A ta dobrá zpráva je, že Sansu uvidíme pravděpodobně již v Tanci! Ale co se týče našich hrdinek, napadá mě jedna možná komplikace: mělo Západozemí vůbec někdy vládnoucí královnu? Nemyslím teď regentku, ale královnu v pravém slova smyslu. Mám takový dojem, že ne, v letopisech bývají jako vládci uvádění králové... takže i kdyby Dany nakrásně sjednotila Západozemí krví a ohněm, stejně bude jako panovník chápán spíše její choť (potažmo choti). :-)
Daenerys sice začínala od ničeho, ale oproti tomu třeba Sansa měla vše, aby to ztratila a pak se z toho dostávala. Vlastníma silama. Kdežto Daenerys mi přišla jako "hraji si na královnu". Ač ji chce být a asi by byla i dobrá. Ale ne teď a tady. Musí ještě hodně projít a naučit se, aby byla "dobrá" královna.
Já si nemůžu pomoct, ale Daenerys mi příjde jako malé dítě, které našlo novou hračku. Jak jsem již jednou psal - myslím, že má veliký potenciál, ale ted by ji rozsápali lvi, utopila krakatice....
Stannis je muž v nejlepších letech, může si udělat tolik synů, kolik jen bude chtít. Popřípadě může pomoci i Melisandra. :-) Ovšem pozor! Příliš mnoho draků je stejně nebezpečných jako příliš málo.
:-) A když už jsme u toho, můžeme pro pobavení nadhodit způsoby, jak se jednotliví kandidáti na západozemský trůn pokoušeli řešit současnou finanční krizi.
Komentáře