Konečně jsem to taky viděla! Když vynechám rozhovor Cat - Talisa a Manceho, který vypadá v obličeji jak po mrtvici, protože to už nemá cenu řešit, tak mi přišlo, že Brienne s Jaimem jsou oproti knize málo vtipní a že B. Králokatovi tak snadno vyprášila kožich (ale jsou úžasní). Jinak mi vadí takové maličkosti jako polonahá Margaery (prostě se mi ty kostýmy nelíbí, ale Sansa v županu taky ne), při setkání s Reedy krásně vyčištěný les, pořád tak divně zhrbená Osha a kde jsou sakra Levý a Pravý??? Oproti většině se mi Thoros moc líbí, však i v knize se píše, že zhubnul :-)
A mně se ty její oděvy velmi líbí :-) Když to porovnám s těma hadrama, co dávají Sanse... Tyrellové mě docela začínají bavit - Ollena byla super a Loras vypadá v téhle řadě taky nějak líp... :-)
Souhlas Margaery je rozkošná :D vůbec bych nečekala, že se Natalie z protivné Anny Boleynové dokáže tak dokonale přeměnit v něžnou "růžičku". Co se kostýmů a účesů týče, tak Tyrellové jednoznačně vedou v celém Západozemí, žádné neforemné pytle ani župany nebo stočená le...ehm na hlavě, jediným konkurentem je Cersei, jejíž kostýmy se mi taky velmi líbí.
No druhý díl se nám "kvalitou" vrací k minulé sezoně. A co mě kurevsky dostalo byl souboj mezi Briene vs. Jaime. Jaime z toho vyšel jako by nikdy nedržel meč v prackách. Dost málo od šampiona říše.
No nevím, ale v knize je to popisováno tak,že je to naprosto vyrovnané čili je lepší Jaime jelikož má okovy. Tady ho ta "kráska" zmlátila jak nějaké štěně.Ten souboj mě totálně znechutil další pokračovaní.
Jo, x měsíců v okovech nebo v malém vězení, x týdnů na cestách, špinavý, unavený atd. atd. a bude se bít jako Barristan za mlada, ne? Je jedno, jak to je v předloze, pokud tam je, že se bil jako lev (už si to nepamatuji), tak je chyba v knížce, ne seriálu.
@Anvil Jo, bylo to pomalu stejně akční jako souboj Bena Kenobiho a Darth Vadera v Epizodě IV, ale jak říkám já (a pár dalších) - byli oba unavení, on navíc už rok v okovech.
Ten "souboj" nebyl nic extra. Mě osobně zklamal, ale život je plný zklamání.
Souboj ve Starwars byl tak úžasně akční, protože ty meče se při každém větším úderu rozpadaly a jak říká Nevada, je už mírně zastaralý.
Anvile šermířský souboj se neřídí pravidlem nejlepší cesta je ta nejrychlejší, to si můžeš dovolit proti nezkušenému šermířovi a i tak bych to pravděpodobně neriskoval. Bodnutí do krku je sice efektivní, ale lehce odráží a tímhle odkrytím pravděpodobně sám odsoudíš sám sebe k smrti ;)
Jaime měl tři řady na vypilovaní šermu... Ber to tak, že např. James Franco taky několik měsíců poctivě trénoval s mečem a to byl film úrovně Your Highness :) Tohle celý seriál hází do amatérských luk. Podle toho souboje by nezasvěcenec v knižní sérii řekl, že ten chlap nic neumí.
@Gorgloj hehe, vždy jsem cítil povinnost to aspoň zkusit naznačit, abych otestoval soupeře. Navíc to bylo uvedeno jen jako příklad ;) Bodání je v souboji chabé, všimněte si, že Jaime nikdy nemá šanci tím bodem na Brienne ani dosáhnout
Komentáře
Když vynechám rozhovor Cat - Talisa a Manceho, který vypadá v obličeji jak po mrtvici, protože to už nemá cenu řešit, tak mi přišlo, že Brienne s Jaimem jsou oproti knize málo vtipní a že B. Králokatovi tak snadno vyprášila kožich (ale jsou úžasní).
Jinak mi vadí takové maličkosti jako polonahá Margaery (prostě se mi ty kostýmy nelíbí, ale Sansa v županu taky ne), při setkání s Reedy krásně vyčištěný les, pořád tak divně zhrbená Osha a kde jsou sakra Levý a Pravý???
Oproti většině se mi Thoros moc líbí, však i v knize se píše, že zhubnul :-)
@Everett_Young Mně přišlo, že v této řadě vypadá o kapánek mužněji (ale fakt jen o kapánek) :-)
Souboj ve Starwars byl tak úžasně akční, protože ty meče se při každém větším úderu rozpadaly a jak říká Nevada, je už mírně zastaralý.
Anvile šermířský souboj se neřídí pravidlem nejlepší cesta je ta nejrychlejší, to si můžeš dovolit proti nezkušenému šermířovi a i tak bych to pravděpodobně neriskoval. Bodnutí do krku je sice efektivní, ale lehce odráží a tímhle odkrytím pravděpodobně sám odsoudíš sám sebe k smrti ;)