@Stark z hor Tak to, že nemá vliv na směřování seriálu ani právo veta není nic novýho chytrolíne. A že dostal zaplaceno za licenci je normální součást smlouvy, to snad jako student práv víš. Že toho moc nenapsal přiznává sám a co že tio ještě bylo? Jo, že ti mrká voko.
Ad sex s Mel viz Nevada. Jestli na něj používá nějaký hypnózy možná, rozhodně ale Stannis nestojí nikde na břehu a neříká chci tě, chci další stín nebo co to tam bylo za ptákovinu.
@Anvil Proč HBO utrácelo za licenci Písně ledu a ohně, když točí něco jiného? :)
@Johnny A není jich tam dost už tak? Já to zcela chápu, ani se nedá říct, že to odsuzuju, podstata trhu je vydělat peníze. Vydělat peníze se dá různě, třeba "hudbou" jako Miley Cyrus. Je to hudební sračka, ale prachy to nese. Ale proč bych to měl poslouchat.
Já se fakt směju. V knížkách se šuká minimálně 3x za kapitolu, tak nechápu, proč by nemohli ukázat kozy 3x za díl. Až budou točit tu scénu lesbických hrátek Dany s (v seriálu pravděpodobně) Missandei, tak se tady asi všichni picnou. A zbytečné scény? Jako třeba xstránkový sloh o večeři v Dorne? Neúplné charaktery? Copak jim vidíme do hlavy jako v knížce? - v knížce jsou taky Sam, Theon atd. popsaní povrchně - dokud nemají vlastní POV a my nezjistíme, o čem přemýšlí. A je fatk zábava tady číst komentáře od furt těch stejných lidí, co jenom držkují, jaký je seriál shit. Když se vám nelíbí, tak si běžte ukájet ego třeba do diskuze o "Nenávidím seriál" a ne sem spammovat ke každému dílu. Něco jiného je normální kritika pravidelného diváka, který napíše, že díl byl nic moc a něco jiného je neustálé shazování jak seriálu, tak lidí, kteří ho sledují a líbí se jim. Sorry, že jsem tak upřímná, ale muselo to ven...
@Lady Sansa Ani ne. Ale to bude asi tím, že to mám v povaze. Prostě se mi nechce pouštět do debat, o kterých dopředu vím, že nikam nevedou... A debatu Arya vs. Sansa taky moc nechápu, vždyť to jsou dvě úplně rozdílný postavy, každá má svoje klady a zápory, ale řešit, která z nich je horší nebo lepší mi přijde bezpředmětný.
Jenže Cersei začali "zlidšťovat" (čti předělávat) od samotného začátku. Napadlo by někoho z nás při čtení Hry o trůny, že Cersei je líto zmrzačeného Brana natolik, že se na něj přijde podívat a u zlomené Catelyn se sama smutně rozvzpomene na své mrtvé černovlasé dítě? Což byl další naprosto zbytečný pohlavek předloze.
Nad tím Jonem jsem přesně takhle uvažovala už ve druhé sérii.
Nevada: ano když to takhle vyjmeš z kontextu seriálu, tak je to polidšťování, ale pokud to zanecháš v tom pozadí, tak právě Cersei vyzní jako "zrůda", neb je představena jako lítostivá matka, ale zároveň z předchozích minut víme, že jí byl plachtící Bran tak nějak ukradený ;-) Prostě ať na tím přemýšlím, jak nad tím přemýšlím, tak jediná hodně divná linka je u Jona, s kterou budou mít hodně práce. Ostatní linky se jim daří držet v rámci knihy. Pochopitelně jsou ty linky nepřesné, ale vedou stejnou cestou. Gepeto: a já pravím Ámen! :-D
Třeba Cersei není příliš v rámci knihy. Už tu bylo vzpomenuto, jak do seriálu přidali scénu truchlení nad dítětem, které měla s králem. Proti tomu v knize: "Dvanáct let," řekl Ned. "Jak je možné, že nemáš žádné děti od krále?" Vzdorovitě zvedla hlavu. "Tvůj Robert mne jednou obtěžkal dítětem," řekla hlasem zastřeným pohrdáním. "Můj bratr našel ženu, která mne toho zbavila. Nikdy se to nedozvěděl. Mám-li být upřímná, stěží snesu, když se mne dotkne, a do sebe jsem ho nepustila už celé roky.
A ty ostatní jsem tu už zmiňoval několikrát. Jo, z Malíčka je taky idiot, co se naprosto pitomě vytahuje před Cersei a ještě se teleportuje. Tywinovy řečičky s Aryou, to že je v rámci knihy?
