TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1128129131133134361

Komentáře

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Blackfish Nenenene! Gannicus se Spartacem odkráčí ruku v ruce do západu slunce! Já se toho posledního dílu začínám trochu děsit, protože jsem zjistila, že jsem asi celkem měkota a
    Agron nevypadal, že by byl schopen nějakého zpěvu
  • Už za dva dny další šílenost =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. dubna 2013
    @Chmur Tihle "primitivové" mají dnes jednu z nejvyšších životních úrovní ve světě.

    EDIT: proč sakra považuješ každýho kdo je velkej a silnej za primitiva? TOhle si říkal už u Jona Umbera (který by mezi ně celkem zapadl)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. dubna 2013
    @Everett_Young Ale s tím co mají teďka to nemám nic společného.
    Já s označením primitiv v tomto případě nemám problém - není to nic hanlivého, je to označení chování. Každého, kdo zabíjí jiné lidi a má z toho srandu, považuji za primitiva. Každého, kdo jen tak zabíjí neozbrojené, považuji za primitiva. (Něco jiného je u mě válka, boj za "vyšší dobro" apod.) Takže seriáloví Víkingové jsou primitivové, seriálový Spartacus je v určitých chvílích primitiv...
    Nemá to nic společného s inteligencí, manuální zručností, úrovní... I člověka, který jde na fotbalový zápas/do hospody a vyhledává rvačky, považuji za primitiva a ve skutečnosti to klidně může být raketový inženýr, který je o moc chytřejší a lepší než já.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Krisa Oni nezabíjí pro zábavu (ok, Floki zabijí pro zábavu ale Floki je psychopat), zabíjí během drancování což dělali i křesťané a ještě to nazývali "svatým posláním". Vikingové se aspoň na nic nevymlouvali. Ukaž mi kde má například Ragnar srandu z toho že někoho zabil. Rollo, to je jiný kalibr ale oni v době kolem roku 794 který je v seriálu opravdu byly minimálně nastejno s Evropou ne li v předstihu. Označení primitiv je naprosto neadekvátní.
  • U seriálových (ty pravé jsem nestudovala) Vikingů vidím stejný problém jako u muslimů - všichni strašně spěchají do Valhaly, a tak život má u nich nulovou hodnotu. Smrt v boji je to, po čem strašně touží.
    Takže v tomto ohledu jsou primitivové, v jiných ohledech jsou na výši.

