Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
17980828485144

Komentáře

• ..len tie 2 mapky mohli nakreslit a spravit poriadne (mohla by byt aj v deluxe verzii/edícii, formou jako nejaká kvalitná ilustracia,/poriadna cgi graf.obrazek al.grafický list, ne jen hentaký náčrt, aj tak sa mi zdá, že tam dosť miest geografne chýba :/(
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell @Nevada
    To sa bavíte o niečom inom alebo má Meno vetra aj seriálové spracovanie? Na nete som nič nenašiel a ani tu po boku nič nevidím, takže teraz neviem či hovoríte o niečom inom alebo je to k tomu Menu?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Branislav_Gepeto O Hře o trůny.
  • upraveno 19. května 2013
  • @Hildegarda: U nás se taky hází perly. Házet perleť by bylo značně náročné:-)
    @Nevada Ach ták, vďaka :)
  • Včera jsem vzadu za knihovničkou našla staré Pohádky bratří Grimmů s obrázky Heleny Zmatlíkové, a tak jsem si hned musela přečíst aspoň jednu pohádku. A pak druhou. A pak rovnou všechny. A musím říct, že takhle mě poslední dobou žádná knížka nebavila (myšleno v dobrém) :-)
  • Ich forma je dobrá na humornější ladění knížky, když se třeba hrdina potřebuje shodit.

Čtu teď podruhé Hlídky, tam se střídají styly (hlavně v Denní hlídce), jak autory napadlo.
    Líbí se mi, že i nadpřirozené bytosti, které se distancují od lidí (stejně jako v HP, kde jsou lidi mudlové), dodržují pečlivě lidskou, ba přímo komunistickou byrokracii. Samá kontrola dokladů, registrace přechodného bydliště apod. :-)
  • V kinech teď běží film, tak jsem si Velkého Gatsbyho přesunula z "prvního" seznamu ke čtení ("Jakmile na knihu narazím a budu mít trochu času") do "nultého" ("Otoč se a utíkej pro to do knihovny!").
    Už teď se královsky bavím. Zaprvé je mi Fitzgeraldův čtivý styl sympatický a za druhé jsem si vyhledala fotky postav právě z toho nového zfilmování. Přijde mi ohromně legrační, jak všichni "odpovídají". "Vlasy jako sláma" jsou tmavě hnědé, "obtloustlá ženská" je úplně normálně štíhlá/hubená, další "blond" je taky tmavovlasý... Není nad věrohodnost! =D
  • Dneska jsem dostala The Twelve- Justin Cronin (pokračování Passage), tak se těším, až se do toho pustím, ačkoliv bych to neměla číst teď, protože mi začalo zkouškový, ale asi neodolám :D
  • nepoznáte nejaké dobré fórum kde sa kecá o knihách Stephena Kinga?
  • upraveno 24. května 2013
    @Dreamer V noci přijde @MissUtahraptor ! :D
  • @Askia mám mít strach nebo si oddechnout :D
  • @Dreamer No mě se neptej... :D
  • upraveno 24. května 2013
  • @MissUtahraptor A proč ten na Tvém avataru nemá peří? o.O
    upraveno 25. května 2013
    Jop, už jsme to tady v některém vláknu řešili. Na to se hodně těším a doufám, že se pak najde někdo ochotný k překladu (Martinovy povídky pochopitelně, ne celé knížky) ;)
    upraveno 25. května 2013
    Ja som bol v tom, že to má byť o Vojne ruží ... Neviem prečo...

Ale toto bude zaujímavejšie. Ešte by ma zaujímalo, či je to proste len zaujímavá poviedka z reálií Piesne, alebo je to účelové ten námet a to obdobie, pretože chce GRRM niečo odhaliť? (Najlepšie nie Rhaenyru, ale nejaké tajomstvo)
  • Tak som prave dostala na narodky od svokrov Americkych bohov od Gaimana. Jupiiii :)
  • Pár stránek zpět - díky za znovusdílené názory na Malaz. Zkoušela jsem to, vážně, ale nejde to. Důvody jsou stejné - není se s kým ztotožnit, prostředí chladné, sterilní, jména iritující.
    Uvítám vaše názory na Kearneyho. Zkoušela jsem Hawkwoodovu cestu, ale nezaujala mě příliš. Asi tu už to tu proběhlo, ale nedohledala jsem - četl někdo, líbilo se?
    Teď čtu Jméno větru, vypadá slibně.
    Jinak jsem nedávno přečetla Manželku22 - první dojem - moc americké, druhý dojem - dobré, k přemýšlení, až melancholické, třetí dojem - konec to zabil. Nečíst pokud vám není aspoň 30 a nejste v dlouhodobém vztahu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Hildegarda Všechno nejlepší k tvému Xtému dni jména. :-)
    @Hildegarda: všechno nej
    vybrali Ti dobrý dárek :)
  • @Hildegarda Všechno nejlepší!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.