Nepochopil jsem, jak Ohař mohl poznat Thorose, v seriálu o něm nebyla zmínka nebo se pletu? Řekotočí na vodě(podle intra) já si to před stavoval jako trojúhelník, kde dvě strany kopírují břehy dvou řek, které se vlevají do jedné (Trojzubce).
Nevím no. Tenhle díl se mi opravdu moc nelíbil. Stannis a Mel, ty opravdu kurví, co jiného říct. Ten Theon... Přinejmenším divné, uvidíme jak to dopadne. Podrick, no, sice fajn zábava, ale že by zrovna on takhle válel... Brynden je vyloženě nesympatický a hnusný. Neměl jsem z něj takový pocit při čtení. To, jak tam sjeli Edmura, bylo podle mně taky drsnější. Kdybych byl jím, dávno bych se přidal k Lannisterům :-D. Thoros... je Sedmistruna. A tak dále, a tak dále. Pokračovat bych mohl ještě dlouho, nechce se mi ;-) Musím to holt přijmout, jaké to je. Doteď mně to bavilo, tak snad po tomhle díle nepřestane... plusové momenty (aby se neřeklo, že jenom haním)= Malá rada, Jorah Mormont (ten chlap je skvělý! A má úžasný hlas. To jeho "There is a beast in every man..." A Rhaegar, to nemělo chybu).
V tomto dílu mě zase tak bordelová scéna nevadila, nebyla tak samoučelná jako ty v první sérii - ukázala že Tyrion ( narozdíl od svého otce dokáže být vděčný a uzná zásluhy ) a protože to je Tyrion vzal Podricka do bordelu. Jinak dějový změny tak jsou, ale když to srovnám třeba se Zaklínačem ( i když rozpopčet se srovnávat nedá), tak to ještě jde. Jinak jsem docel rád, že ve Hře nakonec nehraje "Vorenus a Antonius " myslím si že "Caesar a Brutus "bohatě stačí aby tam nebylo "přeřímováno "
V knize především Edmura sjel hlavně Brynden. Ale zcela upřímně nemám moc pochopení pro velení ve stylu "drž Řekotočí a na nic se neptej". Bezduše plnit příkazy je věc pro tupce. Správnej velitel se pozná právě podle toho, že dokáže minimálně těm nejpodstatnějším (a v případě Edmura důležitým spojencům) objasnit zámysl a účel konání. Ostatně něco jako dokonalý plán je pitomost, vždycky je třeba počítat s alternativama (vč. toho, že nějakej Edmure třeba Horu - v knize ovšem celé Tywinovo vojsko - zažene).
Bejt podřízenej s příkazama o kterejch nesmí jeden přemejšlet není vděčná záležitost (a je to pro blbce). Ostatně Nelson se stal slavným právě proto, že v Bitvě u Kodaně přímej rozkaz ignoroval... Naopak admirál Milne byl na začátku 1. světové války potrestán za to, že rozkaz dodržel - měl prý prokázat "nelsonovského" ducha...
Mi taky vždycky připadalo, že Edmur za nic nemohl. Doteď jsem nepochopila, proč mu ten plán neřekli, když byl jedním z nejdůležitějších velitelů.
Ještě dotaz na odborníky přes zbraně: Nebylo divné, že ti vojáci při lovu Theona používali reflexní luky? Vím, že pro střelbu za jízdy jsou ideální, ale pokud se nepletu, tak zatím jsme u Seveřanů mohli vidět jen ty klasické.
Hm, těch podstatných změn (nejen) charakterů postav začíná být v seriálu nějak moc já se začínám názorově blížit flankerovým komentářům ke třetí sezóně na CSFD :-?
Rozhodně nejslabší díl ze tří - bylo to jako střídání postav na orloji, přičemž diváky si zapamatuje zhruba dvě věci - Dany chce prodat draka a Jaime přišel o ruku. Jo, a taky tam byly nějaké děvky jako bonus. Skutečnou radost mi udělali jenom Jaime a Brienne.
Mne sa všetky tri diely 3. série páčili. Naozaj nemá zmysel kritizovať maličkosti. Každý diel ako celok pôsobí naozaj dobrým dojmom a určite to je momentálne top seriál. Nechápem, ako môže niekto čakať,že sa seriál čo i len priblíži knihám... Seriál je to výborný a je trocha nefér neustále ho porovnávať s knihou, na ktorú samozrejme nemá. Seríal si proste plynie vlastnou cestou
Komentáře
Řekotočí na vodě(podle intra) já si to před stavoval jako trojúhelník, kde dvě strany kopírují břehy dvou řek, které se vlevají do jedné (Trojzubce).
plusové momenty (aby se neřeklo, že jenom haním)= Malá rada, Jorah Mormont (ten chlap je skvělý! A má úžasný hlas. To jeho "There is a beast in every man..." A Rhaegar, to nemělo chybu).
Jinak jsem docel rád, že ve Hře nakonec nehraje "Vorenus a Antonius " myslím si že "Caesar a Brutus "bohatě stačí aby tam nebylo "přeřímováno "
To by bolo vážne lepšie byť na Tywinovej strane.
Bejt podřízenej s příkazama o kterejch nesmí jeden přemejšlet není vděčná záležitost (a je to pro blbce). Ostatně Nelson se stal slavným právě proto, že v Bitvě u Kodaně přímej rozkaz ignoroval...
Naopak admirál Milne byl na začátku 1. světové války potrestán za to, že rozkaz dodržel - měl prý prokázat "nelsonovského" ducha...
Ještě dotaz na odborníky přes zbraně: Nebylo divné, že ti vojáci při lovu Theona používali reflexní luky? Vím, že pro střelbu za jízdy jsou ideální, ale pokud se nepletu, tak zatím jsme u Seveřanů mohli vidět jen ty klasické.
Nechápem, ako môže niekto čakať,že sa seriál čo i len priblíži knihám... Seriál je to výborný a je trocha nefér neustále ho porovnávať s knihou, na ktorú samozrejme nemá. Seríal si proste plynie vlastnou cestou