Tak ten Sansin plášť mi tam nechyběl. Stejně jsem nechápala, proč to bylo v knížce - pochybuju, že by Tywin dovolil, aby nějakého Lannistera ověšovali Starkovským pláštěm. Každopádně - POKLEKLA! To bylo tak... ach! :D Jsem neskutečně ráda, že tuhle linku změnili tak, že Sansa aspoň malinko k Tyrionovi něco cítí (spíš asi takovou úctu nebo "on není svině" pocit) a ne jako v knize, kde k němu byla neskutečně chladná. A její šaty byly náhodou vcelku hezké. Svatba byla děsná, tak jak měla být. Všichni s náladou pod psa, kromě sviňáka Joffa, který má opět velké kecy, ale skutek utek. Cersei opět ukázala, jak je krátkozraká - takto vyjet na Margaery... taky se potom pěkně kymácela. No, je to prostě blbka (ale jako postavu ji mám ráda). Olenna byla úžasná :D. Ten její rozbor prostě neměl chybu :D. Arya+Ohař - kratičké, ale vcelku dobré. Když jí řekl, že ochránil Sansu, tak se Arya pousmála, což je hezké. Taky se mi líbilo, jak se ho držela :). Stannis je skvělý, hrozně ho žeru. Konečně Davose propustil, to je dobře. Mel a Gendry... no... bylo to OK, hlavní pozitivum ale bylo stejně jen to, že jsme z Gendryho viděli zase o chlup víc :D (i když ne zas o tolik jako ve Skins :D). Fialka a Sam - juchů, Sam zabiák! :D Doufám, že tu dýku bude mít (a to, že ji tam nechal byla jen chyba při natáčení nebo ve střihu). A Daario je sexy :D. BTW - fakt nechápu, co máte proti Emilii. Je to nejhezčí herečka... vůbec! A taky hezky hraje. Já ji tu nádhernou, vznešenou, dobrou (ale neústupnou) Daenerys věřím. Je úžasná a naprosto chápu Daaria, že je do ní paf.
Inu, musím povedať, že ma to pobavilo. Cersei bola jemne ooc. Ale bolo to pekné, milo zotrela Margery (milo ako milo, pobavilo to, aj tak vystupuje príliš otvorene proti nej) Sandor & Arya sa podarilo. Svadba- Sansa mala krásne šaty, chýbalo mi ale viac z tej svadobnej hostiny, ako tancovali etc. Úžasná bola Olena s jej rodinným rébusom. C. bola opäť podarená, zotrela Lorasa. Určite nedostanem odpoveď, prečo Sansa poklakla... Aj ten pofidérny účes, túto Westerovskú módu raz nepochopím... Dany a druhí synovia. Povedzte prečo Daario nemal image, aký mal v knihe? V knihe na mňa pôsobil ako viking, mužný a tak. Tomuto sa hodí prirovnanie mladé ucho, ktorému tečie ešte mlieko po brade. (keby ho tak vymenili za toho perverzného+ nalepili trojfarebné fúzy bola by som spokojná) Cibulový rytier, jú a jé. Melisandra by bola úžasná politička, prečo sa nepozná s Malíčkom? Tí by spolu hrali hru... ďalšia otázka, načo bolo dobré Gendry x M.? Zhrnuté, páčilo sa. Ale stále sú tu otázky, prečo konajú tak, ako konajú...
Celá linka Tyriona a Sansy se mi fakt líbila, obzvlášť rozbor rodinných vztahů Tyrellů a Lannisterů od Olenna :-D Taky mi vůbec nevadila scény mezi Cersei a Margaery, myslím, že to pěkně ukazuje, jak je Cersei impulzivní a ve skutečnosti i dost hloupá a paranoidní.
Co se týče linky Stannise, tak tady jsem trochu rozpolcená, na jednu stranu se mi fakt zamlouvají herci Davose, Mel a Stannise, hrají super, ale na druhou stranu mi přijde, že ze Stannise dělají většího fanatika, než je v knihách. Bavila jsem se s několika nečtenáři a všichni si myslí, že Stannis je defacto záporák a pomalu až šílenec, myslím, že tvůrcům se tady moc nepovedlo vystihnout jeho charakter komplexně. Ale zase chválím, že tam nechali vyjmenované všechny usurpery, bála jsem se, že tam budou něco kecat o třech nepřátelích nebo tak něco, prostě že neřeknou přímo ty jména.
A pár Sam a Gilly jsou fajn, jejich scény mám vždycky ráda a to zabití Jiného se mi hodně líbilo, jak se jakoby rozpadl na kusy, pěkný. Ale škoda, že u toho Sama neviděli ostatní a taky nechápu, proč tam nechal ležet tu dýku.
