Mimochodem, když jsem si postěžovala kamarádce, která mi to původně škodolibě podstrčila, že je to fakt hodně blbé a v návazné debatě jsme probíraly, že další knížka od Meyerové je prý nehorázný shit a že někteří zpětně díky tomu přehodnocují i Twilight, tak mi obratem poslala... ano, Hostitele :(
@Nevada Já taky. Už asi dva týdny čtu starý časopisy a chodím brzo spát, ale už mě to pomalu přestává bavit. Ale na odstíny asi morál nemám a nikdy mít ani nebudu :-)
No, po Twilight sáze jsem tenkrát začala číst Píseň a zřejmě i proto jsem si ji tak zamilovala. Teď tady mám mimo jiné nachystanou první část Malazské knihy padlých :)
Můžete mi prosím někdo sdělit, co je vnitřní bohyně? Začínám mít zvrácené nutkání si to přečíst, protože všude slyším, že vnitřní bohyně s hrdinkou mluví a se mnou ta moje ještě neprohodila ani slovo a netuším, kde bych ji měla hledat :)
@Krisa wiki říká: "Vážná duševní choroba, při které dochází k rozpolcení osobnosti; postižený si plete skutečný svět se světem představ a často se chová divně a nepředvídatelně. Člověk postižený schizofrenií slyší a vidí věci, které nejsou skutečné."
@Krisa Nově objevená- rozkošnická- stránka osobnosti hlavní hrdinky, stručně řečeno "ta nadržená", co je pro jakýkoliv návrh z JEHO strany. Ráda dělá přemety, užívá si lotosové polohy a podobných kratochvílí. =D
Začal jsem číst Dobrá znamení, protože kombinace autorů Pratchett Gaiman mi přijde jako něco, co mě rozhodně nezklame. Nějaké recenze zdejších čtenářů?
@Thorar Já teda jeho pozdější tvorbu nemusím, zdá se mi, že už se jen opakuje, ale Gaimana mám moc rád a zatím se královsky bavím, knížku doporučuji zvláště pak zdejšímu cynickému oddělení v čele s lady Nevadou :D
Louskám Mievilleho Bas-Lag trilogii v originále.Jakkoliv je to skvělé,narazil jsem na zajímavý jev.Knížky v originálním jazyce na mě zpravidla působí o dost atmosféričtěji než překlady.U Mievelleho se to nedostavuje,snad je to rozsáhlými popisnými pasážemi,tak dobrou angličtinu abych je vychutnal slovo od slova nemám. Každopádně mám chuť vyrazit na barikády a nahradit plutokracii komunou :-P
@NesijícíKraken Bas Lag mám za sebou v češtině a přestože ho tady v angličtině mám k dispozici, tak na to bych si fakt netroufl a to už žiju v Anglii skoro rok, takže máš můj respekt.
Komentáře
... A to přitom teď přemýšlím co mám začít číst.
Ale asi to zřejmě vyhraje opakování Hlídek.
@Anvil Neboj, nikde jsem nečetla, že by uměla i psát...:)
to zní skvěle, fakt mě to láká (zvrhlý mód aktivován na nejvyšším stupni) :D
Každopádně mám chuť vyrazit na barikády a nahradit plutokracii komunou :-P