc by se mi líbilo, kdyby tam byly ještě volitelné barvy z palety :-) (a nebo jsme tu možnost přehlídla :( )