Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1293032343575

Komentáře

• prvních sekund
  • No dobře Američani mu říkají Majkl :roll: přiznávám, že se mi to taky líbí o dost víc než Mišel :)
  • Nechci vás tady nějak buzerovat a být protivná, ale tohle byl spíše takový bonus pro mé vlastní potěšení, spíš by mě zajímalo, co si lid myslí o otázkách 1 a 2. :oops:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Som jediný, kto priezvisko Straková najskôr čítal ako Starková?
  • Tak jsem se možná někde přepsala, no :-)
  • upraveno 8. dubna 2013
    @Branislav_Gepeto Ne.Už nám to leze na mozek
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Lady Sansa
    ad 2) Nevidím v tom žádný problém. Na kecy cizích lidí se vykašlete, to je snad čistě soukromá věc. Pokud to těhotenství nijak neohrožuje její zdraví, tak nevidím jediný důvod proč by nemohla mít další dítě, i kdyby bylo třeba dvanácté.
  • @Nevada Já úplně sdílím tvůj názor, teď je úplně normální mít první dítě ve čtyřiceti, ale máma žije ještě pořád v tom starém světě, kdy jste neměli dítě pomalu v třiadvaceti a už jste byli považováni za neplodnou. A na cizí kecy s ona taky tak nějak moc nedokáže kašlat, ona prostě chce být naprosto normální a ne "ta Janina sousedka, která, představ si bude mít čtyřiačtyřicet a čeká dítě, no chápeš to?"
    Ale je fajn, že můžu doma říct, že jsem slyšela, že to není žádný problém.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    1) Nejde se z toho oddílu A úplně odhlásit? Jako ukončit volejbalovou kariéru? A pak se následně znovu přihlásit do oddílu B?
    Kamarádce, co pádluje se stalo něco podobného - chtěla přestoupit do Dukly a trenér jí to nepovolil, což znamenalo, že to musel napsat na přestupové papíry. A po roce od toho nepovolení ten přestup povolit musel/udělali ho na svazu. Nevím jak to přesně funguje, přestupová pravidla jsem nikdy nezkoumala, ale po roce do té Dukly opravdu přestoupila. Tak se zkuste podívat na pravidla nebo napiště na svaz.

2) Dítě nemám, ani medicínské vzdělání, takže mě nemůžeš brát úplně vážně, ale nad 40 let se zvyšují rizika při těhotenství. Pokud bude ale mamka pod lékařskou péčí a to dítě bude chtít, nevidím důvod, proč by musela na potrat (kromě zdravotních důvodů, o kterých nechci ani mluvit, abych je nepřivolala). V současné době se zvyšuje věk při porodu, takže žádná velká anomálie nebude. Na lidi ať se vybodne, stejně jsou skoro všichni blbci ;)
  • K bodu dva, taky v tom nevidím problém, pokud je tvoje máma zdravá a jí ani miminku nic nehrozí. Myslí si snad tvoje máma, že tolik dětí nezvládne nebo, že je to moc? Jestliže ne, proč by mělo záležet na tom, co si myslí okolí?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ad 1) bych se zajímal o přesné znění pravidel či stanov (nebo jak tomu v daném případě říkají) dotyčného oddílu s tím, že bych v těch pravidlech chtěl přesně označit ustanovení, které onomu přestupu formálně brání, dále jaké jsou podle toho v tomto přesné možnosti dalšího postupu.

Dále bych upozornil na to, že nelze chtít platit za stejnou věc dvakrát a pokud by byl nadále nějaký problém, považoval bych za zajímavou možnost úplné odhlášení a opětovné přihlášení, tentokrát do oddílu B.
  • Ty jo, s oběma důležitými dotazy mám nějské zkušenosti (náhoda)
    1) Já tak měl úplně přesně takhle s fotbalem. Nakonec jsem musel skončit a kompletně se odhlásit v prvním týmu a znova se zaregistrovat ve druhém. Je to pruda, ale když ji nechtějí pustit, tak se poptej, jestli to nejde úplně ukončit a začít znova jinde. (nevím jak to mají volejbalisti)

2) Tak trochu jsem ze šesti dětí :oops: A kromě toho, že ti mladší solidně vys*** , když jsou v pubertě je to v pohodě, poslední dítě měla mamka ve 43 a dobré, těhotenství bez problémů. Potrat v případě, že není nutný kvůli finančním prostředkům, nebo budoucí výchově dítěte nevidím jako nutný. Jo a vzhledem ke své medicínské minulosti jsem embia i držel v rukách. Prostě jak říkám, jen když je to nutné.
  • @tak nějak všichni ochotní poradci
    1) Co jsem si tak nějak zběžně četla pravidla, co má oddíl A, tak ti to přestupování prostě jednoduše nemusí Veselá povolit a ty máš asi tak nějak smůlu, leda až druhou žádost, kterou podáváš po roce. Ale ta svině udělá všechno pro to, aby si tam holky udržela (s K. takhle chtějí přestoupit ještě dvě kamarádky)

