Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1333436383975

Komentáře

• Já teda slyšel, že to vzniklo na vojně, Češi říkali Slovákům Maďaři a Slováci nejdřív Švejci, ale potom se to tak nějak zkomolilo a aby to byly oboje národnosti vznikli z toho Švédi.
    Ale příjde mi to jako šílená teorie, zajímalo by mě jak to vzniklo, ale myslíš že zjistit to půjde těžko.
    S tou třicetiletou válkou se to nabízí, ale nemyslim si, že se to používá už tak dlouho...
  • @sederik Narážka na třicetiletou válku, ne OD třicetileté války :D
  • @Anvil My bad. Ale stejně mi to nesedí, i když možný je všechno, moje teorie mi nepříjde o moc lepší... :-D
  • Nebude to s tým, že po 30ročnej vojne mala (väčšia) časť českých detí švédske korene ? Ešte sa mi marí že to malo niečo spoločné s obliehaním Brna ale nie som si istý.
  • Nemohl by mi někdo poradit (konzultace se Strejdou nepomohla), kde by se dala koupit kompletní mapa světa Ohně a ledu v češtině? Je to pro kamarádku, která má za sebou zatím dva díly (má vlastní práce, děkuji pěkně ;-) ) a je do toho zblázněná? Blíží se jí narozeniny, tak bych jí rád obdaroval hezkou zarámovanou mapou. Díky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lucretat Obávám se, že mapu v češtině jen tak neseženeš :(
  • @Krisa Zatím to tak vypadá... Asi jí budu muset vyrobit :-D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Pozná niekto program, kde by sa dali skladať pesničky/melódie a obsahoval by nástroj Erhu/Čínske husle?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 12. května 2013
    Ó, tak za tyhle budu rozhodně vděčná :)

Musíš přejít na premium server přes odkaz nahrát titulky. Tam vyplníš název podle IMDb a rok vzniku filmu, nahraješ z počítače, vyplníš velikost filmu (je to kvůli hledání odpovídající verze filmu) a dáš upload. Další údaje, jako je release - jsou na druhé stránce, která se Ti zobrazí v dalším kroku.
  • @Nevada Zatím dík, nejspíš se později ještě budu ptát.
    (Zbývá nám půlhodina filmu na závěrečnou kontrolu a hlavní kontrolor zrovna vaří. :))

A ještě jeden dotaz, co se dá řešit už teď- vadí, že je to v podstatě jen lehce upravený, přepsaný Sládkův překlad?
  • @Nevada Autor původního díla je dost dlouho po smrti (+1912), nemají autorská práva platit kolem té stovky let?
    Asi jim nejdřív pošlu dotaz.

Tak mě napadá- nechtěla bys mi mezitím udělat druhého testovacího diváka? Objektivní kritika od nerodinného příslušníka? :-s
  • @MissUtahraptor !!! Kdybys to náhodou nedávala na titulky.com, nechceš mi je taky poslat? :oops: Hledala jsem je k tomu snad všude a máš pravdu, nikde nic! A tu shakespearovskou angličtinu fakt moc nedávám...
    Byla bych ti neskonale vděčná! :)
  • Hej, Viserys? :-)
  • @sveva No, ono v některých částech melou tak, že se (dle maminky) nestíhá ani ta čeština. :D

Jinak si Tě poznamenávám. :)
  • upraveno 12. května 2013
  • Autorská práva platí 70 let od smrti autora. Pro jistotu dej na začátek něco jako "V titulcích jsou použity překlady Josefa Václava Sládka kch" a nikdo ti nic nemůže.
    @GemSignor Díky, to tam mám od začátku. :)
  • @MissUtahraptor 60 let po smrti jsou autorská práva zrušena, flanker mě kdyžtak opraví/upřesní
  • Jakým způsobem si k příspěvkům přiřadím ikonky přečtených knih?
  • @NesijícíKraken Nastavenia profilu - Upraviť profil - Ice and Fire nastavenie
    :)
    V profilu si klikneš na "Upravit profil" a pak vpravo na "Ice & Fire nastavení".
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Askia Správně to má @GemSignor, resp. pokud jde o majetková práva autorská, tak ta uplynou po 70 letech, přičemž lhůta začíná běžet od 1.1. roku následujícího po smrti autora.

Pokud chcete trochu teorie, tak právo autora se skládá ze dvou složek, a to osobnostnícho práva autorského (to je autroství samotné, to je "navždy") a majetkového práva, což je mimo jiné ono právo na odměnu, sdělování veřejnosti atd.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.