Musím zvolat "Boha márja". To jsou jen zkratky, kterými se shrne to co čtenář ví z "26tisících stranek", oni to musejí udělat během 13 dílů. Takže ta lítost nad mrtvým dítětem je prostě jen naznačení její zrůdnosti, protože před tím jí létající Bran nevadil atd. Malíček se chvástá, a ona ho prostě a jednoduše sejme = opět ukáží, že je to mrcha, která člověka nechá odkráglovat aniž by mrkla. Ano, v této scénce udělali z Malíčka idiota, ale aspoň divák-nečtenář bude v napětí jestli se Sanse ten útěk povede nebo ne. Tywinovi řečičky s Aryou (například o Jaimem) byly jen o tom ho ukázat jako cílevědomou a hodně trpělivou osobnost. Což v tomto díle řekl i samotný Robb. Prostě to byla zkratka jak divákům-nečtenářům aspoň zhruba představit Tywina.
@flanker.27 logický kiksy, kdy se velitel armády zpovídá neznámému děvčeti, o němž se dokonce dovtípí, že je vznešeného původu, a poznáváme, jak je ve skutečnosti citlivý, jen to nemůže dávat najevo.
V knize je to ještě horší, tam se velitel armády vyspí s děvčetem, které zná sotva pár dní (jestli vůbec tak dlouho) a ještě ke všemu s dívkou, která je dcerou rodičů, kteří jsou vazaly jeho nepřátel. A korunu tomu nasadí druhý den, kdy se s ní ožení :-)
Jestli si dobře pamatuju, tak Rickonovi je v seriálu šest a v knize 3. Pokud bychom použili stejný převod i na další Starkovic děti, tak by Robbbovi mělo být 18.
Komentáře
Ad sex s Mel viz Nevada. Jestli na něj používá nějaký hypnózy možná, rozhodně ale Stannis nestojí nikde na břehu a neříká chci tě, chci další stín nebo co to tam bylo za ptákovinu.
@Anvil Proč HBO utrácelo za licenci Písně ledu a ohně, když točí něco jiného? :)
@Johnny A není jich tam dost už tak? Já to zcela chápu, ani se nedá říct, že to odsuzuju, podstata trhu je vydělat peníze. Vydělat peníze se dá různě, třeba "hudbou" jako Miley Cyrus. Je to hudební sračka, ale prachy to nese. Ale proč bych to měl poslouchat.
A je fatk zábava tady číst komentáře od furt těch stejných lidí, co jenom držkují, jaký je seriál shit. Když se vám nelíbí, tak si běžte ukájet ego třeba do diskuze o "Nenávidím seriál" a ne sem spammovat ke každému dílu. Něco jiného je normální kritika pravidelného diváka, který napíše, že díl byl nic moc a něco jiného je neustálé shazování jak seriálu, tak lidí, kteří ho sledují a líbí se jim.
Sorry, že jsem tak upřímná, ale muselo to ven...
@Kolikokoli Šak se směj. My, ten druhý tábor, se taky docela bavíme. ;-)
A debatu Arya vs. Sansa taky moc nechápu, vždyť to jsou dvě úplně rozdílný postavy, každá má svoje klady a zápory, ale řešit, která z nich je horší nebo lepší mi přijde bezpředmětný.
Nad tím Jonem jsem přesně takhle uvažovala už ve druhé sérii.
Prostě ať na tím přemýšlím, jak nad tím přemýšlím, tak jediná hodně divná linka je u Jona, s kterou budou mít hodně práce. Ostatní linky se jim daří držet v rámci knihy. Pochopitelně jsou ty linky nepřesné, ale vedou stejnou cestou.
Gepeto: a já pravím Ámen! :-D
"Dvanáct let," řekl Ned. "Jak je možné, že nemáš žádné děti od krále?"
Vzdorovitě zvedla hlavu. "Tvůj Robert mne jednou obtěžkal dítětem," řekla hlasem zastřeným pohrdáním. "Můj bratr našel ženu, která mne toho zbavila. Nikdy se to nedozvěděl. Mám-li být upřímná, stěží snesu, když se mne dotkne, a do sebe jsem ho nepustila už celé roky.
A ty ostatní jsem tu už zmiňoval několikrát. Jo, z Malíčka je taky idiot, co se naprosto pitomě vytahuje před Cersei a ještě se teleportuje. Tywinovy řečičky s Aryou, to že je v rámci knihy?
Takže ta lítost nad mrtvým dítětem je prostě jen naznačení její zrůdnosti, protože před tím jí létající Bran nevadil atd. Malíček se chvástá, a ona ho prostě a jednoduše sejme = opět ukáží, že je to mrcha, která člověka nechá odkráglovat aniž by mrkla. Ano, v této scénce udělali z Malíčka idiota, ale aspoň divák-nečtenář bude v napětí jestli se Sanse ten útěk povede nebo ne.
Tywinovi řečičky s Aryou (například o Jaimem) byly jen o tom ho ukázat jako cílevědomou a hodně trpělivou osobnost. Což v tomto díle řekl i samotný Robb. Prostě to byla zkratka jak divákům-nečtenářům aspoň zhruba představit Tywina.
V knize je to ještě horší, tam se velitel armády vyspí s děvčetem, které zná sotva pár dní (jestli vůbec tak dlouho) a ještě ke všemu s dívkou, která je dcerou rodičů, kteří jsou vazaly jeho nepřátel. A korunu tomu nasadí druhý den, kdy se s ní ožení :-)