    Ten Jarl mi tam taky nepasuje. Víc by mi pasoval na anglického šerifa. Mohli mu dát stejný účes jako ostatním. ;-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Nemá to nic společného s inteligencí, manuální zručností, úrovní... I člověka, který jde na fotbalový zápas/do hospody a vyhledává rvačky, považuji za primitiva a ve skutečnosti to klidně může být raketový inženýr, který je o moc chytřejší a lepší než já.
    Takže Evropané kteří se hromadně vyvražďovali kvůli kdejaké kravině primitivové nebyli, kdežto vikingové kteří neobsazovali území ale jenom drancovali ano? To mi prosím vysvětli protože tohle moc nechápu...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Drancování je zabíjení pro srandu (nepovažuju ho za něco pěkného a k životu nutného - i národy, které nedrancovaly nějak přežily). To, že to dělali i křesťané není omluvou.
    Označení primitiv není neadekvátní, protože pro mne neznamená blbeček, nevyvinutý, bez úrovně, blablabla - je to označení způsobu chování.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Krisa A já se tě ptám jestli se zbytek Evropy choval lépe.
  • @Everett_Young Už ti bylo dvakrát řečeno, že na tom nezáleží, že KDOKOLI se tak choval/á je primitivem a já souhlasím.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Anvil A jak jste dospěli k závěru že zabíjeli pro zábavu? Zabíjeli pro obživu. Tak už to chodí. Vojáci prostě zabijí lidi za peníze nebo v tomto případě odměnu v naturáliích. Vypalování chrámů by se pak klidně dalo zaštítit šířením víry.
  • upraveno 11. dubna 2013
    @Everett_Young
    Jak pravili jiní. Ten kdy znásilňuje, vraždí bezbranné apod. je pro mě primitiv a je celkem jedno, zda se jedná o vyznavače Odina nebo křižáka, který jede "osvobodit" svatou zemi. To primitivní ale u těch starých civilizací ani nemyslím nějak pejorativně, jen mi to prostě není sympatické.
    Dokonce to nemá co do činění s výškou či silou. Kupříkladu Uglu za primitiva nepovažuji a je hodně vysoký.
  • @Everett_Young Je jedno jaké omluvy pro to jednání najdeš, zabíjení bezbranných, znásilňování a ostatní zde zmíněné věci jsou vždy stejné.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Chmur Vím jak vypadá Ugla. Ale jak jsem již napsal výše, je to jejich živobytí a je k tomu tak třeba přistupovat. Navíc vnímání lidí v téhle době bylo trošku jinak nastavené než dnes. Myslím že kdyby nás viděl opravdový Ragnar nebo někdo jiný, řekl by o nás že jsme zženštilí a nic nevydržíme. Což je mimochodem pravda protože za posledních pár generací se u lidí nejen drasticky snížila fyzička ale přibylo mnoho civilizačních chorob a celkově se stav lidí zhoršuje.
  • Křesťani byli (a jsou - promiňte mi to) zpátečníci. Vikingové mířili výš, hledali nové způsoby atd. Zabíjeli, ale nesmíme na to pohlížet morálkou dneška, protože dřív prostě zabíjeli všichni. Taky nebyli všichni pedofilové, protože si brali čtrnáctileté holky. Je to jen otázka morálky a ta se mění s dobou. Ano, z dnešního pohledu se zdají v tomto jako primitivové, ale v tom případě jsou to nejmenští primitivové ze všech (jednooký mezi slepými králem).
    Muslimy sem netahejte, ti když dobyli území, tak nechali obyvatele na pokoji (akorát od nich vybírali daně). To válečníci (resp. jejich vůdci a králové) dobývající pohanská území a schovávající se za křesťanstvím, vraždili všechny, kteří nebyli ochotni křesťanství přijmout.
    Ale posuzovat morálku 8. století podle dneška je opravdu hloupé. Tehdy neplatilo, že vyhrál chytřejší (to jen výjimečně). Tehdy se prostě hrálo na sílu. Drancování bylo jasné - prokázat sílu, upevnit svou pozici, získat nové znalosti, vynálezy atd. a samozřejmě bohatsví (což jde ruku v ruce s tím upevněním moci).
    Pro Vikingy byla ostuda zemřít jinak než v boji, což neznamená, že si nevážili života.
  • upraveno 11. dubna 2013
    @Kolikokoli Nikdo ti neodporuje, bylo tématem diskuse hodnotit to z našeho pohledu a z pohledu dnešní morálky :) Nebo alespoň já se o tom vyjadřuji z tohoto pohledu
    Edit A opravdu mi nepřijde hloupé to z tohoto pohledu hodnotit
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Anvil máš štěstí že jsi dopsal ten edit. :evil:
  • Prostě jen odsuzuji určité jednání, nezávisle na době, to je vše ;)
  • @Everett_Young hehe, neměl ses ozívat, přitáhl jsi mou pozornost. Takže civilizační choroby a horší fyzička je způsobena nedostatkem zabíjení a znásilňování? Stav lidí se tím zhoršuje? Everette, čím více tvých příspěvků čtu, tím víc si myslím, že si nevidíš do úst a jsi malé dítě hájící touhu po krvi ve jménu pragmatičnosti, které nerozumí a následků, které nedovede předvídat. Uvědom si, že tvá "moudra" tu čtou lidé, kteří jsou o dost starší, studují nebo už dostudovali a pouze jejich vrozená slušnost jim brání ti to naházet na hlavu, když si tvrdohlavě stojíš za svým. Já jsem zlý, takže dokud se účastním diskusí, dávej si prosím dobrý pozor, co píšeš a jestli si to opravdu myslíš a není to rádoby drsná póza tvého sladkého mládí.
  • Mnohým přijde středověk romantický, protože ho známe jenom zprostředkovaně a televize je ještě horší než literatura ve filtrování líbivého od nelíbivého.

    Stejně si myslím, že civilizace je jenom pozlátko, které opadne při prvních problémech, ať už to bude válka nebo hladomor. A lidé s povahou třeba Vikingů přežijí.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. dubna 2013
    @Anvil Teď si asi tak úplně nepochopil co jsem říkal. Říkal jsem že celkový fyzický stav lidí zhoršuje (to je fakt, ten nepotřebuji nijak obhajovat a je jedno jak starý jsem nebo ne. Mimochodem, obhajovat to že máš pravdu tím že si starší je snad ten nejhloupější argument ze všech). A když už chceš být "zlý" (a kdy přijdou hodný a ošklivý?) tak já budu taky zlý. Generalizovat to o čem se zrovna mluví + snaha poškodit druhého účastníka diskuze je pro změnu tvůj styl, všiml jsem si toho už u debaty o Hlídce. Navíc všechno co tu říkáš ty, jsou tvoje názory a domněnky (aspoň že tohle přiznáš) které se nezakládají na žádném objektivním hodnocení faktů. Příklad: To že Vikingové byly vyspělí stejně jako zbytek Evropy je fakt - to že byli primitivové je tvůj názor který nemůžeš ničím podložit.