@Dreamer tak přitom čtení pracovala hlavně fantazie, takže navzdory popisu jsem si stale představoval Daaria poněkud lépe vypadajícího, zatimco filmová vizualizace by mi určitě vzala i ty poslední zbytky iluzí a nastavila obraz docela nechutneho slizouna ... ale jako muž samozřejmě nevim jaký je ženský pohled na tuto věc :-D
@MissUtahraptor Dobrá, řeknu to takhle, kdybych si mohl vybrat, jestli budu vypadat jako Ragnar nebo jako Daario, beru jasně Ragnara, tudíš Daariovi bych asi dal taky, jen ne tak ochotně .... sakra nechte toho začínám se červenat :oops::-D
@FireAndBlood tak zase, nekdy je aj zbytočné dávať neco tak zjavné do spolireov (viz.to klasické divadelné pravidlo, že "ak v 1.dejstve leží na krbovej rímse pistol, v nektorom dalšom dejstve z ní musí nekdo vystreliť" ;D) :idea:
Komentáře
Každopádně - POKLEKLA! To bylo tak... ach! :D Jsem neskutečně ráda, že tuhle linku změnili tak, že Sansa aspoň malinko k Tyrionovi něco cítí (spíš asi takovou úctu nebo "on není svině" pocit) a ne jako v knize, kde k němu byla neskutečně chladná. A její šaty byly náhodou vcelku hezké.
Svatba byla děsná, tak jak měla být. Všichni s náladou pod psa, kromě sviňáka Joffa, který má opět velké kecy, ale skutek utek. Cersei opět ukázala, jak je krátkozraká - takto vyjet na Margaery... taky se potom pěkně kymácela. No, je to prostě blbka (ale jako postavu ji mám ráda).
Olenna byla úžasná :D. Ten její rozbor prostě neměl chybu :D.
Arya+Ohař - kratičké, ale vcelku dobré. Když jí řekl, že ochránil Sansu, tak se Arya pousmála, což je hezké. Taky se mi líbilo, jak se ho držela :).
Stannis je skvělý, hrozně ho žeru. Konečně Davose propustil, to je dobře.
Mel a Gendry... no... bylo to OK, hlavní pozitivum ale bylo stejně jen to, že jsme z Gendryho viděli zase o chlup víc :D (i když ne zas o tolik jako ve Skins :D).
Fialka a Sam - juchů, Sam zabiák! :D Doufám, že tu dýku bude mít (a to, že ji tam nechal byla jen chyba při natáčení nebo ve střihu).
A Daario je sexy :D.
BTW - fakt nechápu, co máte proti Emilii. Je to nejhezčí herečka... vůbec! A taky hezky hraje. Já ji tu nádhernou, vznešenou, dobrou (ale neústupnou) Daenerys věřím. Je úžasná a naprosto chápu Daaria, že je do ní paf.
Cersei bola jemne ooc. Ale bolo to pekné, milo zotrela Margery (milo ako milo, pobavilo to, aj tak vystupuje príliš otvorene proti nej)
Sandor & Arya sa podarilo.
Svadba- Sansa mala krásne šaty, chýbalo mi ale viac z tej svadobnej hostiny, ako tancovali etc. Úžasná bola Olena s jej rodinným rébusom. C. bola opäť podarená, zotrela Lorasa.
Určite nedostanem odpoveď, prečo Sansa poklakla... Aj ten pofidérny účes, túto Westerovskú módu raz nepochopím...
Dany a druhí synovia. Povedzte prečo Daario nemal image, aký mal v knihe? V knihe na mňa pôsobil ako viking, mužný a tak. Tomuto sa hodí prirovnanie mladé ucho, ktorému tečie ešte mlieko po brade. (keby ho tak vymenili za toho perverzného+ nalepili trojfarebné fúzy bola by som spokojná)
Cibulový rytier, jú a jé. Melisandra by bola úžasná politička, prečo sa nepozná s Malíčkom? Tí by spolu hrali hru... ďalšia otázka, načo bolo dobré Gendry x M.?
Zhrnuté, páčilo sa. Ale stále sú tu otázky, prečo konajú tak, ako konajú...
Co se týče linky Stannise, tak tady jsem trochu rozpolcená, na jednu stranu se mi fakt zamlouvají herci Davose, Mel a Stannise, hrají super, ale na druhou stranu mi přijde, že ze Stannise dělají většího fanatika, než je v knihách. Bavila jsem se s několika nečtenáři a všichni si myslí, že Stannis je defacto záporák a pomalu až šílenec, myslím, že tvůrcům se tady moc nepovedlo vystihnout jeho charakter komplexně. Ale zase chválím, že tam nechali vyjmenované všechny usurpery, bála jsem se, že tam budou něco kecat o třech nepřátelích nebo tak něco, prostě že neřeknou přímo ty jména.
A pár Sam a Gilly jsou fajn, jejich scény mám vždycky ráda a to zabití Jiného se mi hodně líbilo, jak se jakoby rozpadl na kusy, pěkný. Ale škoda, že u toho Sama neviděli ostatní a taky nechápu, proč tam nechal ležet tu dýku.
;)
(viz.to klasické divadelné pravidlo, že "ak v 1.dejstve leží na krbovej rímse pistol, v nektorom dalšom dejstve z ní musí nekdo vystreliť" ;D) :idea: