Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
17576788081144

Komentáře

• upraveno 8. května 2013
    @Lucretat Od Rollinse mam Ve stínu sfingy.Hlavní hrdina asi 13letý kluk, který by strčil do kapsy nejednoho profesora historie. Takže je spíš literatura pro 13 letý.Nevim teda, jak je to u ostatních knížek.
  • @M1on Tak zrovna ta je ze série Jake Ransom, která je opravdu určena mladším čtenářům. Já čtu romány ze série Sigma Force (začíná to právě tou Písečnou bouří) a ty jsou už pro starší :)
  • @Lucretat Já za to nemoh, já to dostal =D
  • upraveno 9. května 2013
    Dneska, lehce nasrána, neboť Comics Point má otevíračku přesně tak jak já odpolední směnu, zaplula jsem v Londýnské do knihkupectví a zaskórovala Miévillovským double - Ambasadov a Kolejmoří. Ty dvě co nemám - Město a Město a Kraken musí počkat na jindy.

Jinak pro komiksové fajnšmekry, nevím, jestli o tom víte, ale pár (asi 18) starších omnibusů od BBartu je místo 999,- Kč za 299,- Kč. V Comics Pointu.
  • @Vlcacka Bas-lag už jsi četla? Btw, Miéville je jedním z mých oblíbených autorů, takže za mě jednoznačně +1!
  • upraveno 9. května 2013
    @Riv
    Všechny tři, Krále Krysu taky, Un-Lun-Dun je fenomenální, jen ty poslední čtyři mi unikly, tak jsem se nakrkla a obnovila svou starou lásku.
  • @M1on Jo a na cestě mám i knihu Pulse od Jeremyho Davise a ta vypadá taky slibně :)

http://www.goodreads.com/book/show/6405913-pulse
  • U Malazu jsem v polovině sérii a jak už tady někdo napsal tak je to docela zvláštní čtení,které asi ne každému sedne.Má to své kouzlo,které se ovšem skrývá v tom co spoustu lidí odradí-spousta knih se spoustou stránek a v nich spousta postav a děje na obrovské ploše území a času.

Jinak jsem právě dočetl Terror od Dana Simmonse a jsem fascinován.Po dlouhé době jsem četl doslova "do úmoru" a to i když od je samého začátku jasné jak moc špatně to dopadne....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @NesijícíKraken Terror je výbornej až na finální rozřešení, to byl trochu horor :)
  • @flanker.27 Zakončit knihu x-stránkovým exkurzem do eskymácké mytologie moc šťastné není.Podle mě by se román klidně bez "věci z ledu" obešel.V panu Hickeym bylo tucetkrát víc temnoty než v nějakém inuitském bubákovi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @NesijícíKraken Což o to, ten bubák sám o sobě byla dobrá věc. Ale jeho původ... Kdyby to byla nestvůra z vesmíru, snad by to bylo snesitelnější než tohle...
  • O víkendu jsem vstřebala dva Terminátoří omnibusy - je moc hezké vidět, kam se fantazie scénáristů ubírala po druhém díle, kolik bylo útoků na Sáry Connorové celkem a pak po druhém díle. Trochu mne ale iritovali jiní výtvarníci v jednom příběhu. Nemám to ráda.
  • prave som docital tanec s draky , dost ma to sklamalo prvych 800 stran sa tam skoro nic nedeje ale konec to ako tak zachranil kebyze mam hodnotit vsetkych 5 knih ako celok tak dam 70 percent , teraz asi zacnem citat malazku knihu padlych je to zlozitejsie nez pisen ledu a ohne ? je to lepsie ? kebyze mate hodnotit malaz a pisen ledu a ohne v percentach ako ich ohodnotite?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jsem zhruba v polovině Malazské Knihy padlých. Je to vážně divné čtení. Na jednu stranu mě otravuje ten podivný styl a na druhou stranu mě to nutí číst dál, jen abych se vzápětí naštvala, že to skočí zase k úplně novým postavám a podrobným popisům nových míst :(
    Dlouho jsem si nemohla najít postavu, která by mi byla aspoň trochu sympatická. A když se zadaří, tak ji příběh rychle opustí... Teď se poprvé představil Caladan Chmur. U něj mě napadla jedna teorie, ale nevím jestli nejsem už moc zblbá z Martina, jestli tam takovéhle kousky čekat.
    Tak jsem zvědavá jak to půjde dál.
  • @Nevada Malazská kniha padlých je velmi složitá na orientaci v postavách a ději, doporučuji použít nějaké internetové stránky se zabělenými spoilery (zde jedna z variant, tahle česky: http://malaz.legie.info/doku.php) Já třeba také první díl četl dvakrát hned za sebou a myslím, že mi to pomohlo. Jinak, jakmile se budeš obstojně orientovat, tak doufám, že si knihy užiješ, tak jako se to podařilo mě. Myslím, že jsou literárně na skvělé úrovni.
    V postavách se zatím orientuju. Spíš mi dělají problém armády. Ale jak jsem zjistila, tak ani to nemá dlouhého trvání, protože právě některé sloučili :)
  • Takhle, pamatovat si postavy pro mě taky nebyl problém, spíš bylo těžké si zapamatovat jejich motivy, co dělají a proč. A co budou dělat. Já jako správný čtenář odhaduji děj každé knihy předem :)
  • Můj hlavní problém s Malazem byl, že mi ty postavy byly naprosto ukradené a celý ten svět mi připadal velmi sterilní a až příliš neuvěřitelný (příliš mnoho čar, mágů, polobohů...). Jak už jsem tu někde psala, spíš jako encyklopedie než příběh :)
  • @Dreamer Já jsem ten hodně logický typ. Rozpitval, prozkoumat, znát všechno a tak. Takže já vzal jako výzvu předpovědět, co se stane dál a vyznat se v motivech všech postav. A bavilo mě to velmi. A našel jsem dost postav, které jsem měl rád. Paran není špatný, Paliči mostů snad komplet všichni, z pátého dílu ti tři bratři, Dujek. A vůbec většina obyčejných vojáků jsou sympaťáci.
  • @Dreamer Třeba to ještě časem zkusíš, ale ten svět je umírající a ta kniha je kronika. Nic co by chytalo za srdce.
  • Temné příběhy mám ráda, jenže tohle mi přišlo, jak jsem řekla sterilní, atmosféra veškerá žádná a jazyk autora se mi nelíbil, takže odkládám spíš na trvalo, než na neurčito. Přece jenom je to poměrně rozsáhlé dílo a ze zahraničních komentářů nemám pocit, že by se to mělo v následujících pokračováních zlepšit.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Cože? Vy jste se všichni pročetli dál než já? (1/4 první knihy)
    Ale ještě jsem to nesmazal. Asi někdy před rokem jsem si dal na chvíli pauzu a ta ještě neskončila. :D
  • Mě naopak docela vyděsilo, že na to "Co?Kdo?Jak?Proč?" autor potřebuje kolik, deset tlustých bichlí? :D
  • @Nevada Ano, přesně. Ale já po prvních 100 stránkách byl schopen odhadnout, co se stane. Intuice, něco málo ze znalosti postav a žánrových klišé a tak podobně. Velmi mě to bavilo, je to jako skládat rubikovu kostku poslepu, ale jde to :)
  • Kronika. Desítky let, stovky postav, různé národy, rasy kontinenty a prostředí. Přeskakovat sem a tam se bude hodně a čím dál víc :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.