    EDIT: A ještě mi vysvětli jak sis spojil bezdůvodné zabíjení a znásilňování se zhoršením fyzického stavu. To co jsem napsal já říká že se ten stav zhoršil, ale už neuvádím že je to z nedostatku vraždění. To sis jenom ty domyslel. Navíc to bylo užito jako příklad pro vysvětlení odlišné morálky, tudíž tvoje další argumentace je zcestná.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 11. dubna 2013
    BenNevis napsal(a):

    Mnohým přijde středověk romantický, protože ho známe jenom zprostředkovaně a televize je ještě horší než literatura ve filtrování líbivého od nelíbivého.

    8-O Komu?
    Jedlá nie celkom vhodne upravované, hygiena žiadna, postele nepohodlné, všade smrad, stratenie hlavy sa stáva rizikom povolania existencie v tých dobách a sobáše dohodnuté a niekto to nazve romantickým? :D Pod romantikou si predstavujem niečo čisté, krásne a hlavne s istou dávkou nenútenej lásky. A rozhodne umieranie v tak veľkom množstve tej dobe na romantike nepridáva.
  • @Everett_Young Moje osobní poznámka vůči tobě se tentokrát nevztahovala na diskusi, takže, to že obhajuji své názory svým věkem je irelevantní ani jsem netvrdil, že vikingové jsou primitivové , zde mi opět vkládáš do úst slova, která jsem nevyslovil.
    Mé výhrady se týkaly čistě tvé osoby a toho, jak se snažíš tvářit drsně a projevovat touhu po krvi ve všech debatách, kde to jde, což mi přijde dětinské a odpuzující. Nečekám za to žádné vřelé city ani se nechci o nic hádat, jen jsem podlehl nutkavé potřebě ti toto sdělit. Poškozovat druhou stranu v debatě mám potřebu jen ve chvílích, kdy cítím, že druhá strana si s tím začala (debata o hlídkách) nebo když se druhý debatující projevuje jako machrující děcko.
    Zde jsem s tebou skončil a přeji hezký den ;-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. dubna 2013
    že KDOKOLI se tak choval/á je primitivem a já souhlasím.
    @Anvil :wall:

    EDIT: Konec, odmítám dál diskutovat s člověkem který není schopný se držet tématu.
  • No, já se hlavně těším, až za 2000 (ok, 1300) let budou lidi říkat, jak v tom roce 2000 byli všichni primitivové. Takže i ty budeš v očích někoho za x set let, vypadat jako primitiv, i když ti to teď vůbec nepřijde. Nikdy nesmíš posuzovat morálku 7. a 21. století. Byly úplně jiné podmínky a hodnoty. Dřív byla důležitá čest, rodina, příslušnost k národu, společnost atd., dneska se jede na individuálnost a nezávislost jedince. Ale to, že to bylo jiné, neznamená, že je to lepší/horší. A neobhajuju tady nějaké vraždění a znásilňování, jen říkám, že tehdy byla prostě morálka jiná a lidi to brali jinak.
  • Everett_Young napsal(a):

    že KDOKOLI se tak choval/á je primitivem a já souhlasím.
    @Anvil :wall:
    řekl jsem kdokoli, ne vikingové, znamená to všichni obecně, ne nějaká skupina lidí ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. dubna 2013
    @Anvil vikingové jsou podmnožinou této skupiny podle toho o čem zde dosud byla řeč.
  • upraveno 11. dubna 2013
    @Everett_Young Jednou z mnoha podmnožin, včetně dnešních násilníků, nešlo zde o odsuzování jejich morálky a ostouzení vikingů, ale odsouzení zbytečného násilí.
    Edit, prosím, řekni mi že zobecňuji :) protože to opravdu dělám, ale já se bavil obecně, ne o vikinzích, už od začátku
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Anvil Ano zobecňuješ, a to především ve chvílích kdy nevíš kudy kam. Já předkládám konkrétní argumenty, a pokud je dokážeš vyvrátit, popřípadě předložit vlastní argumenty potvrzující to co říkáš, jsem ochotný uznat že máš pravdu. Ale ty tady celou dobu, mluvíš o tvém názoru, že ti něco nějak přijde nebo připadá. Abych citoval jednu kultovní postavu, to není ani stejná liga, je to vlastně úplně jiný sport.
  • @Everett_Young V tom případě jsem nevěděl kudy kam již od začátku :D
    Co předkládáš ty, když ne svůj názor?
    A ano, celou dobu mluvím o něčem, jiném, jsem rád, že sis to uvědomil a tímto na to přestaneš reagovat tím, že se na to budeš snažit slepě našroubovat svou debatu, ale tím, že budeš reagovat na to, co skutečně říkám, když už se se mnou o tom chceš bavit ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.