Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ano, může tam přesvědčených ateistů být i víc, teoreticky všichni ti co jsou registrovaní/pokřtění, cokoli co ta statistika znamená. Každopádně ukazuje něco jiného a nelze ji tudíž použít jako důkaz pro tvrzení, že "Ateistů je víc, tak můžou víc darovat."
@Malena: s tou prezidentskou volbou a obecně názory na oba kandidáty to tu zdaleka černobílé nebylo. Ostatně většina voličů MZ si jeho nedostatky uvědomuje, akorát KS považovala z různých důvodů za nepřijatelného - nejčastěji právě kvůli silné vazbě na současnou vládu.
S tím věkem nic nenadělá, a poznal jsem jen velmi málo lidí, kteří dokázali zavčasu předat žezlo dál. Jestli je tohle něčí ostuda, tak především jeho kolegů ze strany využívajících jeho image "poctivého strejdy" (ať už si o tom myslím cokoliv) nejlépe až za hrob..
K té kritice nejednotné zahraniční politiky se dá říct pouze to, že tu prostě nepanuje shoda v tom, jak by měla vypadat, což by nevyřešil ani KS o 50 let mladší, ani nikdo jiný.
Priemer je počítaný aj z extrémov. Takže určite existuje mesto, ktoré má výrazne viac ateistov podľa akýchkoľvek kritérií, ktoré si vyberieš a je nenulová pravdepodobnosť, že tá fotka bola urobená práve v takom meste. Na tom sa snáď zhodneme.
Hezké je jak nejdřív sama chceš použít wiki jako doklad svého tvrzení a když jsi daty ze stejného zdroje usvědčena, že jsi dospěla k závěru na základě neadekvátních dat, pak se jen snažíš bez jakékoli opory v datech zpochybňovat tvrzení, které dokazuje, že se mýlíš. S tím bych to uzavřel.
Jo, ještě toto jsou autoři tohoto konkrétního výzkumu, rozhodně nejde o jeden předvolební průzkum na zakázku: http://www.trincoll.edu/Academics/centers/isssc/Pages/default.aspx
Nebola som usvedčená zo žiadnej mýlky, nič nespochybňuje moje tvrdenie o tom, že existujú mestá s podstatnou populáciou, kde je viac ateistov ako ktoréhokoľvek iného náboženstva. Ak sa chceš o tom prieť so štatistikom, v pohode. Ja sa s tebou prieť v práve nebudem, lebo tam si pán ;)
Vrátil bych to na úplnej začátek. Na tvou větu "Žeby preto, lebo ich je v danom meste najviac?" Jsem napsal:
"Nevim, co je to za město, ale jestli je takový mimo hranice ČR, tak chci vědět jaký. BTW v angloamerickým světě o takovým opravdu nevím - možná nějaký věděckovýzkumný středisko..."
...a to aniž bych tím zamýšlel cokoli osobního.
No a na toto jsi začala s tím Kansasem (City), což je dle mýho statistika něčeho jinýho než lidí co se označujou za věřící. Když jsem na to poukázal, že IMHO zaměňuješ to co ty data říkaj, začala jsi teprve o pravděpodobnosti a možnosti. Mně se to prostě jevilo tak, že ses pokoušela za každou cenu mě usvědčit z omylu (že se nemám hádat se statistikem, což bez uvedení jakohokoli argumentu zní arogantně mně), nikoli o (ne)pravděpodobnosti něčeho.
Já pouze tvrdím, že podle toho jak se mi jeví americká společnost, mi přijde opravdu vysoce nepravděpodobné, že by existovalo město řekněme nad 100 000 obyvatel, kde by bylo více ateistů než věřících. Neříkám že neexistuje, ale skutečně tak jak vnímám americkou společnost to považuju za převelice nepravděpodobný, protože by si dotyčný město okamžitě vyhlídli pastoři všech těch jejich církví a církviček a sjížděli by se lovit ovečky, bylo by to haló a novinářská senzace. Tam prostě dle mýho neplatí "statisticky možný", tam IMHO platí to, že kdyby tomu tak bylo, bylo by to velmi snadno dohledatelný, páč by se o tom mluvilo. Nejsem statistik, ale skupina 100 000 a víc mi prostě přijde příliš velká, aby se mohla v takohvejhle ukazatelích výrazně lišit od celkovýho průměru.
P.S. Nic mi není svatý
Co znamená Askia, jestli se můžu zeptat?
A proč vlastně proběhla ta změna z prvního nicku na druhý?
Askia byl politický reformátor a dobyvatel 15. století, byl mi blízký tím, že, ač muslim, se vykašlal na tradiční islámské vedení státu a vymyslel si to po svém a fungovalo mu to líp.
http://en.wikipedia.org/wiki/Askia_Mohammad_I
Celá situace je, přiznávám lehce trapná a už nick měnit nebudu. Je to prostě lehká posedlost tím, být všude pokud možno pod stejným jménem.
(třetí pokus a oni si mě budou plést se psem... neuvěřitelný)
I'll open endless skies
And ride your broken wings
Welcome to my world
@Krisa =D Všichni si kopněte, hlavně se s tím nějak smiřte.
:-|