2) Já jsem si to myslela. Podle časopisu Marianne, který odebírá babička, život ve čtyřiceti teprve začíná (je to napsáno na obálce) :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Lady Sansa
    To by ani nebyli lidi, aby neměli řeči. Takže dlabat na ně a zařídit se podle svého ;)
  • Tak peníze nejsou problém ani náhodou. Naše chýše je poněkud větší, takže jsme nakonec museli přistěhovat babičku, abychom si nepřipadali jako v paláci sultána solimána. Milionáři sice nejsme, ale prachy jsou opravdu to nejmenší.
    @Anvil A kolikátej? Mě taky mladší štvou, hlavně můj drahý šestnáctiletý bratříček, kterej nosí fleksu, poslouchá takový ty tucačky a dělá celé rodině ostudu. :-) Klára je v pohodě, ale Verunka nám taky pomalu přichází do puberty a cloumá to s ní slině. No ale starší brácha, ten to vyvažuje, ten je úžo žúžo nejlepší.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady Sansa 1) Co zkusit napsat na svaz? Nebo já nevím jak se volejbal organizuje? Tohle by mohl vědět Ugla.
    U volejbalu to bude asi složitější, ale u nás by nebyl problém se svazu na to zeptat (oni tak nějak všichni znají všechny).
  • @Lady Sansa Jsem druhý v řadě, ale moje starší sestra (o rok) se chová, jako dítě, takže se cítím být nejstarší :D mimo to mám tři mladší sestry a bráchu. Mohu s klidem říct, že mít mladší sestry v pubertě je peklo. O to větší, když do ní vletí dvě najednou...
  • @Krisa U nás v baletu se to neřeší, tam žádný oddíly prostě neexistují a konec šmitec. A taneční soubory mezi sebou zase tak moc nezápolí, za což jsem jedině ráda. Já nevím, co ona si musí vybrat tak blbej sport :-)
  • 2) Já jsem dítě, co měla matka ve 43 letech. Nějaké zdravotní komplikace mám, ale nic, s čím by se nedalo žít a nikde není řečeno, že je to způsobeno stářím rodičky. Navíc teď se dělají od 35 let testy na Downův syndrom, takže se ví dopředu, že dítě bude OK.
    Na lidi bych kašlala úplně, někdo musí tu plodnost dohánět. :-)
  • 2) Ať se vykašle na ostatní a miminko si užije (a taky takové vymoženosti jako pleny na jednou použití, atd. :-) Znám pár maminek přes čtyřicet (prvorodičky, 5tinásobné matky, po umělém oplodnění, které otěhotněly spontánně - plánováně i neplánovaně) a všechny mají zdravé děti, tak proč ne tvoje maminka.
  • @Lady Sansa Moja kamoska je zo 6 deti. Vsetko zenske(!). Rodicia si zevraj najlepsie uziju to posledne dieta. Vsetci sa staraju a je to taky rodinny milacik.
    Potrat urcite neodporucam. Uz aj z vyssie uvedenych dovodov, ale nikdy nevies, co to urobi so psychikou tvojej mamy...
    A ujo mojho manzela ma 11 deti. Nie su to Romovia, pracuju ako ekonomovia (!) a ziju v stvorizbaku. Ziadne problemy, akurat ten zvyseny zaujem medii im ide trochu na nervy :)
  • @Lady Sansa Vůbec nic na tom není. Moje mamka právě teď porodila a je jí 42. A ještě jsem neslyšel, že by si někdo říkal, že už je na to stará a měla by se zamyslet. Možná může být ve vyšším věku porod těžší (nevím, nejsem porodník, ani rodička) ale mamka všechno zvládla, ikdyž to byl porod po 21 letech a jsem rád, že mám další sestřičku. (po součtu dcer od mamky i taťky mám už čtyři ségry a pořád jsem jedinej dědic jména :dance: )
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Montezuma3 Aj! :wall: Ještě že chodím neustále ozbrojen :anxious:
  • @Hildegarda Ne, v Česku se to opravdu tak nehrotí, hlavně ne v našem malým zaprdlým souborečku. Možná na konzervatoři, ale k nám chodí ti spíš ti racionálně uvažující, kteří normálně studují a tancování mají jen jako koníček, protože ví, že baletem se stejně neuživí :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 9. dubna 2013
    Koupil jsem si knížku, chybí jí stránky a ještě jsou zpřeházené, ale nemůžu od ní najít účtenku. Jde to nějak reklamovat u vydavatele/nakladatele, když už asi ne u knihkupce?
  • @Thorar U tohohle se vždycky při koupi modlim.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.